Saturday, January 11, 2014

ALHAMDULILAH! AKU MENANG BEST QUOTE 2013!!!

Assalamualaikum...

Hai semua! Apa khabar! Sihat? Alhamdulilah.. Sebenarnya aku patut buat entry ni masa 1 Januari 2014 aritu, tapi dah terlajak sampai 11 Januari 2014 pulak.. Hehe.. Tapi tak apa kott..

Berbalik kepada tajuk, aritu masa around penghujung 2013, ada seseorang kenalan aku di FB iaitu Abang Harmi Mohd Jamil. Beliau menganjurkan Pertandingan Best Quote 2013.. Mereka yang jadi peserta hasil pilihan Abang Harmi sendiri... hehe..

Aku cam tertarik.. Then aku pun scroll lah untuk tengok siapa insan-insan yang tercalon itew.. Tiba dekat nama terakhir, aku terkejut! Serius!!! Nama aku ada!!! Apa lagi! Terus aku tergelak sekuat hati.. Lepas tu pulak, aku tengok masa tu ada orang dah start undi aku.. 


Senarai peserta!!! Ada 7 orang kesemuanya. Hebat-hebat yang lain itew..Ada yang merupakan PEMBAHAS ERBAIK KEBANGSAAN dan PESERTA AKHIR BAHAS PIALA PERDANA MENTERI dan macam-macam lagi-lagi lah. Mantap kan mereka?

Mereka yang aku tak kenal weh! Masa tu aku kat ranking kedua rasanya.. Hahahhaa.. Tak sangka mereka suka quote itu.. Terharu!!!! Rasa nak lari laju-laju lepastu sembamkan muka dengan tilam! Terima kasih kepada anda! (sambil tutup muka dengan tangan sebab segan! Haha)

Ha, nak citer lagi ni.. Calon-calon yang lain mulalah meraih undi.. Aku mula-mula segan jugak nak ajak kawan-kawan aku undi..Then, bila aku tengok mereka yang lain itu sudah semakin hampir dengan aku, aku tag juga kawan aku iaitu Ustat Adul Alqaranie..

Ni dia Ustat Adul Alqaraniey.. Jangan main-main dengan beliau! Orang hebat ni! huhu..Sorry Wahab.. Rembat gambar ni kat FB! Haha

 Sejak itu bermulalah aku dan dia berganding bahu.. Semua orang yang ktorang baru kenal, ktorang tag.. Budak-budak pantun, foum, debat, malah kawan-kawan kampus pun sempat ktorang seru.. Hahahhahaha..
Alhamdulilah, terima kasih diucapakan buat mereka yang sudi undi.. Ustat Adul Alqaranie pula, anda memang terbaik! Thanks sangat-sangat!

Untuk Abang Harmi, terima kasih buat pertandingan cam ni.. Hehehe.. Saya tak pernah terfikir pun.. Sangat kreatif! Tahniah sekali lagi...
Ini dia!!! Tarra!!!!!!!!!!


 Gittewwwwwwwwwwwwwwwwwwwww!!!! haha 

pssst: Siapa yang berminat untuk dapatkan khidmat Abang Harmi untuk sesi latihan debat.. Atau teringin nak jadi hakim pertandingan debat sekolah, bolehlah ke laman blog beliau..Kalau nak tengok pencapapaian beliau sebagai jurulatih, anda boleh lihat di situ.. Mengagumkan! :)


3 comments:

misz apple said...

haha..gitewwwwwww

ZWAN SABRI said...

Gitteeeewwwwwwwww.. hebat! tahniah.. ;)

Abak's Role said...

Hahahaha...gitteeeeeeewwwwwwwwwwwwww!!! tahniah2..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails