Sunday, May 15, 2011

Benda Yang Paling Aku Sayang Dirampas Cikgu! (PART 2)

Assalamualaikum..

Maaf lama menunggu.. Ok.. Kepada mereka yang belum baca lagi part 1, WAJIB KLIK SINI..
Dan ingat, saper yang sedang baca entry ni, AMARAN KERAS:

JANGAN SESEKALI SCROLL KE BAWAH SEBELUM BACA ENTRY NI SAMPAI HABIS..
SEBAB NANTI KAU TAK FEELING.. :)

Baiklah, sambung balik ceritanya..

KRING!!!!! Loceng dah berbunyi menandakan kelas tersebut tamat.. Cikgu tu masih lagi tak pulangkan `benda` yang diambilnya pada aku.. AKu dah mula risau dah.. budak-budak kelas aku memang perasan riak wajah cemas muka aku.. Ada yan start mengejek.. Budak-budak kan suka main ejek-ejek.. AKu rasa nak sumbat jerk muka mereka dalam lobang jamban, lepastu pam dua kali.. Boleh?

Berbalik kepada cerita, aku bercadang nak jumpa ciktu tu waktu rehat.. Tapi, sebab cikgu tu kan garang, so aku rasa macam takut giler.. Dalam hati aku macam nak pasrah jerk dah...TAPI!!!!
Lepas jerk rehat rasanya, cikgu tu masuk kelas aku balik..Untuk relief kalau tak silap aku..

So, alang-alang, aku pun memberanikan diri berjumpa dengan cikgu tu untuk minta `benda` aku tu balik.. Mula-mula dia macam buat tak tahu tentang benda tu.. Lepas tu bila aku mention kat dia betul-betul tentang `benda` tu, dia pun keluarkan dari koceknya dan letakkan kat atas meja.. Kalau tak silap aku, masa tu dia sedang berbual dengan seorang lagi kawan aku.. So, aku pun cepat-cepat ambil dan sembunyikan dari cikgu tu.. FUH!!! LEGA!!! ALHAMDULILAH!

Oh yer..Kau agak-agak apa bendanya?
Nak tau?
Ni lah dia..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


http://1.bp.blogspot.com/-zUA7aIdu3JM/TWKb91vAXxI/AAAAAAAAAIo/A6kA-4rzhR0/s1600/IMG_7944.JPG

credit to: SINI

MINYAK CAP KAPAK SAIZ BESAR WOO..
YANG MACAM TEMPAYAN TU...
Aku sayang woo.. Kalau hilang, mak aku mesti marah..
Mahal tau!


Pergh.. aku ni memang dah jadi tabiat sampai sekarang.. AKu mesti bawak minyak cap kapak dalam kocek aku.. Sebab aku ni cepat kena selesema or sakit kepala.. Kalau lah minyak kapak besar ni kena rampas, memang mak aku mengamuklah jawabnya..

Tapi, sampai sekarang, aku tertanya-tanya..

APA MOTIF MINYAK CAP KAPAK AKU DIRAMPAS?
ADAKAH IANYA MENYALAHI PERATURAN SEKOLAH
atau
CIKGU TERSEBUT TIDAK PERASAN?

Paperpown, entry ni sebenarnya aku buat sempena untuk HARI GURU..
Berdasarkan pengalaman sebenar aku dengan guru aku dahulu..
Untuk semua pendidik dan bakal pendidik, tak kiralah anda guru silat mahupun guru mengajar mengaji sekalipun,

SELAMAT HARI GURU!


Guru Penjana Transformasi Pendidikan! :)

13 comments:

Citarasa Rinduan said...

ehehhehe..
kak ayu pun suka minyak kapak..

(PS: sanggup tunggu entry nie, selamat malam cikgu fiq... nanti singgah ambil kad ucapan tau)

emieysandra said...

hah..minyak cap kapak rupenyer, huhu~

Citarasa Rinduan said...

cikgu fiq...
bukit besar, kulai tu... jiran sebelah kampung kak ayu.. f sungai sayong.. heheheh...

kita berjiran... so, dah di bukit besar tu family semua dh pindah ya??

storyfromme said...

selamat hari guru kepada semua guru dan bakal guru di dunia ini :)

kinN~ said...

cikgu tu ambil pun dia nak buat ape. nak guna ke. hihi. selamat hari guru cikgu fiq. hihi ^___^

entri terbaru : SELAMAT HARI GURU

cucu umie said...

kelakar lh bro..ingt apa tadi..aduyai.. btw, selamat hari guru juga bt kamu yer yg bakal bergelar pendidik

Opah Kentang said...

selamat hari guru cikgu fiq!!

habis la minyak cap kapak lepas nie..
ehehehe

Munira Muhiyddin said...

giler kentang oh kau nih
aku ingat apelah tadi.
HAHAHAHA.

eh tapi salah ea bwk minyak cap kapak ?? hurmm
aku pon suka bwk minyak cap kapak. tapi letak dlm pencil case, lepastu kalau lupe nak tutup. memang berangin jep lah pensil case aku.

*kenapa komen aku macam panjang sangat ? k bai ;DD

cik mien said...

cik mien tak suka pakai minyak kapak lah, bam ke...tak suka2...benci minyak2 ni..

~ariFFin~ said...

SELAMAT HARI GURU... semoga apa yang dicita-citakan untuk masa depan anak bangsa akan tercapai...amin...

Cikgu Fikri said...

Kepada semua,
TERIMA KASIH BANYAK2 sebab wish saya..
Terharu sungguh! :)

Jangan Kalot said...

ciss.. buat saspen ja cikgu fiq ni..hahaha.

Anonymous said...

sy pon suka bwk minyak hangin cap kapak 2
ade sorg kwn sy die xsuka bau mnyk 2
sy dgn slumbernye pkai je
then die bt muka smbil ttp hidung die
pelik btol..
pdhal wangi pe...haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails