Friday, April 22, 2011

SEPERTI YANG DIJANJIKAN....

Assalamualaikum......


Seperti yang dijanjikan semalam, maka pada hari ni, setelah aku baru balik dari kuliah..Aku terus on lappy, dan mengupdate blog..
Nak REVIEW pasal blog-blog yang berjaya meneka:

KENAPA MICKEY MOUSE PAKAI SARUNG TANGAN...

Amboi..kepala mereka ni memang nakal-nakal ae..Cepat jerk tangkap..huhuuh

Sebelum tu, aku nak mohon ampun dan maaf dari hujung rambut, sampailah hujung tumit kasut ketiga-tiga blog dia bawah ini..Aku sememangnya bukanlah mahir dalam mereview-review ini...Kalau tengok blog aku ni pun, aper jerk yang menarik kan..Biasa-biasa jerk...


Ok, blog pertama:

ROZUAN ISMAIL

Seorang blogger tegar nampaknya..semalam aku jengah blog Rozuan, masa tu rasanya followers Rozuan around 900 lebih, aleh-aleh biler aku bukak balik skrg..Dah ader 1009!!!!
Wah..peningkatan yang memberangsangkan...Tahniah..

OK, Review dari segi blog, aku rasa, aku suka dengan konsep background buluh yang digunakan..Nampak ala-ala kontemporari..Yelah,..nama glamour dalam blog pun PAK CEK BIOLA kan? So, haruslah menepati tema..Huhuhuhu..

Entry yang dibuat jugak menarik...Nak2 tajuk Lagu Raya Sekarang tak evergreen macam lagu krismas..uhuhuh

Penggunaan ruang jugak bagus....Siap ader blog list dekat bawah tu..huhuhuh...
Tapi, kalau aku ada dalam list tu, lagi lah bagus...haahahahaa..(gurau jerk..)
Good luck untuk Rozuan Ismail...
Wah,,saper nak join segmen blog review dia, jangan lupa join di blognya..


ARIFFIN MUTALIB..


Ok, 1st impression bler bukak blog dia..Mesti akan cakap:
WAH...HIJAU!!!!
Peminat hijau ker?uhhuhuhh.... Dia ni rajin jugak komen entry aku..Thanks sangat-sangat..Terharu pun ader..huhuhu..

Kelebihan blog Ariffin ni, menggunakan teknik READ MORE..sangat bagus untuk menjimatkan ruang dan berat blog anda..Bagus..Lepas ni tak yah join THE BIGGEST LOSER versi blog...

Hurm..tapi, satu jerk kottttt yang aku nak tegur...Lagi menarik kalau ader header..Wah..mesti lagi gempak blog Ariffin...Tapi, yang sekarang ni pun dah ok.... Terus tingkatkan usaha dalam berblogging yer... :)


ZAI ANAK HAMZAH...
(masa aku nak bubuh link kat sini, 2 kali laptob aku kena restart..asik stuck jerk..huhhuhu)

Wah...Zai ni siap anta 3 jawapan...Memang meletop..ni kalau SPM ni memang dah kena reject, tapi kalau Cikgu Fiq yang tanda, insyaAllah tak..huhuhuhu..

Jawpan ketiga Zai sangat betul, walaupun Zai rasa segan lagi silu, dia pasrah jerk menghantar jawapan terbabit...Dan....akhirnya..BETUL..tepuk tangan semua!!!! (...puk..puk..puk...)

Ok, blog Zai ni, menggunakan template berwarna putih yang sememangnya memberi kelebihan kepadanya iaitu blognya akan menjadi RINGAN! Seperti Ariffin Mutalib jugak, Zai tidak perlu sibuk-sibuk mendaftarkan diri di dalam The Biggest Loser versi Blog yer...

Aku suka dengan Header dia yang unik tu...Tapi, sayanglah, kenapa header tu kat tepi...
Kalau centre, mesti lagi meletop2 blog Zai...huuhhuuh...

Yang paling penting sekali, aku cukup suka dengan muzik seruling kat blog Zai..Aku ingatkan lagu tu dari blog Rozuan Ismail or Ariffin Mutalib..Aleh-aleh dari blog Zai...huhuhuh..
Sangat best....

Paperpown, selamat berblogging dan rajin-rajin lah singgah blog fiq yang tak seberapa ini..huhuhuhu :)



pssssssssssssst: Sorry sebab tak letak header blog korang..Aku tak tahu macam maner nak copy header..huhuhuhuh :)

5 comments:

Rozuan Ismail said...

TAK PE2..TQ BYK2 PROMOTE,BLOG SAYA BIASE JE,BLOG AWAK LAGI HEBAT!!

Zai anaknye Hamzah said...

betoi3..setujuk dgn pak hencik rozuan tuh...awok lagi hebat...mekasyih ye awok..malu teman ni...tahniah jgk pada mengkome2 yg dapat jawab dgn betui..keh3..

~ariFFin~ said...

hohoho...tq so much..blog hijau because save environment(x de kaitan pon)...just nk kelainan sahaja...n anyway mmg thanks byk2...

cik mien said...

nak cakap cikit kat ckg fiq....tapi janji jgn marah tau....sebenarnye nak cakap kat ckg fiq boleh tak ckg fiq tak buat post yang lucah-lucah...bukan apa ckg fiq ni bakal seorang guru...guru merupakan role model terbaik buat anak murid...tak akan seorang bakal guru menulis bende2 yang macam ni....sory ckg fiq kalau comment ni buat ckg fiq sakit hati....SORY GILER2

Cikgu Fikri said...

CIK mien...

owh..
dah agak dah..
tak pew..
cikgu fiq tak kisah...
sajer2 jerk letak entry mcm tu..
huhuhu..
jgn pikir bukan-bukan plak..
anyway thanks yer cik mien.. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails