Sunday, June 16, 2013

MAMEE CHEF KARI SERIUS SEDAP!!!!

Assalamualaikum...

Arini tetiba rasa nak promote MAMEE CHEF plak.. Ni semua gara-gara terpengaruh ngan iklan Zizan dan Chef Ismail kat TV, aku terus beli sebungkus.. Mula-mula tu nak beli tom yam, tapi kat market aku pergi ni, yang tom yam tu takder promosi beli 4 percuma 1.. Yang ada perisa Kari ngan Ayam Pedas jerk.. Maka, aku amik lah kari..



So tadi..baru jerk tadi, sebelum update blog ni.. Perut aku lapar.. Ingatkan nak makan lauk lebih yang mak aku bagi semalam.. Ingatkan tak basi, aleh-aleh BASI!!!!! Sedang menggelabah untuk makan apa (takde lah menggelabah mana pun..haha), tetiba teringat MAMEE CHEF.. Maka, aku pun cekau SEBUNGKUS..

Bila buka pek dia, macam-macam ada dalam tu.. Then, masa dah bancuh dengan air, bau dia NAIK! Macam bau Mee Kari kat kedai tu.. Terus jadi tak sabar nak makan..

Bila agak-agak dah lembut mee tu, so, bermulalah aksi santap-menyantap!! SEDAP WEH!! Bagi aku lah.. Tak tahu bagi korang.. Tapi bagi aku memang sedap. Lain daripada yang lain.. Nama pun mamee chef kan.. Even mahal sket dari maggie biasa, tapi berbaloi..

Korang dah try dah? Kalau belum try, try lah.. Tapi, kalau bubuh air tu, jangan letak air banyak sangat.. Pastikan cukup rasa.. Kalau tak nanti rasa dia tak balance dengan perencah... huhu..

Pssst: Bagi yang tengah nak exam macan Nazmin Nazifa, jangan makan selalu.. Tak elok..Sekadar sikit takpew..huhu :)

8 comments:

Nazmin Nazifa εїз said...

Wahh~ macam nak test sekarang jugak! Tapi memang betul .. In memang control sangat pemakanan.. Lama tak sentuh maggie segera macam ni.. Sabar,6 bulan je lagi ... hahahaa

org muo said...

memang sedap

Elie Lily said...

Jarang makan megi. sebab ummi dari kecik tak bg makan megi selalu. kalau setahun tu, stok megi kat umah mesti takkan habis sampai kadang2 tak makan sampai tamat tempoh. Haha.

Harmi Mohammad Jamil said...

Ini standard baru, ini baru standard!

wardah said...

Assalamualaikum..salam ziarah!! ;)

cucu umie said...

yg pntg dah lama ayie xmkn maggie.. hehe xelok sgtkn maggie cikgu afiq.. tol x?? hehe

Murni Afiqah said...

Salam =)

fuhh semua perisa mamee chef memang sedap. lepas ni rasa yg tomyam ye. pun sedap. dia x promo beli 4 percuma 1 sebab kari dan ayam shiitake tu perisa baru. esok nk amik sebungkus =D kat kedai.
cubala mamee letak perisa campur2 dalam sebungkus, kan?

Umie Artoqiemie said...

tapi prefer maggi goreng yg baru tu... =D tp mamee sekarang yg edisi chef2 ni memang sodapsodap.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails