Tuesday, March 29, 2011

Blogger Amirul Cruzo Terpilih TOP 12 AF9 ??? TAHNIAH!


Assalamualaikum....


Tadi masa aku kat kelas, kawan aku si Azri mencanangkan kepada aku tentang pelajar-pelajar yang AKADEMI FANTASIA 9....So, aku belek-belek lah sorang demi sorang,
tiba-tiba aku ternampak satu muka yang macam familiar..


AMIRUL
19 TAHUN
KUCHING SARAWAK

Terus aku menjerit!!!!
Ha?
Amirul masuk AF?
Pergh..biar betul...
Cop..cop..Korang kenal tak saper tu Amirul..
Dia ni blogger tau, ni blog nya: AMIRUL CRUZO!

Tak tau lah aper yang aku nampak ni betul ker tidak, tapi aku pernah bacer blog AMIRUL CRUZO ni dulu, dia kata dia lepas SEMUA audition AF dan tinggal menunngu kalau2 ada rezeki dia dipanggil pihak AF...

Kalau korang nak bacer entry tu, KLIK SINI dan SINI!

Lagi satu, Amirul ni jugak pernah dapat TOP 4 dalam shortlisted NOH HUJAN untuk MENTOR 5....Tapi, tak der rezeki dia masa tu, so dia try plak ujibakat AF...Kalau nak tengok shortlist tu, KLIK SINI!

Aku macam terkejut dan tak percaya kot....
Kalau betullah tekaan aku yang AMIRUL CRUZO tu AMIRUL AF9, aku ucapkan TAHNIAH DAN SEMOGA BERJAYA kepada beliau...
Tapi, kalau tekaan aku salah, aku mintak maaf sbb main agak2 jerk...
Tapi, aku serius yakin yang AMIRUL CRUZO berjaya menjadi salah seorang peserta AF9...

Ha, lagi satu, dia ni JOIN juga contest BLOGGER IDOL yang dianjurkan oleh TIAFAZUNIA!
Aku dah dengar dah, mmg sedap bler dia bawak lagu Somewhere over the rainbow tu..Gaya tersendiri.... :) Nak dengar, KLIK SINI! (banyak betul main klik-klik sini!)huhuhuh...

So, aper lagi, jangan lupa saksikan persembahan pelajar AF9 ni yer..Kalau nak tengok mereka belajar dalam rumah kaca secara LIVE boleh datang kat AEON JUSCO AU2 SETIAWANGSA!!!

Tapi ingat!!!!
Hiburan-hiburan jugak...Akhirat jangan lupa..Sebelum tengok AF tu, pastikan dah solat Isya` awal-awal supaya senang..Tak melambatkan solat....Daa.........Salam.. :)


Image credit to ASTRO!

11 comments:

cik mien said...

sory lah ckg fiq.....kat umah cik mien tak de astro....so tak dapat tengok AF....sorylah ckg fiq kalau ckg fiq terasa nak makan kek cik mien datang lah umah.....selori cik mien bagi makan...

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

wahhh...chaiyok²! blogger vs artis la pasni, msti tak smpat nk update blog lg dahh.. bz jekk. huhu :p

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ said...

waaa...rezeki dia kan...bagus2..^^

Munira Muhiyddin said...

aku lebih teruja kalau blogger Cik Fiq masuk AF.
memang aku buat entry spesial utk kau nanti. haha :DD

*lama x walking2 kat blog kau :)

storyfromme said...

congrats untuk amirul :)

Piasara said...

"kalaulah betul...slps fiq dok promote blog dia...mesti ramai dok terpa pi....follower pun mencanak la...tapi belum start lagi kan AF tu...tunggu start dulu baru glemer habis blogger ni...(akak ni takde astro,baru 2 bulan potong....hehehe..)"

Hantu Kak Limah said...

kalo betul die amirul cruzo..mesti blog die tak dpt update 3 bulan kan...hehehehhehe.....

Opah Kentang said...

xsabo nak tengok AF sebab pak nil!

ko pun kne tengok jugak weiii :P

Mr. Amni said...
This comment has been removed by the author.
Amni said...

Alamak, sorry, saya terpakai acc Mirul tadi komen... Sorry sangat....

Thank bro... Terharu plak baca entri ni. Terima kasih banyak bagi pihak dia. =)Tersenyum bila bro ingat blog saya tu blog Amirul. Hehe... Dulu sebab blog kami sebijik kan? Hee....

well, jum join segmen untuk dia... mana tau ada rezeki nak menang..... entri ni pon dah sangat menarik.. hehe...

http://mrsamirul.blogspot.com/2011/03/menuju-puncak-gemilang-cahaya-amir-af9.html

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

ada tgk jugak td kat tv..rupanya amir ya blogger yg terpilih masuk AF tu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails