Tuesday, May 17, 2011

FILEM KONGSI- SEKADAR BIASA

Assalamualaikum...


http://3.bp.blogspot.com/-b1JvWyN0IKI/TWPmTIRRroI/AAAAAAAAIn4/2VL0GYr79Xo/s1600/kongsi_poster.jpg

Sekarang ni ramai betul yang taksub dengan filem KONGSI..Masa mula-mula keluar panggung aritu, memang penuh tempat duduk.. Nak kentut pun susah.. Tapi, persoalannya, ADAKAH BEST FILEM TERSEBUT... Adakah ramai yang menonton filem tersebut hanya kerana penangan pelakonnya iaitu Shaheizy Sam?

Entry ini aku tulis berdasarkan kata-kata dan pendapat kawan sekelas iaitu MARSHA...



Oh yer, dia juga baru buat blog, SILA KLIK GAMBARnya kalau nak jengah ke blognya...

Ha, sambung balik story kita, sewaktu aku sedang berbual-bual dengan dia,

Katanya:

Filem Kongsi? Biasa jerk... Kalau per 5, aku bagi 3 BINTANG jerk!

Wah..
Betul ker biasa jer?

Apa yang dapat aku simpulkan dari kata-katanya, filem kongsi sangat sesuai untuk kita bergelak tawa dengan gelagat pelakon-pelakonnya, tapi dari segi pengakhirannya, kita sendiri akan tertanya-tanya..

Wah..tertanya-tanya macam maner tuh? Adakah filem tersebut tergantung?

Katanya juga, filem kongsi, jalan ceritanya sekadar BIASA juga..
Maknanya, jalan ceritanya tak mampu memberi kesan yang mendalam kepada penonton ker?

Sebenanarya, buka pendapat dari dia jerk yang aku terima, kawan-kawan aku yang lain, bila aku tanya, BEST KER FILEM KONGSI?

Mereka akan menjawab..

BIASA JERK..

BOLEH LAH....

Kenapa takder yang cakap:

Wah! Best!

Kenapa ek?

Hurm..... semalam memang aku berhajat nak tengok filem kongsi, dah lama aku memang nak tengok citer tu, tapi bila ramai cakap citer tu biasa sahaja... Aku pun tukarlah plan..
Aku menukar plan kepada filem Fast & Furious 5 !

Fast and the Furious


Ramai yang suggestkan aku tengok filem Fast & Furious 5 ni...

Mula-mula citer ni bagi aku sangatlah memboringkan... Aku boleh menguap dalam tu.. Lepas tu, bila jalan cerita sudah mula dengna perancangan untuk merompak duit seorang pemimpin yan gmacam penyangak, ha.......... barulah datang BESTnya cerita tersebut..

Untuk Fast& Furious 5, aku bagi 8/10 markah... (aku kalau bagi markah, tak suka guna per 5 bintang, suka guna per 10 markah jer.. tak nak main bintang2 ni..huhuuh)

Untuk FILEM KONGSI pulak, kawan aku bagi 3/5 bintang..

Kamu semua yang dah tengok filem KONGSI pulak, nak bagi berapa bintang?

12 comments:

Nana said...

yes stuju
dah g tgk
mmg tak bez mana pon
sakit hati je ngan ending dia ntah apa2

qasehraihan said...

filem kongsi xde motif..lawak semata..hehe

buleh xbg pdpt dgn entry ni??

http://qasehraihan.blogspot.com/2011/05/dah-meminjam-tu-reti-retila-nak-bayar.html

mksih cikgu

cucu umie said...

alamak fiq, xtgok pon dua2 filem tu, so, xboleh ah nak bg bpt bintang..aduyai, nty ad mase ak pi tgok and bg bg markah per 100% plak..kuikuikui

ZWAN SABRI said...

x best ek filem kongsi? x jadi la nak tengok.. HUHU

MySuaraBlog: Pilihan Lelaki : Wanita Bekerjaya atau Suri Rumah?

~ariFFin~ said...

huh...baru nk p tengok hari nie...tak jadi rrr...tgk cter lain je la..

yunNs Chronicles said...

bese je cter kongsi.. yunNs pn bg 3 bintang out of 5.. stiap adegan de yunNs da leh agak ape jd seterusnye.. panggung pun sepi.. klo hantu kak limah ritu, mau bergegar panggung.. huhu..

nabilaliyana said...

well, b4 tgk kongsi sy da tgk fast 5 dulu. haruslah fast 5 terbaik! sgt best, bile bangun sok pg pun ingat lagi jalan cite nye. tapi bile tgk kongsi, kelua panggung terus lupe... hehe. full marks utk fast 5, half marks utk kongsi. tu pun sebab watak SAM yg menjadi jee..

LuluLala said...

fikri..hahha...x sgke ko sebut nme aq..hak2..Fast5 terbekk woo..aq tgok 3 kli kt wyg..=p
rjen2 laa promote adek ye..hahah..=)

nurain said...

biasa la flem malaysia, bajet tade, but still kita la tukang support nye kan, kalau tak sape lagi~lalalalal

SYAFIQAHSALEH said...

hai cikgu fiq :) act sy mmg teringin nak tengok cte kongsi nie..tapi takpelah..lepas exam je nanti..btw, good luck for your becoming exam

nadira shahid said...

3/5 la NS bagi.. bile ending, tetibe ade orang dlm panggung menjerit, "ni je ending die?!"..

Kakiwayang said...

betul..saya tengok dua2 filem tu dan wat review sekali kat blog saya...bagi 1/5 untuk kongsi, dan 5/5 untuk fast5....hujah2 die saya dah tulis kat www.kakiwayang.com ...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails