Sunday, April 3, 2011

BETUL KER SERINGGIT?

Assalamualaikum.....


Benda ni berlaku semalam..
Semalam aku pergi ke sebuah pasaraya yang sememangnya TERKEMUKA jugak kottt.... Tak habis-habis dengan promosi harga rendah lah, harga meletop lah, sampai aku pown jadi meletop dengan kau..

Kau bayangkan, dia longgokkan begitu banyak barang kat atas meja dengan meletakkan papan harga RM 1 !!!!

Saper-saper tengok serius tak percaya harga barang kat situ seringgit!
So, ramailah yang sibuk bertanya antara satu sama lain...AKu pown turut serta sekalilah..
So, aku hamik sebotol BESAR, diulangi SEBOTOL BESAR, jus oren, SEKOTAK UNCANG TEH BOH dengan SATE BEG PLASTIK TISU.. Aku tak percaya harga barang-barang tu seringgit..
So, aku pergi lah kat mesin yang boleh tengok harga barang tu..Alah, aper ntah nama mesin tu.
Yang penting, biler aku scan jerk bar kod barang-barang tu, memang harganya SERINGGIT!

So, aku pown aper lagi, excited lah kan nak membayar...
Tiba-tiba masa bayar, barang tu TIDAK BERNILAI SERINGGIT pown seperti yang diberitahu...
Rupa-rupanya barang tu akan dikira SERINGGIT biler kita membeli belah dengan
belian RM 150 dan ke atas dalam satu resit kott...

Pergh..nasib baik aku perasan tau... Cuba kau bayangkan mereka-mereka yang lain tu..Kalau tak perasan, main bayar jerk..

Ha, lepas aku terperasan tu..APer lagi, aku cakap dengan cashier tu, aku nak cancel barang-barang tu semua..Ha, hamik kau..

hei makcik, kau biar betul harga macam ni? Jgn sampai aku sumbat handbag aku dlm mulut kau..boleh?


So, terpaksa lah plak tunggu supervisor tu datang..
Dah lah lambat datang kat situ, lepas tu biler datang, buat muka memang macam siooot..
Dia dtg dengan gaya mcm tu, sambil cakap dengan cashier tu..

Ha, nak haper?!!!!
Nak haper?!!!!

Haishhhh..Sabor jerk lah...

Bagi aku lah kan, memang bagus cara pasaraya tu promosi barang seringgit tu..
Tapi boleh mengelirukan pembeli tau...
Hurm...mungkin salah aku jugak kott sebab tak selidik betul-betul...
Tapi, biler aku scan kat mesin tu, memang tertera harga benda tu seringgit, tu lah sebab yang meyakinkan aku bahawa semua benda tu seringgit..

Haishhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.........

8 comments:

areteacar said...

pasaraya apakah? hehehe...

Opah Kentang said...

parasaya ape mamcm tu???
kekeke..

kat mlk ke?
bukan kan kn kn kn?
heheh..
ape2 pun sabo je lahhhhhh..

MiSzy DiaN said...

haishh kalu aku.. aku bengang ngn org mcm tu taw, layan customer ngn kasar..
patut nya dorg letak laa notis awal2 if beli mcm ni, dpt harga brg ni mcm ni.. tak laa juga jd hal mcm ni kan...


ehh byk sgt ayat mcm ni.. hahaha..





















fiq!!
aku tk publish lg suma komen kt entry aku tue.. ehehe..
ko org 1st yg wish aku.. tq fiq.. tq sgt2.. ehehe

YaNa YassiN said...

tau dah,.. mesti carefour kan,.. kan,.. kan,.. sebab nyaris gak terkena

Miss Dill said...

trick pasaraya macam2

Miss Dill^^

bantalbucuk said...

sabo jela..patutnya dia tak leh nak ubah setting kat tempat scan tu rm1 juga..tu kira tipu dah tu..

YaYaNsMuM said...

Alahai...siannyer...mmg patut Fiq buat camtu, sape soh kelirukan customer kan..tu hak kita...cancel bila kita rasa kita tak puas hati!hehe...

Alhamdulillah, bebaru ni Promosi RM1 yang Yayansmum got, betul...so mmg berbaloi2>>>>
Entry RM1 jerk???

Awan Biru said...

Kena selidik betul-betul sebelum membeli. Selalu juga tengok promosi macam tu.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails