Friday, March 25, 2011

Aku Ingatkan Ice Blended, Rupa-rupanya........


Assalamualaikum........

Aku sebenarnya sekarang dalam keadaan mengantuk dan kepenatan!
Tetapi aku gagahkan jugak menghapdate entry ni untuk korang..(over jerk ayat)...


Sebelum ku bercerita pasal ICE BLENDED, kita baca citer ni mengikut kronologi yang betul yer...


Aku baru balik dari ronda-ronda bandar Ipoh tadi...hahahah..
Serius syok..Mula-mula cadang nak pergi pasar malam jerk, aleh-aleh melarat sampai ke bandar Ipoh...boleh?
Kat Ipoh yang ala-ala macam downtown kat KL tu, macam2 benda jual..

Aku cadang nak beli bantal BOLA yang sangat besar..10 HENGGET jerk ko........Tapi, memikir malas nak bawak naik train, aku simpan jerk lah hasrat nak beli..Moga-moga ada jual kat Bangi...huhuhu..

So, tetiba kawan aku ajak aku pergi satu kedai yang jual roti canai besar..
Namanya RESTORAN NAS KANDAR PESANJUNG...

Skali aku oder Roti Telur..Hamik ko..bosar lah jugak..orang Melaka panggil GODANG!!!!
Konyang tau...
Masa mula-mula sampai kat situ, aku tengok ada satu kedai ni jual ice blended..
So, aku dah rancang-rancang nak makan ROTI TELUR FEAT ICE BLENDED COKLAT..
TAPI!!!!!
Sayang seribu kali sayang, aku terbau benda pelik...
Kau nak tau aper benda tu?
Sebenarnya tu bukan ICE BLENDED!!!
TAPI....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.



SHISHA!!!!



Memang siotttttt..Aku hengatkan Ice Blended, tapi Shisha..Apasal plak bekas perisa dia mcm ICE BLENDED?

kan? macam bekas perisa ICE BLENDED kan?


Sajerk jerk nak wat orang confuse..Haish..........
SABBO JERK LAH....

So, lepas tu kawan aku cakap:

Fikri, hang nak tengok MAK HAYAM tak?

Aku cakap:

Maner???

So, kawan aku tunjuklah..Tapi tak ramai lah..
Kawan aku cakap dulu ramai, sekarang jarang jumpa..Mungkin pukul 1 pagi dan ke atas..
Aku cakap ngan dia macam ni..

Arif, mungkin mereka semua sudah bertaubat kotttt..Alhamdulilah..
Tak pown diberkas polis...huhuhu...

Tu jerk lah citer aku yang tak seberapa malam ni...



Pengajaran:


Jangan isap Shisha...TAK ELOK..isap ROKOK lagilah tak elok...aku tak suka bau dia...

Jangan langgan pelacur, BERDOSA!!!! apatah lagi MAK HAYAM..(dah tua dah..tak bergetah..huhuhu)

:)

12 comments:

Jeely jelly said...

naseb bek x order g kan, 'tokey ! nak ice blelded coklat' haha. kalau x...... :)

.:padie_eyla:. said...

eh. same.! haha

il ya na said...

itu flavor shisha la fiq. haiyoo

Gen2Merah said...

kesimpulannya, amalkan gaya hidup sihat.. hehehe

chii said...

eehehe...krg ni slalu beli cool blog..tp bekas nya da tk mcm dalam gambo da..agaknya tanak wat org confuse kot

sweet honeydew! said...

HAHA~ bapak hayam ok tak? hehe..

wey, sape fiti shatina siron tu? aku ta kenal laa.. budak USM ker??

qlah said...

was here .
ish3.. macam2 lah zaman sekarang kan .

p/s: salam perkenalan :)

nisa hassan said...

haha..tertipu tipah..;p

storyfromme said...

hahaha...tu la salah satu taktik die nak taril pelanggan.bila dorang guna botol camtu orang akan pk shisha die tak membahayakan.

ijam ismail said...

hahahha..gler same ...
kalo aq pun ingt ice blnded kot..

Awan Biru said...

Aik, bekas lain isinya lain. Bahaya tu. Kang nanti orang boleh salah beli.

Rokok dan shisha membunuh.

Opah Kentang said...

opsss..
mak hayam + shisha??

jauh kan jauh kan :)
toi tak?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails