Sunday, February 10, 2013

APA FILEM PERTAMA YANG KORANG TONTON DI PAWAGAM?

Assalamualaikum...

Siapa di sini yang pernah menonton wayang di pawagam? Repeat! Pawagam yer.. Not tonton online or download... Mungkin di sini ada yang tak pernah menonton wayang di pawagam, sebab rasanya ada beberapa orang kawan aku yang begitu... Aku respect ngan mereka...

Tapi, bagi korang yang pernah menonton wayang, korang ingat lagi tak filem pertama yang korang pernah tonton di pawagam? Bila agaknya kali pertama korang menonton wayang? Ingat tak? Cer ingat balik.. Recall.. Recall..huhu..

Kalau aku lah, filem pertama yang aku tonton di pawagam ialah:


PONTIANAK HARUM SUNDAL MALAM

Ha.. waktu ni aku tengok kat pawagam yang biasa-biasa jerk..Milik orang India kalau tak silap aku.. Pawagam tu kat Kompleks Pusat Bandar Pasir Gudang... Waktu tu aku form 1 rasanya..Seingat aku, aku pernah tengok filem tu kat VCD sebelum tu, tapi still nak tengok lagi kat pawagam sebab nak rasakan pengalaman menonton filem di pawagam.. Excited weh waktu tu.. haha...

Tak silap aku, pawagam yang aku pergi  tu hanya ada 1 hall sahaja... Tu lah dulu, aku sebenarnya pelik kalau mula-mula pergi GSC dulu, sebab kat GSC hall banyak..huhu..

So, apa pulak filem pertama yang korang tonton di pawagam?

psssst: Tetiba teringat plak ada orang pernah parody poster Pontianak Harum sundal malam jadi...Pontianak Harum Sluar Dalam.. huhu..

10 comments:

Kay Sablihan said...

Jurasic Park..! haha..darjah bape ta igt..mase ue pawagam ta ramai sgt..main tuka2 tempat duduk..lpas 1 jam.bosan sgt.tido.huhu

Cikgu Fikri said...

kay sablihan..

hahahaah..camner bole tertidor? rugi jerk.. hehe :)

Nazmin Nazifa εїз said...

aduii,tak ingat pula ! Sebab pertama kali tengok dalam pawagam masa tu kecik lagi .. huhu .. Tapi kali terakhir yang In ingat lah ..sinister yang orang kata seram tu. Padahal tak seram langsung. Hihi,bagi In XD .

Sherlyanna Angiela said...

saya rasa 'Harry Potter' yang pertama kali tengok di pawagam di kk.. ^^
syok la..

Secrets of A Teenage Girl said...

first time tgk wyg cerita karate kid! hehe.. berbaloi tgk, nasib baik best..huhu..

Cik Jelly Chan (CJC) said...

kitee pong tak pernah jejak kaki lagi ke pawagam...stakat layan kat lappy je..kikiki

Aimifiqa said...

wayang pertama tgk cite Hikayat Mero Mahawangsa.

Chic Na said...

tak ingat lahhh.. sbb dah lama. huhu..

fifie said...

Dah lupa tapi rasanya movie yang keluar around 2-3 years nie je

iNsaN BiaSa... said...

ZORO !! midnight show plak tu...masa form 1 jg...tp pg dgn abg n kakak... =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails