Sunday, May 15, 2011

Benda Yang Paling Aku Sayang Dirampas Cikgu!

Assalamualaikum...


http://2.bp.blogspot.com/_tg42ArcfTzU/TGv5BF2ozLI/AAAAAAAABKM/-eXtsYHes4s/s1600/Love+cards.jpg


Tiba-tiba aku teringat satu kisah masa zaman aku muda-muda dulu..(skrg ni pun muda lagi...)..
Tak silap aku masa tu aku darjah enam.. Aku pun tak tahu kenapa perkara itu boleh berlaku ke atas diriku..( wah..ayat kau tak macam dalam filem sedih pulak kan..).. Namun, aku pasrah jerk lah masa tu.. Nak buat macam maner.. Takkan lah nak buat report polis pulak kan.. nanti nak kena pakai lawyer lah, lepas tu mesti family aku rasa malu sebab perkara tu berlaku pada aku..
Kau nak tau tak macam maner ceritanya?
Meh baca elok-elok..

Pagi tu, aku pergi ke sekolah seperti biasa.. Tapi, aku membawa `suatu` benda.. Benda ni memang selalu aku bawak.. Tapi, selalu aku bawak kecik, tapi kali ni `benda` tu besar.. Nak buat macam maner, yang kecik tak der, yang besar pun jadilah...

So, bila sampai kat sekolah.. `Benda` tu still lagi ada dengan aku..Budak-budak kelas aku tak perasan.. Kring!!!!!!! Loceng berbunyi.. Waktu kelas Mathematics sekarang.. Semua duduk diam-diam.. Sebab cikgu tu memang agak garang jugak.. Aku amsih ingat lagi namanya.. Arsyad.. Ya..Cikgu Arsyad.. Masa dia masuk kelas aku tu.. Dia perasan `benda` yang aku bawak.. So, tak silap aku dia kata, dia nak mintak sikit `benda` tu.. Aku pun bagi jerk lah.. Tiba-tiba dia kata:

Wah! Besarnya!!!!

Lepas tu aku tengok dia masukkan benda tu dalam kocek diaaaaaaa....

Aku mula berpeluh-peluh.. Dah lah `benda` tu mak aku punya.. Kalau mak aku tahu, mesti dia marah.. Aduh!!!! Macam mana ni..
Aku mula tertunggu-tunggu.. Bila dia nak pulangkan balik benda tu kat aku..
KRING!!!! Kelas tersebut tamat.. Dia still lagi tak pulangkan benda tu..
Aku dah mula risau!!!!
OH TIDAK!!!!

Bersambung.........



Adakah aku dapat balik `benda` tu dari cikgu..
Dan yang paling penting, apakah benda itu???
TUNGGU sambungannya dalam
BENDA YANG PALING AKU SAYANG DIRAMPAS CIKGU (PART 2)
malam ni..InsyaAllah lepas mentor 5 malam ni, aku uptade!!!! :)

5 comments:

cucu umie said...

wah..lambat nyer nak tunggu smbungnya..dah syok2x tibe2 plak tergendala..lala

NURUL AIN NIESYA said...

laaaa..
ad smbunganny lah plak kan..

Cik Kamoo said...

huk aluh....bersambung ke

nurain said...

aku punye bubblegum sekotak pernah kena rampas.siot betol, da la baru beli time tu, boleh plak cikgu makan selmabe je depan aku.huuuu~

Citarasa Rinduan said...

ala...
tak sabornya nak baca..
cikgu..... tak acilah..


PS: nanti singgah ambil kad ucapan hari guru diblog kak ayu.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails