Tuesday, March 19, 2013

SEMAK RESULT / KEPUTUSAN SPM 2012 ONLINE / SMS

Assalamualaikum...

Nak tahu cara semak result / keputusan SPM 2012 secara online / SMS? Ha.. zaman sekarang ni, sistem pendidikan negara dah semakin mantap.. Dah boleh check online atau guna SMS jerk.. tekan..tekan.. terus kuar result.. Tapi aku yakin, rata-rata lebih prefer untuk amik sendiri kat sekolah kotttt.. Pada pendapat aku jerk lah.. Sebab nervousnya tu berbeza.. hehe..

Eh, lupa plak nak bagitau.. Even aku rasa ramai dah tahu, tapi tetap gak nak bagitau yang TARIKH KEPUTUSAN SPM 2012 pada 21. Mac. 2013 jam 10.00 pagi.. 

Ok, ni CARA SEMAK RESULT / KEPUTUSAN SPM 2012 ONLINE..

Then, masukkan NO I/C atau NO. SURAT BERANAK
Pilik SEKOLAH MENENGAH
Lepas tu, boleh lah KLIK SEMAK LAPORAN.. (mesti nervous giler kan????? huhu)

CARA SEMAK RESULT / KEPUTUSAN SPM 2012 secara SMS plak anda boleh guna khidmat mySMS 15888.. Caranya cam ni:


- Semakan SMS: Taip SPM [No KP] [angka giliran] dan hantar ke 15888

- Contoh: SPM 950909125151 BC001A040 hantar ke 15888
 
psssssst: Sebenarnya tahun ni adik aku turut akan mengambil RESULT SPM 2012 tu.. Hope dipermudahkan Allah S.W.T.. Kawan-kawan semua tolong doakan yer.. Amin... :)

6 comments:

Nazmin Nazifa εїз said...

waa,pasti-2 :D semoga Allah SWT permudahkan segalanya :)

Harmi Mohammad Jamil said...

Wah.. risaunya menanti hari esok.. dup-dap je jantung ni..

Hanif Idrus said...

Sekarang ni semua online yek...
Baguslah senang dan cepat

Cik Jelly Chan (CJC) said...

untonglah budak zaman sekarang...haha

drzirakudo said...

sy telah mengaplikasikannya sewaktu mdpt result spm dahulu. tp tk percaya smpai diumumkan.,heheh

ahsfantasy24 said...

Banyak keputusan yang tak terjangka tahun ni :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails