Saturday, April 23, 2011

Apa Perasaan Kau Kalau Tidur Kau Diganggu?

Assalamualaikum....



ENTRY INI MERUPAKAN ENTRY BERBENTUK MAKIAN DAN CACIAN.... KALAU RASA MANYAMPAH, SILA JANGAN BACA!



Aku sebenarnya tengah geram ni..Haish....sabar jerk lah..
Kau bayangkan, kalau kau TERPAKSA tidur sampai around pukul 4 pagi, semata-semata ader orang pasang movie kuat-kuat masa kau tidur....
Lepas tu, kau ingat, pagi lepas subuh tu, kau nak qada` tidur tu, tapi still lagi tak boleh sebab makhluk tu pasang lagu pulak kuat-kuat?
Kau rasa nak maki tak?
Mesti ada kan???
Hurmmmmmmmmmmm...
Jadi, apa tindakan kau???

Pernah tak kau berada di satu situasi, bila kau tak kacau orang tu tidur..Tapi, bila time kau tidur pulak, dia pasang lagu kuat-kuat, main gitar cabuk lah, pernah???
Aper kau rasa?
Mesti timbul rasa kesal sebab buat baik dengan dia dulu kan?

Hurm...ni lah susahnyer kan? Bila kita buat baik dengan orang, tapi orang buat taik dengan kita..

Jadi, kalau macam tu, aper tindakan kau?

Nak maki?

Kalau makin kau maki, makin dia buat perangai sial dia?
Aper pulak tindakan kau?

Kalau aku sekadar diam, dan berharap macam ni:

AKU BERHARAP LABTOP KAU ROSAK!

Boleh tak?
Kata orang, doa orang teraniaya ni makbul...
Kalau kita dikacau macam tu, kita tergolong dalam orang teraniaya ker?

Atau pun, kau nak bersabar sepanjang masa?
Tapi, adakah kau ingat, setiap manusia kesabarannya berbeza-beza..Ada had masing-masing..
Jadi, macam mana kalau kesabaran tu hilang???

Hurmmmmmm.. sebenarnya, asal entry aku ni, sangat lah penuh dengan cacian dan makian tentang ketidakpuasan hati aku.. Tapi, memikirkan , makian itu sangatlah berat..Biarlah aku simpan jerk dalam hati.. Kongsi dengan kawan-kawan lain..

Jadi, aku publish entry yang korang sedang baca ni jerk..
Walaupun nampak sedikit ringan, tapi dalam hati kau ni, sangatlah penuh dengan kegeraman dan kemarahan yang melampau... Aku serius geram..serius...serius....
huH...........

JADI, APA TINDAKAN KAU KALAU JUMPA DENGAN ORANG MACAM NI?

10 comments:

EkaBukanMakcikKau said...

kalau aku buat pekak jeh , kalau mak aku dye memang bagi kaki heh . dah ahh budak yang buat bising tuh , budak skolah aku , kat skolah pandang aku macam nak makan penyepak jeh . heh , kalau dah memekak lapanratusorang pasang radio kuatkuat x bangang keh ?

Entri ni pasal Rambut Kalau Kau Rasa Semak Sila Pangkah & Berambus

Nana Liyana said...

uishhh bwak bsabo . meh mngucap mehh xD huhu

kira kekuri said...

kalau aku,geram sangat >.< grrr

Rozuan Ismail said...

KALAU WAN,DIA MEMEKAK,WAN BANGUN WAN MEMEKAK SEKALI NYANYI LAGU SOLEY,ERH,GERAM BETOL LA

Zai anaknye Hamzah said...

hhhhooohoooii..meh zai pulok nk mengomen..err..zai dh banyak x alami ..benda2 macam ni,
sebab n cara zai atasinya..

1)rumet bukak lagu kuat2 dalam bilik..zai amek air semayang..zai baca yasin @ quran depan dia..siyes

2)rumet bukak lampu time zai tengah tido..zai selibung diri dgn selimut

3)rumet berborak n gelak cm pontianak dengan kawan2 dalam bilik sampai lewat malam aka pagi buta..zai ceritakan kat dorang cite2 antoo..biar bla cepat..

4)org ketok pintu lewat malam..wt dono je..hohho

5)org col pagi2 buta..silentkan enset..hohho..lantak ko la..esok baru balas..

apa yg zai nk bgtau kamu..banyak2kan bersabor je lah..biasala..perangai manusia, bermacam2 ragamnya..yg penting..kita xmenganggu orang sudah..

zuhailazulkifli said...

ala fikri,
daripada kau tules kat blog nih better kau gitaw teros depan dea.
dea nak marah kew pew tuh belakang kira.at least kau dah bagitaw.
seriously. you better tell him.be a man ! :)

cik mien said...

pergilah cakap baik2 kat orang tu suruh dia perlahankan suara....ckp baik2...nanti orang tu kecik ati lak kang susah kita...

cantekk said...

pindah je ;-D hihihi

saranghae92 said...

kite bako jer.....
kuikuikui..
nie la cara y terbekk..

saranghae92 said...
This comment has been removed by the author.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails