Friday, January 7, 2011

Pemenang Anugerah Juara Lagu 1986-2009!

Assalamualaikum..

Wah, sekarang ni memang tengah HANGAT dengan teka-teki siapa yang bakal menjuarai ANUGERAH JUARA LAGU tahun ni..Memang AJL ni sentiasa menjadi wabak kepada para peminatnya kan?Huhuhu..Tapi, korang tau tak saper pemenang2 sebelum ni?
Tau sikit2 atau tau semua? Aku tahu!!! Siap hafal lagi!!! (wah, dh mcm nak amik exam plak)
Tak silap aku, masa aku skolah rendah, ader satu rancangan ni kt TV SURIA kalau tak silap aku..(ala, tv singapore tu)..
Masa tu ader rancangan KOMPILASI AJL!!!!
Wah, aku mmg minat tau..Siap buat buku khas lagi tentang Juara Lagu!!!!
So, meh kita tgk senarai pemenagnya...

1986


SEKADAR DI PINGGIRAN -FRANCISCA PETER

1987



MENARUH HARAPAN -ZAITON SAMEON

1988

KAU KUNCI CINTAKU DALAM HATIMU
-RAMLAH RAM

1989

ISABELLA
-SEARCH

1990

JANJI MANISMU -AISHAH

1991
(Tahun Kelahiran aku..huhhuh)


TAKDIR DAN WAKTU
-MEGA

1992

PADA SYURGA DI WAJAHMU
-NASH


1993
(Tak silap aku, masa tahun ni lah mulanya wujud kategori Balada, Pop Rock n Irama Malaysia tu..Sebelum 1993 ni, just tempat 1-3 jerk..Ala, yg cm sistem sekarang tu..huhuhu)

TERATAI LAYU DI TASIK MADU
-FAUZIAH LATIF

1994



TANYA SAMA ITU HUD-HUD
-M.NASIR

1995

CINTA BERALIH ARAH -AISHAH

1996


(Masa ni Dato` CT baru tingkatan 5..Nyaris tak dapat pergi separuh akhir dan akhir sebab busy ngan SPM rasanya..Nasib baik cikgu beliau bagi..huhuhuh..Masa ni gak, penampilan Anuar Zain sebagai model latar masa DCT buat persembahan.)

JERAT PERCINTAAN -DATO` SITI NURHALIZA



1997
(Pertama kalinya irama Malaysia menang AJL!)

GHAZAL UNTUK RABIAH -M.NASIR DAN JAMAL ABDILLAH

1998
(Masa ni kegawatan ekonomi..So, pentas pown kecik dan majlisnyer biasa2 jerk..Tapi, still lagi dapat sambutan tau..Begitu kuat aura AJL..)

DATO` SITI NURHALIZA
-CINDAI

1999

M.NASIR

-ANDALUSIA

2000

DATO` SITI NURHALIZA
-BALQIS

2001


(Masa ni aku ingatkan Seandainya Masih Ada Cinta menang..huuhuh..rupanya lagu Yassin ni ternyata lebih kuat utk melayakkan beliau bergelar juara..)

YASSIN -MIMPI LAILA

2002
(Ha, masa ni korang ingat lagi tak kontoversi melanda..Masing2 ingat lagu NIRMALA menang..huhuh..Tp, bagi aku, lagu Keliru ni mmg unik ler..Tahniah diucapkan!

KELIRU -NURUL DAN AJAI

2003
(Aku ingat lagi, masa tahun ni, arwah ayah aku target lagu HI HI BYE BYE menang..Tapi, aku beria2 ckp lagu Misha Omar ni menang.,.Last2..siapa menang?

BUNGA-BUNGA CINTA
-MISHA OMAR

2004

RELAKU PUJUK
-SPIDER

2005


(Secara jujur, dalam banyak2 senarai pemenang dari dulu sampai sekarang, aku CUKUP minat dgn JUARA LAGU ni..huhhuh)

JACLYN VICTOR
-GEMILANG


2006



ADIBAH NOR -TERLALU ISTIMEWA

2007
(Masa ni, aku ingatkan SAMUDERA menang.,.Tapi, mungkin sebab lagu yang menagn ni muzik dan melodinya segar serta moden..Maka, melayakkannya menjadi juara..huhuhhu)

ESTRANGED -ITU KAMU
2008

(Masa ni aku serious target Kalis Rindu or Hanya Di Mercu menang..Last2 dua, tak dapat..Tapi, aku mmg suka dgn rentak unik KALIS RINDU...Tapi, pemenangnya adalah.........

MEET UNCLE HUSSEIN -LAGU UNTUKMU

2009
(Ha, biler diumumkan AIZAT menang..Terus aku menjerit kat bilik TV asrama aku..Abg2 senior dah pelik dah..hahaahahah..Aku suka gler lagu Aizat ni..)
AIZAT -PERGI

2010

Taun ni aku tak dapat nak tgk AJL!!!!
Sebab aku terlibat dgn raptai penuh Majlis Pembubaran JPP 2010/2011..
Pukul 9 malam.
AHAD!
Aku jadi AJK PROTOKOL!
:(


Siapakah pilihan korang? Kalau tanya aku, aku beranggapan bahawa ada tiga lagu yang cukup kuat dan layak bergelar JUARA LAGU..(bagi aku lah..)
SEKADAR TARGET JERK.
Korang nak tahu siapa?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.TOLONG INGATKAN AKU
-ANA RAFFALI


(muzik dia unik..genre COUNTRY..ala2 cm lagu Taylor Swift..)

dan

DRAMA KING
-BLACK feat MEET UNCLE HUSSEIN
(muzik dan melodi yang diadun bersama, ditambah pula dgn kemantapan vokal kedua2 penyanyi ni, mmg power..Lagu ni seakan2 bagi tenaga..huhhuhu

dan

BUNKFACE
-EKSTRAVAGANZA
(aku suka dgn muzik lagu ni..even rancak..tapi tersusun jerk..huhuhh)

JADI!
SIAPAKAH PILIHAN ANDA?

psssssssssst: kwn2 aku ramai target Faizal Tahir!!!!
huhuhu......

Seperti biasa, kredit to SINI!


UPDATE : Alhamdulillah, dapat gak tengok AJL masa ni.. Tak der raptai masa ni. dan betul tekaan aku, ANA RAFFALI menang.. cuma num 3 tu meleset..huhu :)

21 comments:

MiSzy DiaN said...

fiq!!!!






































jahatnya...

Cikgu Fikri said...

ha?
asl jahat plak?
huhuhuhuh :)

MiSzy DiaN said...

tak singgah blog..
pastu tak tggal komen..
pastu tak gtaw dah start kuliah..





























penat tggu ko on9 taw..
huhu..

MiSzy DiaN said...

fiq!!
aku tido dlu arr..
nak kena bangun awal esk sebb ada ceramah..
huhu..
nizam amik aku awal pagi t..
aku ada ceramah utk kelas memandu..
huhu,.
dia yg tlg byarkan lesen drivng aku..
nati ada masa, aku on9 yaa..
ko jgn sombong lak tk nak jenguk blog aku..k..

























gud nite..
take care fiq..
^.^

mera zati M.z said...

wow ! selamat menjalankan tugas..hihi
mohon maaf tak boleh serta gath esok.. ^_^''

ahsfantasy24 said...

hehhe..
suke lagu frncesca tu,
sgt best! :)

ijam ismail said...

huhuhu..suke3..entry ni...
aq sokong yuna and faizal tahir!!!
hehehe...
dek nun..npe letak gmbr siti xbertudung..
=p

Cikgu Fikri said...

dian...

hahaahhaha..
aku ingtkan ko dh tau aku start kuliah...
heeheeh..
sorry!!!! :)

Cikgu Fikri said...

dian...
wah, nizam byrkan driving lesen?
gilak lah...
huhuhhuh :)

Cikgu Fikri said...

mera zati...

huhuuh...
best tau gathering tadi!!!
rugi tak join!

Cikgu Fikri said...

asyfantasy

mmg best pown..
juara sulung plak tu..
huuhhuuh :)

Cikgu Fikri said...

ijam..

yuna pown best gak?
ha?
ct?
ala, sekali sekala ...
huuhuh :)

zazaw said...

kau kot masuk Juara Lagu
mesti menang punyaaa lah cikguu
KAHKAKAHAHAKAH

Berto said...

pejal tahir, hanyut..kompem

Cikgu Fikri said...

zazaw...

hahahaha..
tu lah psl..
ner lah tau, last2 minit ader artis suruh aku gantikan dia..
huhhhu :)

Cikgu Fikri said...

berto..

minat hanyut ae?
selamat malam pown ok gak..

MiSzy DiaN said...

fiq!!
mana aku taw ko dah start kuliah atau belum..huhuhuh..
ah'ahh dia bayarkan lesen drving utk aku sebab dia nak aku ikut skali amik lesen drivng ngan dia..aku ikut jak laa..hehehehe..

tp asa mcm tak layak jak nak amik lesen nie taw..
huhuhu...

Cikgu Fikri said...

asl plak tak layak?
amik jerk lah..
lesen aku blom siap lg tau..
huhhuh..
kt sabah mahal tak?
bper ratgus klu kreta sahaja?
kalau mota+kete plak?

MiSzy DiaN said...

kalukt tmpt aku..
rm1220..tmpat lain rm1400++ mcm tue arr..
tapi yg nie aku amik offfer..
rm666 jak..tu yg dia tlg byrkan..
napa aku asa tak layak?
sbb aku takut nk drive n ntah laa..huhu

Anonymous said...

tak mencambah betoi entry ko yg nih...hahahaa...PADA TGGAL 7 JAN KO WAT ENTRY NIH APELA KO NIH...KLU KO WAT PASAI MEMBER KO YG BUFFDAY TARIKH 7 JAN NI LG BAGUSSS...HAKHAKHAKHAK...;P

Fatin Najwa said...

tak minat ana raffali :(

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails