Sunday, May 1, 2011

Kau Nak Tahu Apa Yang Aku Tak Suka?

Assalamualaikum...

Wah..kawan-kawan aku semua sedang sibuk study untuk paper Tamadun Islam dan Tamadun Asia Tenggara (TITAS), tapi aku sedang sibuk menghapdate blog.. Haish..aper nak jadi lah fiq ni.. Hurm.. InsyaAllah jap lagi aku nak baca.. Tapi, sebelum tu aku rasa nak hapdate lah pasal:

PERKARA YANG AKU TAK SUKA!

Baby doesn't like this

Sebelum tu aku nak pesan:

ENTRY INI TIDAK ADA KENA MENGENA DENGAN SESIAPA. SEKADAR UMUM SAHAJA. KALAU ADA YANG TERASA, AMPUN MAAF DIPINTA!

Wah..kau nak tahu tak? Sebenarnya aku pernah buat entry macam ni dulu.. Tapi, tak pew lah.. Aku rasa nak buat lagi,tapi lain sikit..huhuh.. Jom kita tengok, manalah tahu ada perkara yang sama kita tak suka ker.. Kan?

ORANG KACAU AKU TIDUR!

Yes..ini perkara paling utama sekali.. Banyak orang yang sakit hati dengan aku sebab benda ni.. Kenapa? Sebab bila siang, kau tengok aku ni ceria jerk.. Tapi, bila malam, time aku nak tidur, ada orang buat bising plak..Ha, memang sah lah aku bertukar ala-ala macam Dr. Jckl n Mr.Hyde..huhuhu.. Aku serius tak suka kalau orang pasang lagu, bercakap dalam phone, berbual, gelak kuat2 dan macam2 lah.. even orang tu kat luar bilik aku pun, aku still akan tegur, suruh mereka DIAM!

RELAX SUDA..

Aku serius tak suka+menyampah, bila aku tengah risau kan sesuatu, or serabut dengan benda tu, aleh-aleh ada orang datang kat aku, cakap macam ni:

Ala fikri, RELAX SUDA!

Pergh.. rasa macam nak bagi kaki kat mulut dia pun ada jugak kan.. Kau dah tahu aku tengah serabut, diam2 suda..tak payah nak cakap2 macam tu..Haish, even niat kau nak tenangkan aku, tapi aku still tak suka!!!!

MARAH AKU TAK TENTU PASAL.

Ha, yang ini memanf wajar diberi makan kaki.. Aku tak der cari pasal dengan kau, kau jangan nak marah aku tak tentu pasal.. Selidik dulu yer.. jangan nak main kondem-kondem orang jerk..

MEROKOK DEKAT DENGAN AKU!

Oh tidak! AKu tak merokok dan amat benci dengan bau rokok yang..euwwww...bau longkang doh.. Pastu kau dah tahu bau longkang, kau boleh plak merokok dekat-dekat dengan aku.. Haish..pergi jauh-jauh boleh?

ORANG YANG SUKA MENGARAH!

Pergh..ini lagilah aku serius menyampah.. Macam kau raja plak kan, nak main arah-arah orang.. Bila orang suruh kau, ada jerk yang kau tak nak buat.. Tapi kalau time kau suruh orang, kemain lagi kan? kau hengat kau bagus sangat??? Kita kalau dah jadi satu organisasi, buat kerja sama2.. Berat sama dipikul, ringan sama dijinjing..

BABUN LUPAKAN KULIT

Ha, peribahasa ni serupa dengan KACANG LUPAKAN KULIT...huhuhh.. Kau bayangkan kalau kau buat baik dengan orang, lepas tu orang tu buat taik ngan kau.. kuang hajar tak? Mesti rsa menyesal dan sakit hati kan? Rasa macam tak mahu tolong dia lepas tu..

HIPOKRIT!

Yes..ini sangat bahaya yer.. Musuh dalam selimut.. Depan kita, kemain baik lagi.. Senyum tak lekang di bibir.. Tapi, belakang kita, dia maki hamun kita.. Heo..kau ingat kau sorang jerk boleh buat macam tu? AKu boleh buat lagi teruk dari tu tau.. Cuma aku tak mahu jer.. Berdosa...

TAK RESPECT ORANG LAIN!

Huh..yang ini banyak kali aku jumpa.. Sepanjang aku jadi ketua kuliah pun, ada jerk masalah ni.. Sebagai contoh, dalam satu organisasi.. Mesti ada ketua kan? Tapi bila anak buah tu balik kampung tanpa BERITAHU kepada ketua dulu.. Kuang hajor tak namanya? Padahal rekod kedatangan tu ditangan ketua.. Boleh plak balik mendiam sahaja.. TOlong respect orang lain kalau anda mahu diri anda direspect dengan sewajarnya!


OK..tu jerk lah kotttttttt.. Penat pulak menaip ni.. Sorry kalau ada yang terasa.. Sekadar umum dan suka-suka sahaja.. ANyway, peringatan untuk aku dan korang jugak, tak semua diri manusia tu sempurna kan? Kita tak mampu menjadi yang sempurna.. Tapi, kita wajar MENCUBA untuk menjadi yang terbaik! :)

Renung-renungkan, dan selamat beramal!

7 comments:

Ayuni said...

setuju yg pasal x respect org lain tu...

Cik Embun said...

cam marah jaaa cikgu ari ni.. hik3~

♥ MS ♥ said...

(1) memang pantang kalau ade yg kacau time tengah tido.

(2) lagilah bengang kalau dengan org berlagak nk jadi pengarah.

(3) hipokrit lagi lah. mcm hape. grr!

*entry ni best

Rozuan Ismail said...

setuju sangat.paling anti orang suka tikam belakang kawan

Angah Sepet said...

sabar cikgu

Nurna said...

ermmm,,, xsuka nga sikap owang yang suka mengarah2,,, da selalu sangat jumpa... ^_^

ketua yang baik adalah ketua yang sama2 menghulurkan tangan ketika membuat sesuatu pekerjaan...

Anonymous said...

perkara yg kau xsuke tu,jgn ada yg kau buat sudah la..kang malu beb..kalau berani publish komen ni

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails