Saturday, April 16, 2011

Kelazatan Tubuh Chan Tiada Tandingan!

Assalamualaikum.......

AWAS!!!
ENTRY PENGAKUAN INI BUKAN UNTUK BACAAN KANAK-KANAK!

Aku tak tahu kenapa aku perlu bercerita tentang perkara ini di laman blog..Tapi, makin dipendam, makin terpendam rasanya..Aku tak mapu menanggungnya lagi...Bairlah aku bercerita di sini...Di harapkan sesiapa yang membacanya, sila OFF RECORD.. Baca di sini, habis di sini lah yer...

Aku ingat lagi, ketika aku diperkenalkan dengan Chan..Yer..chan namanya...Rupanya seelok namanya... Pada waktu itu, mereka memanggil-manggil aku...

"Bang...nak try Chan bang? Barang baru lagi..Fresh...Terbaik dari ladang..

AKu tertanya kenapa mesti aku?

Tapi, apa kan daya..Hanya niat untuk mencuba...

Lantas aku bersua dengan Chan... Pada mulanya, aku rasa segan..Yelah kan, 1st time...Tapi, bak kat orang..Rezeki jgn ditolak... AKu membuka dengan berhati-hati agar tidak merasa sangsi.....Baunya..Pergh..menusuk kalbu...Aku terus menjadi rakus..Terus masuk ke dalam mulut...Memang ternyata..Sungguh enak Chan itu..

Ya..Chan..Kimchan Goreng!!!!

SANGAT SEDAP!!!

Ha, mesti kau pikir lain kan? haish..aper nak jadi ni? Cepat...Sucikan balik minda kau..AKu nak berceirta pasal makanan lah...

Saper-saper yang pernah pergi Cameron, mesti tahu aper itu Kimchan Goreng kan?
Bagi yang belum tahu,
meh sini aku explain...

Menurut Kamus Bahasa Versi Kakak Koperasi Maktab aku, kimchan merupakan sejenis KUDUP daripada keluarga Bunga Lily...
Kenal tak bunga lily?
Kau jangan orang tanya bunga lily tu aper, kau cakap bunga teratai lah, keembong lah, bunga kemboja putih lah..Haish..ni dia bunga lily..

CAK!




Ha, kulup dia tu..Eh, bukan kulup, kudup..(kau jgn nak double meaning plak)..
Kudup dia plak macam ni bentuk fizikalnya...
Yang kudup inilah, diberi nama ala-ala korea iaitu KIMCHAN...(Mesti org yang bagi nama Kimchan ni peminat Sinchan..tak pun peminat KPOP...)

Cam ni bentuk dia...

CAK!



Justeru itu, kimchan inilah yang digoreng tepung untuk memberi peluag kepada mereka-mereka yang berada di luar sana untuk merasai KERANGUPAN, KEENAKAN SERTA KELEMAKAN kimchan goreng tepung ini..

Terima kasih diucapkan kepada Anith Nazihah, Nana Nazira, Wahida Salleh dan geng-geng mereka kerana memperkenalkan aku kepada benda alah ni..

Pergh..serius sedap beb..Aku tak tipu..Dah lah rangup..Rasa lemak-lemak dia tu....Pastu dicecah bersama sos....Pergh.. memang terangkat!!!!!
Sambil tulis entry ni, aku dah menelan-nelan air liur dah ni..Memang sedap...

Saper-saper yang pergi Cameron tu, cari lah KIMCHAN GORENG ni yer..
Dijual bersama Brokoli Goreng dan Cendawan Goreng....
Kawan aku cakap, brokoli goreng sedap...
Nasib baik aku tak beli...Sebab rasa dia pahit!
Aku tak suka..huhuhhuhh....

Tapi kimchan goreng memang sedap!!!!

ARGH!!!! RINDU NAK MAKAN KIMCHAN GORENG..

Pssssssssssst: Agak-agak kat sekitar Melaka or Bangi, ader jual tak kimchan goreng tepung?

13 comments:

MiSzy DiaN said...

apa tue??

Cikgu Fikri said...

KIMCHAN GORENG Lah...
kau tak pernah mkn ker?
aku adr terangkan kat entry aku ni..
cuba bacer btol2...

ijam ismail said...

sedap?
huhu

Miss Sunshine said...

sedap3.. kita pernah makan..

amranaiman said...

oow.. rase cam sayur ke kimchan ni cikgu??

toyolkiut said...

oh..
TK lum pnh mkn lg..

syafiqah said...

alamak... ruginya tak beli time tu... ingatkan ape benda la tu... tak tahu pulak benda tu sedap...heeee

syafiqah said...

rasenye cik mien je yg beli time tu... ye tak cik mien???

Awan Biru said...

Cendawan goreng dan brokoli goreng pernah rasa. Sedap. Kimchan belum pernah rasa lagi.

Gen2Merah said...

memang nampak sedapp.. hehehehe

ishiko said...

oOohh.. xpenah makan...

8meh singgah belog berwajah baru.. hehe

emieysandra said...

mcm cedap jer..nti fiq blnje eh..huhu

intro entri xleh belllah..:P

cik aied said...

fikri..brokoli pun sedap la..aku mkn x pahit pun..agknya yg ko makan je kot pahit..hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails