Thursday, March 24, 2011

Fulawweh!!!! Anak murid aku main FB!!!!!

Assalamualaikum.....

Macam maner dengan kamu semua hari ini? Sihat tak? Cantek tak? Henzem tak? Bukan aper, sajerk jerk menanya khabar..Tak salah kan? Masa aku wat entry ni, aku dilanda selesema..selesema ok.. bukan salesman! (Eh, tetiba plak)...

Ha, arini aku nak bercerita pasal anak murid aku...
Semalam masa aku tengah tak tahan nak kencing, aku pown berlari-lari anak ker toilet..


Agak-agak gaya macam ni tak?

Sebenarnya tak der lah lari sgt, jalan2 biasa jerk..tapi, dalam hati mmg dah tak tahan dah ni..

Tengah-tengah aku dok menahan kencing, tetiba datanglah GPK HEM..

Adik-adik semua, boleh tolong saya tak?

Dalam hati aku duk berkata..ADIK?

Pukul 12.30 ni saya ada mesyuarat dengan nazir..Jadi, boleh tolong masuk kelas saya tak?

Pergh...aku dongar jerk aku ngan kwan aku kena relief klas, aper lagi, meloncak kegembiraan lah...
Ader gaya mcm ni tak?

Aku pown berkata:

Eh, boleh jerk puan..Kami memang dah lama tunggu nak relief kelas.

Wah, yeker? Baguslah..Kalau macam tu, kamu masuk dari pukul 12 lah....1 jam...Boleh?
Kelas 4 Sukses (kelas 1st kat sekolah tu..)Mereka ader subjek PSV..Awak nak ajar PSV ker, nak wat aktiviti bebas ni...

Hurm...bebas lah puan..Boleh?



Bebas berpada ok..bukan bebas mcm kat atas ni..

Maka, kami pun mulalah melangkah masuk ke kelas tu..Pergh..mula-mula serius rasa nervous beb..Even mereka semua kanak-kanak, tapi kita still rasa nervous kotttt.. Mungkin 1st time kot.....

Utk sesi mula2, ktorang watlah sesi pengenalan diri..

(dia ni yang hobinya melayari internet!)

Tibe kat sorang budak ni, dia kata hobi dia BERMAIN INTERNET! Tiba-tiba satu kelas BISING!

CIKGU DIA ADA FACEBOOK!

Pastu aku tanya..Saper lagi ader facebokk?

Terus diowang lagi BISING!

Saya!!!! Saya!!!!

Tiba-tiba:

CIKGU, SAYA TAK ADER FACEBOOK..LAGHO( sia-sia)...

Wah....memang cemerlang lah budak tu...

Aku bagitau diowang yang aku tak der FB tau...Mesti diowang cam tak cayer..hahahahaha...

Nak dijadikan cerita, kau tau, tengah bising-bising kawan aku amiki address FB mereka, tiba-tiba ader sorang budak tu nangis..Nak tau sebab aper?

Sebab ada budak ejek dia BERCINTA dalam FB!!!

Aduyai............nak tergelak pown ader jugak!!!!huhuhhu..

Pastu, masa kelas dah nak tamat, aku pown cakap lah ngan diowang cmni..

Kalau nak tau perkembangan cikgu, boleh tengok cikgu dekat:

cikgufiq.blogspot.com

Pastu, ramai yang datang kat depan dan cakap mcm ni:

B.L.O.G.S.P.O.T.... cikgu, aper tu be..be..logspot? aper benda tu cikgu?

Hahahahhha..tiba-tiba aku merasakan yang dunia BLOGGING ni wabaknyer blom lagi famous kerana belum lagi menular dalam kalangan kanak-kanak sekolah rendah!

Aku cakap:

Errrrrrrrrr...kamu taip jerk biler bukak internet tu..Nanti ada lah..

Budak2 ni:

Owh..taip dalam GOOGLE ae cikgu?

Dalam hati aku:

Wah...google tau plak ko kan?haahahahaha...

Budak2 ni:

Ha, kena salin ni..Korang..korang..Salin cepat!

Fuh, akhirnya tamat jugak aku relief kelas tu...
Eh, kejap, blom habis lagi citer ni...Ha, lebih kurang pukul 1.00, ktorang dapat slip RELIEF, kena jadi cikgu relief kat kelas tu balik..Hahahahaha..
Betapa excitednya ktorang, sampaikan blom bunyi loceng lagi, ktorang dah terpacak kat tepi kelas tu..Masa tu, dalam kelas tu ada seorang ustazah...

Yang memelikkan aku, walaupun ustazah tu ader, budak-budak ni suka hati dia jerk main kluar masuk kat pintu belakang nak jumpa ngan ktorang...
Ader sorang budak ni, cukup excited bler tau ktorang nak masuk then bagitau kelas dia.
Bler kelas dia dengar, apa lagi, kemain suka lah diowang...

KRING!!!!!!

Loceng berbunyi...Belum ustazah tu habis beredar dari kelas tu, budak2 ni dah panggil ktorang..

CIKGU, MASUK SEKARANG!

Masa tu ada sorang cikgu perempuan lalu sebelah aku..Aku senyum kat dia then ktorang pun bergerak masuk kat kelas tu..

Rupa-rupanya cikgu perempuan tu MASUK kelas tu...

Budak-budak ni yang begitu excited tunggu kedatangan ktorang, tiba-tiba terdiam dan sebut:

ALAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!

Hahahahhahaha..Aper lagi, kat situ jugak aku tergelak..Mesti cikgu perempuan tu terasa kottttt...

Fuh, tu jerk lah citer aku untuk arini..Baru aku tau penatnya mengajar...
Tadi aku kena relief 1 JAM 30 MINIT kelas MENGEJA untuk darjah 2...
Serius penat..Masa kau tengah ngajar, boleh plak budak2 ni datang kat depan then duduk bawah kaki aku.Katanya tak nampak biler duduk belakang...Ader paling mengejutkan tu, siap MENIARAP kat depan papan putih!!!! Ish..ish..ish...

Aku yang dalam keadaan penat, balik terus TIDUR!!!! :)

13 comments:

Diya Edhayaa said...

bdk2 skang ni mmg.. kbykn ade fb.. pastu lau msuk klas dorg, siap minx yg kite pnye ag.. lau yg ade e-book, kt skola pn dorg on9.. huhu

il ya na said...

bdk darjah brapa fiq?

MiSzy DiaN said...

ahahahahaha fiq.. hebat laa anak murid ko.. dorg ada Fb tp takpa.. ko ada blog.. hehe.. pasni mesti dorg plak berduyun2 nak buat blog kan.. ehehhe..































silap2 ada laaa ni anak murid ko yang tinggl komen kat cni.. hehehe

Awan Biru said...

Wah, advance betul kanak-kanak sekarang ni. Baru darjah 4 dah pandai bercinta dalam facebook.

storyfromme said...

budak-budak sekarang memang advance.

PUCCAnis said...

sronok kan relief kelas...hihi..nengok bebudak sume xcited melampau..sek bek tak sawan..oppss..hahaha

Miss Sunshine said...

budak-budak zaman sekarang....
terlebih advance.. mengalahkan cikgu lebbih2 lagi kalau budak2 bandar...

fizah said...

advance sgh budak2 sekarng..kehkehkehkeh

baincardin said...

budak2 tu semua pandai2. cikgu fiq boleh ajar diaorg beramal melalui alam maya. kalau betul caranya, besar pahala tu nanti, insyaallah...:)

ijam ismail said...

budak2 skrg mmg advnce gler..
=)

Piasara said...

"cikgu takde fb...tapi ada blog,blogspot murid2...hehehehe..lawak la fiq..ko jgn buat main dgn budak2 skrg ni...zmn dah berubah.."

cik mien said...

wah......kalau dah diorang excited ble dengar ckg fiq nak masuk klaz diorang ini mesti ckg fiq seorang yang best.....rugilah tak dapat jadi murid ckg fiq....tapi cik mien pon ada ckg yang best macam ckg fiq.....good luck ye ckg fiq.....

Strike rouge said...

hahaha... biasela budak2.. sejak PBS hari tu aku pun mule sayang kat dak2 nih.. terutame dalam pic kat post pbs last day tu.. baik je budak tu.. member aku pun ade gak yg mintak name fb.. member aku x bg.. hahaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails