Friday, April 29, 2011

Filem THOR! Memang Terbaik Dari Peti Sejuk!

Assalamualaikum...



Walaupun sekarang jam dah menunjukkan pukul 12.27 tgh malam.. Dan sememangnya aku kepenatan.. Tapi aku tetap gigih untuk menghapdate blog ni sebab aku rasa tak sabar nak cerita kat kau tentang betapa BEST+HEBAT+MELETOPnya FILEM THOR!

Pergh.. serius terbaek beb..
Memang terbaek dari ladang....
Ok, walaupun aku ni tak berapa mahir dalam meREVIEW FILEM.. Tapi, takpew lah.. Kau baca jerk lah yer...

Pertama sekali, cerita ni sangat best sebab berjaya buat aku meremang bulu roma.. Tapi, bukan disebabkan seram yer.. Tapi disebabkan oleh jalan ceritayang membuat aku ternanti-nati pembalasan Thor untuk menyedarkan Adiknya yang memang tengah gila kuasa..
thor character posters 2
Adik Thor.. Saper ntah nama dia.. Ada satu kejutan tentang adik dia ni... Nak tahu? Tontonlah sendiri.. :)


Ha, mesti kau tertanya-tanya kan tentang Thor dan Adiknya tu.. Siapakah mereka?
Itu kau kena tengok sendiri.. Tapi, yang penting konsep cerita ni tentang dongeng zaman dulu kala tentang kerajaan yang berada di langit serta dewa petir yang bernama THOR.. Thor dihalau ke bumi sebab keangkuhan dan sikap terburu-buru dia.. ( tiba-tiba aku teringat pulak kisah Nabi Adam A.S dihantar ke dunia kerana memakan buah Khuldi)

Kedua, aku cukup tertarik melihat saintis angkasa mengkaji tentang kejadian aneh yang jatuh dari langit seperti Tukul Besi Thor, Raksasa Pemusnah dan Pahlawan Tiga Sahabat... Tapi, mereka rasa pelik sebab hasil kajian tu diluar jangkaan...


Upcoming Movie: Thor

Part ni masa mereka mengkaji simbol pelik yang datang bersama cahaya dari langit...


Ketiga, aku rasa teruja bila tengok manusia di bumi yang mula menganggap THOR tu GILA, akhirnya percaya yang dia tu DEWA PETIR apabila mereka melihat sendiri THOR bertukar bila tukur besinya kembali ke tangannya semula...

TAPI!!!!!
Ada tapinya!!!!
Sememangnya cerita ni AGAK MENYALAHI AGAMA ISLAM yer..
Kerana aper..
kerana MANA ADA KERAJAAN LANGIT MACAM TU..
SIAP ADA DEWA PETIR BAGAI..
Kau rasa ader ker?
Hurmmmmmmm...

Tapi, aku tetap bagi filem ni sebanyak:

10/10 markah!!!!

Dan DIcop sebagai:

FILEM WAJIB TONTON!!!! :)


picture credit to: SINI

8 comments:

☻UsaGi NaNa☻ said...

nih yang komik kan??huhuhu...

da[Y]un said...

kerajaan langit???
cam kerajaan ayah pin lak..huhu

ilanilyana said...

10/10 wow! kena tgok ni

lea said...

wah! full mark!
mesti best
harus tengok ni

baincardin said...

alamak!!!~ harus tonton! harus³!!!~ ^_^

cantekk said...

best3 ;-D
nk buat jgk la entry pasal thor..hihikkk

af sembilan said...

mmg2..kerajaan ayah pin mana ade Thor... ish3

storyfromme said...

tengok trailer pon da tau cite ni best.hebat tak?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails