Saturday, August 17, 2013

NAK TAHU? WALAUPUN BANYAK KUIH RAYA MODEN, TAPI KUIH NI TETAP JADI PILIHAN AKU!

Assalamualaikum..

Sebelum tu nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kepada semua pembaca blog saya (cehwah..cam ramai jerk yang baca kan? huhu).. Kalau ada yang pernah terasa hati ngan saya, saya mohon maaf sangat-sangat.. Cehwah..

Oh yer, rasanya belum terlambat lagi kan nak buat post pasal raya ni, even sekarang dah raya ke berapa ntah.. Huhuhu.. Bukan apa, nak buat post camni masa raya pertama dulu, aku rasa tak ramai yang online blog.. Semua busy kan? So sekarang rasanya masih boleh lagi nak post kan? huhu..

Ha, mesti ramai yang terbayangkan kuih kegemaran mereka bila sebut tentang kuih raya? Betul tak? Tapi kan, even banyak macam mana pun kuih raya moden kat Malaysia ni, aku tetap suka dengan 1 kuih ni.. Betul.. Kalau aku nampak kat rumah orang, pasti aku cekau kuih ni dulu berbanding dengan Almond Londang, Mariah Kari dan sebagainya.. Nak tahu kuih apa? Ni dia... Jom main scroll-scroll..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


KUIH ROS!!!!!
Aku panggil kuih ros..Ada yang panggil kuih goyang atau kuih bunga durian kan? Lantak lah..Yan penting camtu gak kuihnyer..Sedap kan kuih ni? Tak tau nak cakap camner..Lemak-lemak+rangup tu memang kelebihan kuih ni?
Kannn...huhu...

Ok lah..tu jerk entry hari ni.. Minggu depan aku kena sambung praktikum semula di SK SEMENYIH.. Doakan saya dapat buat yang terbaik yer.. Amin.. :)

picture credit to:  SINI
(terima kasih :)

5 comments:

Vee Lea said...

Here, we call it Kuih Chap. Tak tau sbb apa. Hahaa. Slalu buat ni masa Gawai =)

♥ Nana BamBam ♥ said...

Assalamualaikum cikgufiq, Apa khabar , sihat ke?


nana nak ucap SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI untuk cikgu juga, maaf zahir dan batin ye cikgu :D

ohye nana panggil kuih tu, kuih goyang rose..huhu..sedap tau.... :)

Nazmin Nazifa εїз said...

All the best ye !!! :D

Hanif Idrus said...

Kuih ros mak mentua pandai buat...kuih wajib hari raya

Azri Othman said...

same as me.. best woo

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails