Wednesday, May 8, 2013

PLAYDOH

Assalamualaikum....

Walaupun sekarang tengah musim EXAM untuk seluruh warga IPG seluruh Malaysia, tapi aku tetap jugak gigih nak update blog.. Kali ni online guna Wi-Fi kampus jerk.. walaupun agak perlahan, tapi still boleh bukak, kira alhamdulilah kan? (mood redha airways..REDHO JERK LAH..hehe)

Ok... Kali ni nak bercerita mengenai PLAYDOH! Korang tahu apa itu playdoh? Maaf yer, bukan sejenis kertas lukisan, mahupun alatan memasak jenama pemanggang ajaib (kalau kau tengok iklan kat RTM, mesti ada jumpa iklan pemanggang ajaib ni) , tapi PLAYDOH merupakan.. alah..camner ek nak explain.. Alah, benda yang macam tanah liat tu... Boleh buat aiskrim lah, kek lah.. Macam-macam lah..

Kalau kau nak tahu, masa aku kecik-kecik dulu, (citer zaman kecik-kecik lagi).. teringin sangat nak main benda alah ni.. Serius weh! Bila tengok iklan dia kan.. Nampak macam real jerk benda alah playdoh ni boleh buat.. Contohnya kalau buat kek, nampak cam real jerk.. Lebih-lebih lagi bila kita tekan-tekan tanah liat tu guna mesin permainannya!! OH TIDAK!! Nampak best!!

Tapi dulu, yelahkan.. Bukan senang kita nak dapat benda macam ni.. Cam tak berfaedah jerk kan (yeker tak berfaedah? huhu).. Maka, lama kelamaan, aku rasa macam dah tak minat dengan benda alah playdoh ni.. Even sekarang kalau kita nak beli kat mall ker, kedai mainan ker, rasa cam.. ERRRRRRMMMMMMM.. TAKPEW LAH... 

Kannnnnn.. sebab kita pun dah merelakan hati kita untuk tidak merasakannya..Cehwah.. So sekarang, aku nak tanya, ada tak kau masa kecik-kecik dulu, teringin sangat nak sesuatu, tapi tak dapat!! Last-last bila dah besar ni, kau beli atau tidak barang itu????

Tu jerk untuk hari ni.. Daaaaaa :)

5 comments:

Abak@Pedamba Cinta Penuh Mahabbah said...

hahahahhaha...main dalam game jela

Vee Lea said...

Utk soalan kat bawah tu, NO. Hahaha. Masa kecik mmg teringin kan benda tu kan, bila dah bsr mesti tak nak dah. Tp kalau dah boring2 rasa cm nakkkk je benda tu. Hahaha..

Nana Liena said...

oh playdoh..huhu..dulu kat tv kan ada keluar iklannya..selalu pulak tu..best kalau dapat main..tapi sekarang apa barang tanah liat..huhu.ada lagi jual tak benda tu? oldschool tu..uhuhu

Cik Jelly Chan said...

dulu kecik-kecik suka main lego sampai kebesar...last sekali arwah abah bagi lego tu dkt anak buah...hahaha..wlaupun syg tp ku relakan juaaa...redha redha..haha

Murni Afiqah said...

ha'ah dulu berkenan sangat dengan PLAYDOH..tp skrg kalau tengok kat mall xde rasa nk beli pun. Main yang kazen-mazen punya je haha..aku yg lebih2 main. Tak malu sungguh.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails