Saturday, May 14, 2011

From GERAI MAKAN with LOVE !

Assalamualaikum...

men wear grey drawstring hooded waistcoat

Kau pernah tak alami situasi di mana kau pakai baju memang smart giler.. Sebab kau expect nak makan dekat restoren yang agak ekslusif..Tapi, hakikatnya kau makan kat WARUNG..Pernah?

Ha, ni aku nak citer ni..
Semalam,kawan-kawan aku si Naim, Asrar, dan Najib mengajaklah aku pergi makan steambot yang agak famous lah jugak dekat area seksyen 7 bangi.. Ramai yang mengatakan sedap steambot tersebut.. Harga pun around rm19 kot, tapi boleh makan apa sahaja kat restoren tu..Pergh..memang terbaek lah..

So, around pukul 8, aku pun siap-siap lah..Pakai smart-smart... Maka, bermulalah perjalanan kami dengan menaiki kancil kawan aku...Nasib baiklah dalam kereta tu, 2 orang jer yang agak MENGGAJAH..yang lain semua kecil-kecil burung pipit jerk..So, tak der lah mendak sangat kereta kancil tersebut...

Maka, dengan excitednya ktorang menuju ke destinasi.. Aleh-aleh...
TUTUP kottttt.. Bukan sekadar tutup jerk, tak silap aku tertampal notis kat pintu restoren tu macam ni:


TO LET
019***********

To Let signs


Pergh..memang terbaek lah..Kesian kawan-kawan aku..Teringin nak makan steambot...Aku ni tak pew lah, sebab perut aku masa tu memang dah kenyang..Huhuhu..
Jadi budak-budak ni cadang macam-macam tempat yang nak dituju.. Aku cadang nak pergi ke RESTOREN SYARIFAH yang berada di depan PKNS BANGI..pergh..kedai tu memang terbaek.. Nasi Goreng dia memang sedap.. Tapi agak mahal lah.. Tak silap aku, nasi goreng paling mahal kat situ, NASI GORENG BABYLON around RM 26.90.. tapi ada daging rusa panggang rasanya..

Oleh kerana mahal, kawan aku pun tak nak.. Maka, kawan aku decide lah menuju ke suatu tempat.. Kau nak tau tempat apakah itu?

ファイル:Warung of Bali 200507.jpg

GERAI!!!!!

ARGH!!!!!
Aku rasa nak tergelak pun ada.. Baju masing-masing memang smart, last-last GERAI jerk..Huhuhu.. Tapi, tak pew lah..Gerai tu pun not bad..Murah pun murah.. Dapat save jugak kan???

Jadi, pengajaran di sini,
PAKAILAH BAJU YANG FLEKSIBEL KETIKA KELUAR MAKAN, BAGI MENGELAKKAN PERKARA YANG TIDAK DIINGINI BERLAKU..

Boleh? :)

10 comments:

Rozuan Ismail said...

eyh,kedai steambot yg murah kat sek. 7 tudh tutup?x sempat nak merasa.kitorang wat steamboat kt blik je.huhu

fifianggun said...

hhaaa..ok lah tu

nurain said...

haha..tapi x kisah pon, xbaik tau discriminate kedai~

cik aied said...

hahaa...aritu aku dgr najib ckp nk mkn steamboat..mati2 aku ingt korg da slmt mkn dgn gembiranya kt sana...rupa2nya...isk3...haha

fikri! cuba baca ni...
http://pearl-jade86.blogspot.com/2011/05/bagaimana-rupa-ben-ashaari-bila-berumur.html

ijam ismail said...

jgn la kluar mkn mcm nk g draggggg
ahahhahahaha

ishiko said...

mmg wit love.. keh3x..
kat bangi tu byk temp makan an.. huhuu.. pe D LimauNipis la..

cucu umie said...

huhu.okaylh tu bro..yg penting perut itu dpt diisi dgn keyng yer..xkisah pon murah..hehe

ain dzaya said...

pakai baju smart gi gerai pun wokkeyh apa...ty semua pandang..tp pasnie tamoa bt cmtu lg..malu den!
make sure kdai steambot tu buka ea dulu =)

cantekk said...

kemfunan la ni ea ;-D
btul la tu, sila la pakai baju yg fleksibel..

emieysandra said...

owh..shiannyer, xpela..janji leh mkn kan..alahai, bestnyer klu dpt mkn steamboat skg ni~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails