Wednesday, April 27, 2011

Hanya Kerana Aiskrim, Aku DIDENDA!

Assalamualaikum.....


Wah.. tetiba aku teringat plak kisah tragis aku ( tragis ker?) masa zaman sekolah dulu.. Hahahha.. Serius bengang kottt bila teringat balik.. Sangat malu!!!!!

Ok, ceritanya macam ni..
Masa tu aku excited lah nak membeli aiskrim kat koperasi aku.. So, aku bawak balik kelas.. Sebenarnya cikgu disiplin melarang pelajar makan aiskrim dalam kelas.. Tapi, aku tetap makan jugak.. Yelah..mana feel makan aiskrim kat tempat awam.. better makan dlm kelas.. Kan?

So, aku rasa cam sedap aiskrim tu.. Jadi, aku pun bercadang nak beli sekali lagi.. Masa nak pergi ke kelas tu pulak., TERKANTOI dengan cikgu disiplin..
Oh TIDAK!!!! HABISLAH KALI NI..

Maka, aku dan budak-budak lain yang ditahan pun disuruh berdiri di depan tu.. Lepas tu, dia bawak ktorang ke tepi sebuah kelas..
Then, ktorang disuruh melutut sambil memegang aiskrim.. Tak ker kau rasa bengang kalau macam tu?
Habis ramai yang pandang!!!!


BENCI!!!! SERIUS SEGAN!

Lepas tu, boleh pulak cikgu tu feeling-feeling suruh budak amik rotan.. Kononnya nak sebat ktorang sorang-sorang.. MOTIP?
Hanya kerana aiskrim?

Pergh..lepas tu boleh plak ktorang kena menonggeng.. Pastu start lah kena dengar ceramah sambil menonggeng.. Memang cemerlang kan?

Last-last dia kata tak jadi kotttt.. Sebab ktorang termasuk aku (yang paling over sekali) mintak maaf.. Serius aku tak pernah alami perkara macam tu... SEGAN!!!!

Sampai sekarang aku ingat, dan memang berhasrat nak ceritakan kat anak murid aku tentang betapa segannnya aku masa tu!!!!!

13 comments:

bantalbucuk said...

hahahaha..kerana aiskrim badan binasa.. :p

cik chopu said...

dulu pernah kena lepuk 6kali dalam kelas dengan GPK atas hal yang tak munasabah. sampai mati tak lupa.

cik jelly chan said...

hahaha...
kasihan...
sodapnyer aiskrim:)

~SYAZ~ said...

ha! tulah kau melawan ckp cikgu lagi kan kau dah kena..
nasib kau je tak kena rotan tau..
adoyy~ sabojelah..

MiSzy DiaN said...

moral dia, jangan makan ice cream dalam kelas.. heheee

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

tula... tak bg cik bunga sket kan... pdn! heheh :P

<a href="http://ikmalira87.blogspot.com/2011/04/c-i-n-t-u-n-g-promote-inai-terbaik.html><b>INAI TERBAEKKK utk korang @ sedara mare @ saje gatal² nak pakai.. Takkan dpt kat kedai INDIA okeh!</b></a>

Rozuan Ismail said...

kelakar tol cikgu tuh,skema tol,makan aiskrim je kot bukan berkhalwat.

fnatasha.hafizi said...

haha..same2..aritu tyme BIG kna denda sal makan eskem ugak...sebab makan eskem tyme org ngah redi2 nk berkayak..xpasal2 kna angkat kayak yg berat giler tu sorang2..sadis aser~

Miss Sunshine said...

Tu lah.. cikgu dah kata jangan makan eskrem dlm kelas... degil ni... hehehe.... tapi makan eskrem pun kene denda sampai cmtu sekali ke? Kalau awak jd cikgu disiplin tu, rasa2 patut tak denda cmtu? atau lebih kejam lagi...? hahaha

emieysandra said...

haha..cemerlang sgt!

:)

Lina said...

hehe tu lar bende yg dilarang bende tu lar nak buat...seingat sy ms sy sek rendah dulu...denda yg cikgu bagi mbuatkan sy xkan ulang kesalahan tu sbb malu tp x marah pun kat cikgu sbb bila pk balik mmg patut pun kene denda huhu

sweet honeydew! said...

fik,ko tade kenangan ker mase 1 kelas dgn aku dulu? hehehee.. cer cite cer cite... ^_____^

storyfromme said...

hahaha..kalau kat sekolah fad, confirm dalam tempoh sebulan akan dapat nama gelaran mamat aiskrim.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails