Sunday, January 12, 2014

MAKAN-MAKAN DI RESTORAN BURGERBYTE BANGI

Assalamualaikum...

Oleh kerana kawan aku beria nak makan dekat sini, maka ktorang pun ikut jer lah. Di mana lagi, kalau bukan RESTORAN BURGERBYTE BANDAR BARU BANGI yang terletak di SEKSYEN 15.. 

Di mana lokasi Burgerbyte Bangi? Kau tahu PETRONAS SEKSYEN 15? or BANGI GATEWAY? or GELANGGANG FUTSAL GALAXY? or RESTORAN NASI BERIANI ANJE? or TAT NASI AYAM? Belakang tu jer.. Senang nak cari.. Lagi-lagi kalau kau jumpa PETRONAS tu, kau masuk dalam, ada nampak RESTORAN ANJE, betul-betul area depan ANJE tu bahagian HUJUNG sekali.. Kat situ lah BURGERBYTE! huhu..

Restoran ni dimiliki oleh ZIZAN! Siapa tak kenal Zizan? Mesti kenal kan? Mungkin tu jugak jadi  salah satu faktor kenapa ktorang tetiba rasa nak makan benda alah ni. Lebih-lebih lagi bila tengok kawan-kawan yang dah pergi duk update bagai lah. Terus rasa diri ini tertarik untuk ke sana..Haha

Ha, kat sini, ada promosi dari pukul 5PM sampai 7PM, dapat AIR FREE!!..  Tengok iklan di bawah..

Tu diaaaa..Free air!!!

Okay oleh kerana memikirkan yang makan burger saja takut perut tak kenyang, maka aku memilih untuk makan CARBONARA with BEEF PATTY.. Bagi aku carbonara kat sini boleh tahan jugak.. Cuma aku lagi suka version PIZZA HUT..Sebab kat Pizza Hut lebih creamy bagi aku..hehe..Tapi kat Pizza Hut tak ada patty macam kat BURGERBYTE.. Kau bayangkan bila kau makan carbonara dengan sekeping patty yang dibakar..Huhu..Sampai sekarang aku teringat-ingat. Bila menaip ni pun, aku dah terliur balik.. Kuantitinya pulak,  aku ingatkan sikit jer tau, tapi bila sampai.. Hamik kau, boleh tahan juga banyaknyer..Kenyanglah jugak.. Tapi bila dah malam ni, rasa lapar balik lah pulak. Lebih-lebih lagi masa aku taip entry ni pukul 1.40 pagi.. Haha...Terliur!! Terliur balik!

Kawan-kawan aku ada yang makan OGLIO OLIO dan ada yang makan burger JALAPENO.. Jalapeno ni burgernya dimakan bersama sejenis sos yang aku rasa cam kuah lasagna.. Boleh tahan jugak..Hehe.. Oh yer, setiap set burger rasanya didatangkan sekali dengan KENTANG GORENG yang agak banyak juga kuantiti dia.. Kira puas jugaklah korang makan..

So, kalau sesiapa yang nak try, tak salah mencuba. Oh ya, kelainan kat BURGERBYTE juga turut menjual AIR LONG CHAN.. Atau kat kampung aku dipanggil AIR OREN BODOH.. (klik link kalau tak tahu apa itu air oren bodoh) Ha..unik kan namanya? Selalu aku jumpa dekat kawasan kampung aku, tak sangka kat sini pun ada.. 
Meh tengok gambar:

 Ni lah Jalapeno Burgerbyte...RM 14.80

 Ni plak pilihan aku.. Carbonara with Beef Patty..RM 12.80

 Ni plak OGLIO OLIO with CHICKEN PATTY.. RM 12.80..Rasa pasta ni agak pedas sikit..

DAN YANG PALING PENTING KENA TRY NAKED BURGER... 
Aku nak try tadi, tapi memandangkan elaun belum masuk, tak jadi lah..Haha..
RM18.90


Gambar yang tak ada watermark aku tu, aku amik di FB BURGERBYTE.. credit to fb burgerbyte..
terima kasih :)

TRY JANGAN TAK TRY!

13 comments:

nasho hasan said...

Trima kasih atas pandangan..kami akan memberi perkhidmatan yg lebih baik lagi..walaupun kami masih baru kami akan buat yg terbaik utk pelanggan kami..trima kasih skali lg..

Cikgu Fiq said...

Nasho Hasan :

terima kasih sudi singgah sini..even burgerbyte agak baru pun, tapi masih boleh dibanggakan! sodap pun sodap! thumbs up! :)

superVEE said...

Hermahgerd!! Lapar laa tengok gambar ni.. Tak dinner lagi ni T_T

Cikgu Fiq said...

SuperVee..

hAHAHAHAHA..kadang2 fiq tgk balik gmbr ni pun, rasa terliur pulak..huhu

amirul aizat kamarudin said...

Tumpang tnye.burgerbyte bangi bkk pkul berape dan hari ape?

amirul aizat kamarudin said...

Tumpang tnye burgerbyte bangi bkk pkul berape dn hari ape ??

Cikgu Fiq said...

Amirul Aizat Kamarudin..

rasanya mula bukak pukul 5 ptg.. hehe..saya pun tak pasti...cuba tanya di FB BURGERBYTE... :)

Sizzling Suzai said...

usha usha cni sbb baru nk update lorh :)

Adam Albar said...

Kedai pukul berapa tutup

sham_ pyan said...

Kt bangi punya..ade surau tk utk kemudhan smyang

Cikgu Fiq said...

SHAM..

Xpasti ada surau atau tak..tapi burgerbyte ni dekat dengan petronas..kat petronas ada surau :)

nuraetikah dzulkifli said...

Otw...hahaha...puas cari..kt ptronas je...ada yg kate kt teras jernang...

Nuha Nawawi said...

Hm, macam sedap je.

Boleh try lepas ni; biasa pi kat anje tu.


http://bandarbarubangi2u.blogspot.com/

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails