Friday, April 15, 2011

Tetiba Pulak Aku Minat Master Chef!

Assalamualaikum...

Pergh...sejak lama tak update blog ni...Aku rasa macam lain plak...Kalau dulu, mood nak berblogging tu melonjak-lonjak, tapi sekarang macam biasa-biasa jerk... Tapi tak pew..Aku akan cuba menaikkan kembali minat itu..Sebab assgment aku pun dah selamat di hantar..Alhamdulilah..



Baiklah, pada hari ini anda sedang bersama dengan saya, CHEF FIQ yang akan mendendangkan sebuah lagu ghazal yang bertajuk Ghazal Untuk Kak Limah...eh, tetiba plak chef nak main dendang-dendang lagu ni, aper kes?
Patutnya memasak kan?

Wah...sebenarnya aku sekarang ni tengah feeling-feeling bertanding dalam MASTER CHEF..
Saper kat sini peminat setia rancangan tu?
Pergh..best kotttt kalau kau tengok mereka-mereka tu memasak...
Aku tau rancangan tu dah lamer..Tapi sebab aku baru TER tengok aritu..Yang versi US punya....So, aku tetap rasa nak cerita jugak...hahahahahha..

(peserta feveret aku..nasib baik dia winner!)

Tapi INGAT!!!!!
Lagi mengagumkan kalau kau tengok JUNIOR MASTER CHEF..
Budak seawal umur 8 tahun pun, memasak mengalahkan pelajar-pelajar hostel yang sering memasak maggie sepanjang masa..
Budak-budak ni masak memang high class...

(wah..begitu gigih kanak-kanak ini..)


Tak ker KAGUM bile melihatnya?

Ha, kalau kau nak tau, kat ASTRO nanti akan diadakan rancangan MASTER CHEF MALAYSIA plak...Pergh..mesti gempak...
Mak cik-mak cik yang pakar dalam masakan kat kampung-kampung mesti akan beratur
panjang berjela bagi mengisi borang...

(ketepi..ketepi...walaupun ramai..mak cik tetap gigih nak menang master chef!)

Wah, kau bayangkan pulak biler sesi KOTAK MISTERI (salah satu segmen dalam master chef).
Mak cik-makcik tu plak berebut-rebut amik bahan masakan..Sampai ada yang melatah lah..Wah..mesti hebat kan..hhuhhuhu...

Jadi, saper yang berminat nak join tu, meh KLIK SINI!

Apa-apa pun mari kita support Industri Masakan Malaysia :)


psssssssssst: Agak-Agak kat Malaysia nanti ader jerk JUNIOR MASTER CHEF?

16 comments:

storyfromme said...

junior chef?buat fad rasa tergugat je.hehehe.

cik chopu said...

junior masterchef terbaik ! si kembar sophie dengan isabelle hebat oh

nurain said...

haa..jangan tengok je..belajar la skali.kat malaysia ade, just tak tayang je.

MiSzy DiaN said...

yaa..
aku online skrg :)

platipus said...

bdk2 tu power..agaknya kalau lawan dgn akak, akak pon kalah

Opah Kentang said...

Opah nk tgu masterchef msia pulak leps nie

tapi oktober t la..
huhuhu..

MiSzy DiaN said...

fiq..
mana chatbox ko? huhu

MiSzy DiaN said...

oooh patut pn..
hurmm ko bz erk..
aku slalu gak msuk cni tp tgk entry ko.. sama jak..

ada gak aku tggl komen :(

Cikgu Fikri said...

huhuhhuu..
dian,
sorry...

weh,
cmner ko kenal dgn dayana tu?
siap korang bukak kedai online lg..
memang meletop...

Dayana AZ said...

menarik klu msia pun ada jr master chef :D, hehe, :P,

aah cikgu fikri, dayana dpt twrn utk fizik pg oversea, hee.

MiSzy DiaN said...

fiq..
aku pun baru kenal masa dia iku t segmen aku kot kalu aku nda silap laa.. heheh..

mana da kedai on9..
tu dia pnya..
kmi cuma bergabung jak pn..


ehh ko nak sponsor kami kaa?? hehee..
bley laa sponsor hadiah... hehee

emieysandra said...

ade rancngan ni k? xtau lak..huhu

berghazal la pulek chef fiq ni,nti jadinyer nasi hok ghazali..err ;P

emieysandra said...

puas ku cari shoutbox utk menjerit, mne sorok ha?huhu..

FIQQQQQ!! nti kite duet lagu Siti tu eh

;)

Gen2Merah said...

hehehe.. dulu aku pun peminat setia masterchef ni... nak sokong versi Malaysia plak nanti.. hehe

Hafriz Mohamad said...

Aku pn master.. tp master dlm mnghabiskan mknan chef.. hahah.
nice en3 bro.. ^_^

Awan Biru said...

Suka tengok versi junior. Tapi Awan selalu layan Top Chef.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails