Monday, January 10, 2011

KENAPA MESTI RAMAI YANG KUTUK ANA RAFFALI!!!!!!

Assalamualaikum...

Kenapa malam ni ramai tak puas hati dgn ANA RAFFALI menang?


Apa kurangnya TOLONG INGATKAN AKU?
Semalam masa pengumuman pemenang kt hostel aku,
ramai gler tak puas hati...
Abg2 senior aku semua maki hamun...
Siap ada nak tutup tv lg...

Penyokong Ana Raffali hanya Aku, Ngan lagi dua org abg senior..
Masa ramai kutuk Ana Raffali, diowg semua diam..Aku jerk memang betul2 tArget lagu tu menang...aku tau ramai target Faizal Tahir, tapi nak wat cam maner kan, dah keputusan juri kan...

Abg Senior aku tu, siap buat borang khas, pastu siap amik markah lagi tu..
Setelah dikira semua markah, ada tiga tertinggi..
Tak silap aku:

1. Selamat Malam
2. Drama King
3. Cinta Sempurna

Tapi, dalam target aku plak:

1. Tolong Ingatkan Aku
2. Drama King
3. Cinta Sempurna

Jadi, bler keputusan betul tu meleset dgn aper yg dia target, mmg dia tak puas hati lah..huhuhuh..
Sabar yer bang Zaki..hehehe :)
Bagi aku lah kan,
Antara sebab kenapa lagu Tolong Ingatkan Aku harus menang adalah:

1.Muzik dia unik, cm lagu Taylor Swift..
2. bergenre country..(jarang ader kt Malaysia)
3. Even ramai kata kegagalan vokal Ana Raffali masa nyanyi lagu tu patut diambil kira, tapi bg aku, nama pown ANUGERAH JUARA LAGU, bukan Anugerah Juara Vokal..

So, kepada yang menyampah dan tak dapat terima hakikat tu, terima jerk lah yer..Aku cakap ni pown, bukan sebab aku ni peminat tegar Ana Raffali, tp sebab aku rasa karya beliau patut utk menang...

So, tahniah diucapkan kepada Para Pemenang!!!!

pssssssssst: Aku target Yuna tempat ketiga tau..Sgt best!!!!!
Tp, hafiz menang pown, ok lah gak.. :)

ANONYMOUS, JANGAN KAU NAK MARAH AKU PLAK YER!

46 comments:

Kembang Perawan 3288 said...

taw xpe.yg kutuk tu reti nyanyi ke.ni rzeki dia kan. mcm CT mule nyanyi dulu2 97.. terus hot smpi skrg..

MiSzy DiaN said...

aku suka kalau black yg menang..huhu

Cikgu Fikri said...

Kembang Perawan..

btol tu..
masa bler diumumkan memang,
fiq dgr cm sikit jerk yg tepuk..
kesian kt dia..

Cikgu Fikri said...

dian.;...


hahaahahha..
dh rezeki ana raffali..
lgpown, lgu black yg sofea jane tu biasa jerk..

mera zati M.z said...

abg2 senior cikgu fiq tu minat Adira or stacy lebih tak??
agagaga

Cikgu Fikri said...

mera zati....
hahahaha..
diowng ramai target faizal tahir n yuna menang...
huhuhuhu :)

cikgu ainura said...

wah.. tahniah2... bukn pada ana rafalli.. tp pada fiq.. sbb tekaan fiq mengena... semalam, bkn main semangt lagi fiq ckp yg ana rafali menang... tahniah2... hehehee... akaq xtgk pon ajl tue.. sbb xbape minat sgt tgk tb.... :)

Haw said...

alamak! aku pun rasa mcm pelik je bila dia diumum juara.

AL said...

ramai kwn x puas atii...dak pompuan pla membebel x abis2... =.="

platipus said...

lepas ni tukar kos muzik la..

mOoN said...

kite suka ana raffali menang sbb kite rasa dier mmg layakk..best per lagu dier..lirik dier indah

ijatnuar87 said...

heheeh...rejeki masing2 kan...kiter trima jek la dengan penuh takzim...heheheh...

Wana De'Amor said...

dah x minat la YUNA...fsyen tdung dia dah OUT!!!! pepun sokong ANa menang..cayalah~

d_LA said...

dla x kisah pun janji FT dpt gak 1 anugerah..hehe..tahniah sume yg menang..

fATia said...

hoho. . . betul, vokalnye kurang menyengat sgt. tp sekurang2nya dia berbakat!!
nak tau fiq, akak sokong faizal, ayh akak msg, dia kate sokong je anna raffali sbb dia cun. . . sekali betol da ayh akak teka! huhu. . . .

MiSzy DiaN said...

walau apa pun tetap gak suka kat black..hehehehe

cik aien a.k.a D.A said...

kan fiq..bising2 pun keputusan mcm 2 jgak..ana raffali da mng da pun. even xminat tp harus diakui lirik lagu dia kuat..lalalalala

MiSzy DiaN said...

fiq!!!!
































bila nak on9 macam selalu..
windu arr nak blogging ngan ko..
huhu..d
dah abis keja pun..
nda lama lae aku cuti 5 bulan tnpa blaja taw..sedihnya..

Cikgu Fikri said...

kak nuyu..

huhuhu..
tak sangka plak tekaan fiq betul..
knp akak tak minat ajl?
huhuuuhu.......

Cikgu Fikri said...

haw..

knp pelik plak?
bg aku lagu tu ok lah..
huuhuh...... :)

Cikgu Fikri said...

AL....

TAU xpew..
bler fiq pasang jerk dlm kelas lagu tu, ramai suruh tutup..
huhhhuhu......

Cikgu Fikri said...

platipus..

cos muzik?
haaahahahah....

Cikgu Fikri said...

moon...

wah, tak sangka ada gak org sependapat ngan fiq..
btol..
Lgu tu sedap.. :)

Cikgu Fikri said...

IJATNUAR...

btol tu..
dah rezeki dia...
:)

Cikgu Fikri said...

wana...

hehhhehe...
fiq pown sokong ana menang..
kalau yuna menang pown, ok gak.. :)

Cikgu Fikri said...

d-LA...

hehehe..
kwn2 fiq target malam tu, malam faizal tahir... :)

Cikgu Fikri said...

fatia....

ha?
ayah akak msg?
wah...
ayah akak pown minat ana raffali ker?
huuhuhu......

Cikgu Fikri said...

fatia....

ha?
ayah akak msg?
wah...
ayah akak pown minat ana raffali ker?
huuhuhu......

Cikgu Fikri said...

miszy dian...

wah, tak habis2 ngna black ko..
huhuhuhuh :)

MiSzy DiaN said...

huhu..
ye laa..

Cikgu Fikri said...

cik aien...

btol tu,
dh keputusan muktamad..
nkaw at cmner kan?
huuhhuh......

Cikgu Fikri said...

dian...
wah, sorry lah beb..
mmg setiap hari kecuali hari jumaat, kdg2 kelas aku smpai petang...
aku pown rindu nk blogging ngan ko..
heheeheh :)

MiSzy DiaN said...

jahatnya ko..
aku on9 hari2 tapi smpai ptg jak..
kalu on9 mlm pn tgk arr dlu sb takda line kt cni..
weekend pula mmg nda on9 pnya..entry suma auto publish..huhu

Cikgu Fikri said...

ala,
kesiannya ko..
heheheheh..
xpew..
t bler cuti, kita blogging samer2 yer.. :)

MiSzy DiaN said...

cuti?
bila cuti??
huhuhu..

Cikgu Fikri said...

cuti?
raya cina..
cuti sem bulan 3,
cuti sem bulan 6,
cuti akhir taun....
huuhh :)

MiSzy DiaN said...

aku dah muak dgn cuti taw..huhuhu..
fiq boring laaa..
eh aku ada reply komen ko kt entry sblum ni..ada baca tak? ko tk reply pn..huhuhuhu...

Cikgu Fikri said...

dian,
muak cuti?
tu lah psl...
tak tua nak wat pew..
huhuhhu :)
komen?
ada ae?
heheehehe..
aku xbukak lg..
sorry... :)

MiSzy DiaN said...

aku tak nak cuti laa..
huhuhu..
adui boringnya laa gtu taw..

































ko mmg jahat waaaa...
nda buka pn..huhu

Cikgu Fikri said...

dian..

ahahahahah..
aku dh bukak dah..
psl lesen tu kan?
ae, klu kt sabah, mahal tak?
berapa kalau kete sahaja?

MiSzy DiaN said...

plg mahal pn rm1400 kalu tak silap..
tmpat aku murah sket.. rm1220..yg lain suma nak dkat rm1300++ mcm tu arr..dorg mahal sb tutor ramai n litar dorg best..besar n guna viva suma..kt tmpt aku guna kancil kalu kt litar..kalu kat laluan luar guna proton saga baru..

Cikgu Fikri said...

wah..
kt mahal seh..
kt melaka, rm650 jerk...
kt tapah perak plak,
lg murah..
rm490 jerk....

emieysandra said...

ana rafali okey ape, udahla mau jeles2 kt org ni

Cikgu Fikri said...

KAK emiey..

btol tu..
xpayah nak jeles2...

student said...

lagu paling disukai Hanyut by Faizal Tahir...:)

Cikgu Fikri said...

student...

huhuhu..
fiq lg suka Selamat Malam drpd Hanyut..
hhehehe :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails