Monday, February 25, 2013

KISAH ANAK MURID AKU DAN SI KUMBANG!

Assalamualaikum...

Kau nak tahu, benda ni baru jerk berlaku tadi... Aku sampai jerk library sekolah, terus aku on lappy dan cadang nak update blog... Sebenarnya aku dan kawan-kawan aku kena melakukan MACRO TEACHING kat SK ST BERNADETTES CONVENT BATU GAJAH PERAK... Macro Teaching ni macam simulasi mengajar secara sebenar.. lebih kurang macam tu lah..

Ha, masa tengah mengajar tu, ada guru pembimbing yang ambil markah tau.. Kau tahu, masa aku sedang dinilai, tiba-tiba murid aku menjerit!!!!!! Aku tanya kenapa? Rupa-rupanya ada KUMBANG bawah kerusi dia!!!!! Motippppppp sangat!!!! Lepas tu dia menjerit tak nak duduk!

Maka, aku dengan gigihnya ambik lah kumbang tu, then campak kat luar!!! Tapi dia still tak nak duduk jugak! Dia nak berdiri jerk.. Sebab apa? Sebab kumbang tadi terbang dekat tepi tingkap yang dekat dengan meja dia!

Aiyooooooo!!! Maka kali ni, aku gigihlah pulak angkat kerusi untuk dia.. Aku angkat dari meja dia, aku letak dekat kawan dia.. Baru dia nak duduk!

Masa tu dalam hati aku dah gelabah tadi.. yelah kan sebab tengha dinilai.. Tapi alhamdulilah.. Setakat ni over all bagi aku ok.. Masih ada beberapa kelemahan yang aku kena perbaiki.. Terima kasih buat Cikgu Mahzurah kerana sudi menilai kami.. Hope pengalaman ni dapat digunakan bila praktikum bulanm April nanti.. Amin........... :)

12 comments:

Cheida_Mymee said...

alahaii hihih sian cikgu teringat masa skola dulu bila ada cikgu pratikal mcm ni ada pensyarah diorg dtg nak menilai kita orang dh pakat nak ngajar bab apa.. sapa nak tulis kat depan.. siapa nak jawap hahaha.. bila keluar je pensyarah terus satu klass gelak n bising balik skali ngan cikgu tu.. hihih..
rindu plak zman sekola.

Harmi Mohammad Jamil said...

Murid perempuankah? Sepatutnya 'bunga' sukakan 'kumbang'..

Chic Na said...

anak murid lelaki ke perempuan? sian dia takut kumbang. hihi..

Hanif Idrus said...

Masa dinilai ...masa tu ler anak murid buat hal..hehehehhehe.

Sang Kerapu said...

Cikgu, sebenarnya anak murid tu nak tolong cikgu supaya dpt markah lebih tu heh..heh.. Apapun gud luck. Kerjaya pendidik ni memang tugas mulia...

laskar pelangi said...

amboi budak tu..kemain lagi kan..dugaan la tu..hik3 mesti budak gegirl kan?

Nazmin Nazifa εїз said...

waaa ! menarik ! All the best,go for it !! Hee ^_^

Nana Liena said...

dugaan ..huhu..mesti dah cuak bila dengar bdak tu jerit.jd cikgu mmg kena banyak sabar n cool. :)

Nora Karim said...

wah... cikgu fiq jadi hero :P moga sukses ya...

Badrul Hisyam said...

hahaha.. msti gabra kan masa tu.. smpi cikgu yg pergi buangkan.. mostly cikgu lain akan suruh budak lelaki dlm kelas yg buang..

hana hadi said...

hehe perkara yang tak di duga kan.. kubang ok lagi.kalau lipas? cikgu yang lari dulu kot.hehe

محمد رازيق said...

hehe. tabik hang bro. kalau aku, entah2 dah pijak kumbang tu. hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails