Saturday, April 2, 2011

FILEM CUN. SERIUS TERBAIK!

Assalamualaikum.....

Aku rasa dah lama aku tak bergiat aktif dalam industri review-mereview filem ni... So, aku rasa nak mula berjinak-jinak balik lah yer... Tapi sebelum tu, aku nak ingatkan kepada kamu semua. Aku ni kalau bagi pandangan, kadang-kadang lain daripada yang lain.. Contohnya macam masa aku review filem :

2 ALAM..

Bagi aku, filem tu membawa nilai dan mesej yang sangat bagus..Tapi, sayang...Kita ni kan kurang suka jenis filem-filem yang bawak tema mcm tu..Kononnya BORING kan? Ramai ingat citer 2 ALAM tu citer hantu, tapi sebenarnya citer tu tentang KETAKUTAN terhadap KEKUASAAN ALLAH S.W.T apabila mayat mereka yang mengubah jantina itu tak diterima bumi..Masa aku review filem tu., ader sorang blogger tu kata aku ni PELIK sebab pendapat aku lain daripada yang lain..Tapi, tak per..Pandangan masing-masing berbeza..KAN?

Berbalik kepada FILEM CUN!



Dengan ini aku mengisytiharkan aku bagi 9/10 BINTANG!

Sepanjang filem tu, aku asik tergelak jerk..SERIUS!!! Memang lawak!!!!
Aku rasa kau wajib tengok filem tu...
Lagi satu aku suka dengan suasana kampung dalam filem tu..Shoot pemandangan yang diambil serius menarik.. Membawa kita kepada suasana kampung yang cukup indah..Sawah padi..Kubang...DAN..KEMBANG..ya..kembang... Siapakah KEMBANG? Haish...rahsia..tapi yang penting, Kembang kena make-up..Siap dipakaikan BLUSHER, GINCU, ANTING-ANTING..hahahahaha...

Tapi ader jugak part sedih-sedih dan feeling-feeling nangis dalam filem ni.. Sampai aku rasa aku pown nak terfeling sekali..Hahahaaha..Tapi, tak boleh feeling lebih-lebih..Sebab tadi aku duduk sebelah perempuan..Karang nanti pompuan tu mesti pelik..Hahaahhahaa...

Lagi satu, yang cukup best bler ader watak 2 ORANG MINAH KEPOH yang sangatlah kepoh dan bajet diva dalam kampung tu.. Yang sorang tu, namanya BEDAH TONGGEK kott..Yang lagi sorang tu aku lupa lah plak...Tapi dia sgt kelakar..Dah lah badan besar..Tapi boleh plak merempit dalam kampung...bawak stail ala-ala SUPERMAN plak tu..Serius aku gelak besar...

(kau tengok tu..biler orang KL datang kampung..boleh plak pakai baju macam nak pergi majlis mewah..last-last kena berkubang!)

Dah lah, malas plak nak citer lebih-lebih..Better kau pergi tengok sendiri..Memang terbaik..

INGAT!
AKU COP FILEM INI SEBAGAI:

WAJIB TENGOK!

12 comments:

Cahaya Kehidupan said...

owh,sound interesting,actually tak minat maya karin,tu yang macam ban je citer ni..hikhik

YaNa YassiN said...

Comfirm g tgk niee,... suka citer ada touching2, hihihiih

zazaw said...

akuuu pun nak g tgk gakk aaa

mizz_aainaa said...

betul ehh best??
stg rugi plak.. huhu~

storyfromme said...

best ke?hmmm...

MiSzy DiaN said...

fiq!!

best kaa??
hehehe..
aku tak tengok lagi taw..
tp aku dah tgk cerita HOP.. best gak laa..

Cikgu Den said...

nak tengok...

cik aied said...

haha..best ke fikri? aku x penah tau pun ada cerita ni..

Opah Kentang said...

macam best je cite ni fiq!
ade mase opah nk g tgok jugak! :)

MiSzy DiaN said...

fiq..
aku ada terima msg ko smlm.. awal lagi tue.. hehehe..
thanks yaa..
btw, aku nda blh maw reply msg ko sb ndada kedit hihi..
tq yaaa fiq..

suri solehah said...

walaupun akak tak suka menonoton sgt..tapi dgr promo cikgu ni...rasa teringin lak nak tengok hehe

iqapika said...

fiq.. cara awak review 2 alam buatkan sy melonjak2 nk tgk gak..

cite cun?

sy bg 5 je la sbb cliche..

tp pemandangan kampung dia serius menarik.. wuuhh~

-bosan cerita cinta je-

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails