Saturday, April 16, 2011

Senarai Filem Yang Best Pernah Aku Tengok!

Assalamualaikum....


Pada malam ni, mood akan kembali datang untuk bercerita tentang senarai filem paling best yang pernah aku tengok sama ada dari aku sekolah rendah, sampailah sekarang...
Tak semua list filem ni aku tengok dalam wayang..ader jugak aku tengok dari VCD dan juga hardisk aku...

13th Ghost



Pergh...filem ni merupakan filem yang memang aku teringin nak tengok masa aku DARJAH 4 dulu...Bagi aku konsep filem ni sangat best... 12 hantu dikurung di dalam rumah..Pastu, biler ader sorang tersalah tekan mesin aper ntah..Terus semua hantu tu berlegar-legar dan menghantui penghuni rumah tu...Pergh..serius best... Aku paling seram biler tengok hantu yang keenam...

(tak silap aku nama dia The Angry Princess....Suka sangat bawak pisau tu...)


Walaupun sebenarnya MEREPEK sket tentang hantu-hantu ni..Tapi, aku tetap SUKA!

Ha, kalau nak tau lebih lanjut, tentang senarai hantu dan masa silamnya, boleh tengok kat SINI!
Inga..sebagai bacaan jerk..Bukan nak suruh kau taksub dengan hantu ni....Astaghfirullahalazim..Ingat, ader lagi Yang Maha Kuasa...Allah S.W.T

Beautiful Boxer



Filem ni memang best..Cuba kau tengok kat poster dia..Banyak betul menang anugerah...Aku tengok citer ni masa kawan aku pasang LCD yang dipinjam dari lecturer kat DALAM BILIK DIA...huhuhhu
Mengisahkan tentang Seorang lelaki lembut yang mempunyai kehebatan dalam seni mempertahankan diri..Tapi sayangnya dia lembut lah...Tapi, citer ni memang best+sedih jugak hujung-hujungnya... Saper pernah tengok?

A Nightmare On Elm`s Street



Pergh...ini merupakan filem yang memang terbaik aku cakap..Serius seram dan mendebarkan...Aku tengok filem ni memang buat aku menjerit-jerit..Hahahaha..Jerit sebab aper..Terkejut jerk lebih...Byk betul adegan kejut mengejut ni...Haish...Tapi, memang best!

Ayat-Ayat Cinta


Yeah...filem ni memang terbaik..Kau bayangkan, aku SANGGUP tak pergi SOLAT HAJAT PERDANA sempena SPM kat sekolah aku, semata-mata nak tengok filem ni kat TV3 waktu raya kesepuluh masa tahun 2008.. Begitu berianya aku nak tengok filem ni...Walaupun ada rasa bersalah tak pergi solat hajat, tapi...hurm...Nasib baik citer ni best..Tak der lah aku rasa sia-sia tak pergi solat hajat tu..

Oh, sebelum terlupa.,.Aritu aku bacer older post KAK SENDUK..akU paling tak boleh blah bler dia edit poster tu, jadi mcm ni..



HAHAAHAAHAA...
Saper nak bacer, klik SINI! Kalau tak faham permulaan entry tu..Pandai-pandailah kau tekan older post yer...huuhhu..

The Incredible...



Wah....filem animasi yang memang terbaik..AKu suka betul tengok keluarga ni beraksi...Paling best sekali biler part baby dia yang last tu...huhhhu...Memang best..AKu sangat suka...

Unstoppable



Wah..aku hengatkan filem ni tak best..Sekali bler dah tengok..Memang dapat rasai setiap detik dnyutan jantung tu...Pergh..Serius mendebarkan..Aksi-aksi nak berhentikan keretapi yang terlampau laju tu memang buat kau tercungap-cungap! Best!

Cinta


Bagi aku...Ni filem Melayu yang cukup best...Even aku rasa ramai antara korang yang kurang berminat dengan filem jiwang-jiwang ni...Tapi, bagi aku memang best.. Tema 5 cinta, digarap dalam 1 cerita..Pergh...terbaik..Akhirnya menang FILEM TERBAIK..Memang terbaiklah hasil kerja Khabir Bhatia..



wAH......tu jer lah yang aku rasa nak kon gsi dengan korang...Sebenarnya ader banyak lagi..Antaranya, siri Indiana Jones yang memang terbaik...Siri Narnia...Siri X-men, Filem MAGIKA, Filem Papadom, Merong Mahawangsa, ha, yang baru keluar ni, CUN..pun best jugak... dan macam-macam lah...Huhuhu..

Anyway, mari kita sokong INDUSTRI PERFILEMAN NEGARA!

Pssssssssst: Sokong-sokong jugak, tapi aku tetap tunggu filem dari luar negara iaitu THOR!


picture credit to GOOGLE dan KAK SENDUK!

7 comments:

☻UsaGi NaNa☻ said...

filem cinta memg besh!!13th ghost dlu tgk siang2 kul 4 ptg..mlm nye tetap xleh tido..huhuh~
sabo jela

Qaseh chenta said...

dah lama xtgk wayang....
last aritue 2012...huhuhuuhu...

~SYAZ~ said...

perghhh!
suke gile ayat2 cinta..
even novel die pon aku bace..
sukee!!

Che Sakinah said...

Unstoppable tu fevret koott!! suke sangat!! cite tu base on true story.. brilliant habis!♥

Opah Kentang said...

the incredeble ng cinta tu yang best.
gegege..

unstopable tak sempat lagi nak tengok..
gegege :)

MiSzy DiaN said...

13 ghost, ayat2 cinta n cinta tu terbaik.. aku plh suka ayat2 cinta, hehhee..
10x tgk, 10x laa nangis.. heheee

waN Mohd Salim said...

huhuuhu kawe suke ayat2 cinta cikgu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails