Sunday, May 1, 2011

BERTUAHNYA MEREKA...

Assalamualaikum..


Wah....bertuanh sungguh mereka ini yer.. memang bertuah kan? Hurmm.. bertuah kenapa?
Sebab..
Sebab..
Aku Nak review blog diowang lah..huhhhuh.. bertuahkah itu? huhhuhu
Ingat lagi tak semalam? Teka-teki aku tu ada orang yang jawab betul.. huhuhu..
Aku ni sebenornya tak der lah pandai maner nak mereview blog orang.. Blog aku ni pun, biasa-biasa jerk.. Tapi, tak per lah, aku cuba yer.. Kalau ada yang terasa di hati, mahupun di gusi (eh, tetiba gusi plak), AMPUN MAAF dipinta dari hujung rambut palsu, sampai hujung tumit tinggi..huhuhhu..

Ok, meh kita tengok apa yang bestnyer tentang 3 blog ini:


Wah.. tadi masa aku bukak blog dia, aku agak terkejut sebab dia ada wat entry pasal aku.. Oh terharunya..huhuhuh.. Tq..
Pertama sekali aku suka tengok header beliau.. Nampak terang, cerah dan sesuai dengan background.. Lepas tu ada plak model kat tepi tu duk feeling-feeling macam peserta Tanah melayu Next Top Model..huhhuhu.. Nice.. Aku suka..

Kebanyakkan gambar dalam blog dia pun terang benderang cam lampu neon kat jalan raya tu.. Wah, mesti pakai kemera mahal ni kan? Tak main lah pakai kamera handphone.. Tak begitu cucu cik embun?huhuhuh...

Lagi satu, beliau pandai posing lah.. Gambar-gambar dia, mesti kepala ketepi dan pandang ke atas...wah..memang cemerlang..uhhuhuhu :)

Tapi, satu fiq nak pesan..
Kalau boleh, untuk COMMENT, lagi better kalau buang WORD VERIFICATION tu.. Maybe lagi senang orang nak komen.. Just pergi ke setting, comment and buang word verification tu..
Kalau tak mahu pun takpew..bergantung kepada kehendak sebenarnya.. :)

Anyway, selamat berblogging yer.. Keep it up :)




Ha, 1st time aku tengok nama beliau ni, aku ingatkan MOY yang majalah ujang tu...huhuh..

Untuk blog cik moy plak,beliau bijak menggunakan ruang yang sesuai dalam blognya.. Tak nampak serabut.. Sangat bagus yer.. Header pun ok dengan menjadikan PELANGI tu sebagai penyambut tetamu..huhuhhu.. Bila kita bukak blog beliau, mata kita akan tertumpu kat pelangi tu dulu.. Kan?

AKu cukup suka dengan bintang kuning yang ada kat sidebar beliau.. Ceria jerk kan?huhhhu..

Penggunaan Fonts utk tajuk entry beliau pun menarik.. Kreatif.. :)

Cik moy ni pun rajin gak komen blog aku.. Wah, terharu aku.. Thanks :)
Anyway, korang jangan lupa baca entry terbaru beliau pasal orang yang menghina Islam.. Hina macam maner? Kalau nak tahu, klik blog CIK MOY yer..

Anyway, teruskan berblogging dan rajin2 lah jenguk Cikgu Fiq :)




Wah. dia ni semalam confident jerk anta jawapan:

Ala, kacang jerk.. Taik hidung lah..

Wah... ko memang terbaek lah Nani.. Ooops..lupa nak cakap.. Namanya Nanie yer.. Tapi, ada nama betul dia.,.cuma dia tak nak bagitahu kott.. Mungkin dia rasa lebih glamour dengan panggilan NANIE..boleh?huhuhhuhu..(gurau jerk nanie..ko tak payah nak touching2 ngan aku plak..huhuhh) Ha, dia ni kawan aku, merangkap classmate aku masa Form 1 sampai Form 3..
( knp asik kau jerk yang jadik classmate aku..boleh?huhuhh)..

Sangat ceria orang nyer.. Tapi kalau kau tengok entry dia yang dulu-dulu kat blog dia, asik masal kesedihan jerk.. Tetiba aku jadi risau plak ngan dia.. Sebab aku tahu dai seorang yang ceria dan tabah kan?

Ok, mengenai blog dia ni, bertemakan pink.. Sangat comel dan sesuai dengan karakter dia yang ceria.. Lagipun dia ni mmg kreatif orangnya.. Penggunaan ruang yang bagus.. Walaupun agak berat sedikit blog dia, tapi boleh dilakukan sedikit perubahan adar menjadi ringan sedikit..

Antara caranya ialah menghadkan penggunaan DUA ENTRY untuk satu pages blog sahaja.. Ala-ala mcm blog aku ni ha, kan korang tengok ada DUA ENTRY untuk satu pages jerk kan?
So, boleh di settingkat mana ntah.. Aku pun lupa..Bahagian posting kot.. Cuba kau godek2 yer Nanie..
Anyway, happy blogging, hangan sedih2 yer..



Oooooooooooops..sorry Cucu Cik Embun dan Cik Moy, tetiba terpanjang plak review kat blog Nanie ni..Sorry..huhuhhu..

Anyway, Terima Kasih keran amenjawab teka-teki Cikgu FIq semalam :)

7 comments:

Cik Nab said...
This comment has been removed by the author.
Cik Nab said...

sonok nya..blog mreke d review..besh gak blog dorg nie..

Gda Majidah said...

blog aku bila nak review? HAHA

Cik Embun said...

Argghhh Cikgu Fiq review blog CCE... TQ so much... anyway thnx for ur comment.. dah xdak verification dah... hik3~

♥ MS ♥ said...

wah! sumpah terharunye saye! HAHAHAHA. n btw,thank so much. cikgu! nghehehehe :). (moy,majalah ujang ek.? a'ahlah....lame dah tak beli majalah tuh. nghehee)

sweet honeydew! said...

cikgu fik!
hahhaa! lawak doe ko describe pasal aku..
malu gegirl. HAHa~

belog aku berat ker?
ari tuh aku timbg, sehat je ta smpai sekilo. HAHA~

aku cuba try tok kurgkan berat.
thnx beb for ur review. :)

MiSzy DiaN said...

blog aku? ko nda review pn.. huhuhu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails