Saturday, April 30, 2011

Pernah Tengok Buah Ni?

Assalamualaikum....


Ha, arini cikgu nak mengajar tentang subjek:

BUAH..

Aper itu buah?
Semua sudah tahu kan?
Saper kat sini suka makan buah?
ha, mesti ramai suka kan?
Bagus..bagus..bagus..
Jadi, cikgu nak perkenalkan kepada anda tentang buah yang agak pelik yer..
Pernah lihat buah ni?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.





Yang ni isi dia kotttttttt...

Ni namanya:
BUDDHA`S HAND

Buah ni diberi nama begini kerana bentuknya yang ala-ala jari..Buah ini ditemukan di Asia dan selalu diguna oleh negara Jepun dan China sebagai pengharum bilik tidur sebab bau limau yang agak kuat.. Dalam seni masakan Barat atau orang kampung panggil WESTERN FOOD, buah ni sangat bermakna sekali yer..uhhuhuh..

Jadi, cikgu nak tanya..
SEDAP KER BUAH NI?huhuhhuh..



errrrrr.. tak tahu lah mengapa aku berasa lain macam bila tengok buah ni.. Cam pelik jerk.. Tapi, begitulah ciptaan Allah S.W.T kan? Hanya Allah S.W.T sahaja yang Maha Mengetahui :)

Credit to: SINI

8 comments:

Rozuan Ismail said...

x pernah tgk la.patutlah tak de kat Msia

BebelanNiaSuhaimi said...

mcm janggut sotong 2 je..

maria_m0hamadiah said...

macam isi sotong.. wek3.. taknak makan..:P

ishiko said...

wahh.. xpenah tgk kowt.. mcm sotong pn ada.. unik2

Gadish Lollipop said...

buah ni ada ja kat malaysia :) nak cari buah ni ?pergi cari kat supermarket sunway . farah siap posing dgn buah tu lagi . hehhe . .
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=176789709029594&set=a.176788949029670.33993.100000956976299&type=1

cik jelly chan said...

mcm jelly fish..

ZWAN SABRI said...

saya x suka makan buah but bentuk buah ini amat menarik.. ;)


MySuaraBlog: Filem ROOMMATE

Fendy said...

1st time nampak..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails