Friday, May 27, 2011

FILEM KARAK- KLISE TAPI MENARIK.

Assalamualaikum....

Sebelum aku bercerita tentang filem KARAK, aku nak maklumkan kepada korang tentang VIDEO yang aku pertandingan dalam laman web mentor tu... Aku sekadar ke peringkat separuh akhir jerk.. Pesaing aku tu telah menang dengan aku dan berjaya ke peringkat akhir.. Hurm.. Takpewlah.. Alhamdulilah jugak...

Ok, berkenaan cerita KARAK plak... Aku sebenanrya dah lama berazam nak tengok filem tu .. Trailer dia memang menarik.. Nampak macam seram.. So, semalam , dengan gigihnya, aku pun pergilah ke ALAMANDA.. Sebenarnya cadang nak tgk KUNG FU PANDA.. Tapi penuh kot... Yang available pukul 1 pagi jerk..ish..ish..ish...

Nak tengok nur kasih plak.. Aku rasa macam tak der mood.. So, aku tengoklah filem KARAK...

Permulaan cerita tu agak klise sebab menggunakan adegan kereta tak boleh start di lebuh raya KARAK... kan jalan citer mcm tu dah biasa kan? Betul tak.. Cuma yang lainnya, biler ada part hantu atas kereta sedang.................... ha, tak boleh bagitahu..TENGOK LAH SENDIRI...

Lagi satu, aku tak suka lah tengok muka hantu dia.. Rasa nak tampar-tampar jerk.. macam..entahlah..cam makhluk asing pun ada jugak.... tak nampak pun keunikan hantu tu... Terlalu hodoh dan...entahlah, daripada seram, jadi nak mencarut pun ada jugak..

http://4.bp.blogspot.com/-F0hozeBJWBg/TdSDoKpmvOI/AAAAAAAAHVQ/d49_O14WLcg/s1600/Karak-11.jpg



http://4.bp.blogspot.com/-TW0UbK2wyy4/TdSDqbsdLkI/AAAAAAAAHVU/24XHKOSGdDA/s1600/Karak-12.jpg

tengok..cam makhluk asing kan?Aku rasa nak bantai jerk..

TAPI!!!!

Banyak adegan dalam cerita ni yang aku suka.. Antaranya adegan dalam toilet lama... Kau bayangkan tetiba ada budak sekolah dalam tandas yang lama, tanya kat kau macam ni..


ABANG, ADA NAMPAK MAK SAYA TAK?

Hahahaaha.. Aku nak pergi toilet pukul 2.30 pagi semalam pun, aku terus teringat adegan tu.. SENGAL!!!!!

http://1.bp.blogspot.com/-tvkUu0cvsm4/TdSD_027W0I/AAAAAAAAHVs/7DslCJeWT8U/s1600/Karak-25.jpg

Lepas tu, aku cukup suka bila adegan volkswagen kuning tanpa pemandu.. Memang merupakan idea asli cerita tentang lebuh karak.. Nice...

Pastu ada pakcik yang pelik dekat tengah-tengah hutan memang membuatkan kau rasa curiga dengan pak cik tu.. Siapakah dia? Ha, kena tengok sendiri...

Lagi satu, aku tengok filem tu, aku dapat belajar sesuatu..iaitu FADHILAT AYAT KURSI..
Aku suka adegan yang bila dialognya macam ni..

AYAT KURSI TU, JANGAN TAHU HAFAL, TAPI TAK FAHAM MAKNANYA..

zasssssssss.. memang terasa.. Ada nilai moral di situ... Cuma masa part nak tewaskan hantu tu, aku rasa macam poyo sket kot.. Even bagus menggunakan nilai ayat kursi, tapi aku mengharapkan cara hantu tu mati dengan penuh tragis dan dramatik...

http://4.bp.blogspot.com/-1jrA1drr-fI/TdSDs_-VX-I/AAAAAAAAHVY/8IfQNR_ker8/s1600/Karak-16.jpg

aku suka dengan lakonan dia..sapa nama? Shera Ayob ae? Cuma aku tak fama... Apa function dia duduk kat situ...huuhhhu.. Lagi satu, gambar hitam putih kat belakang tu, memang menaikkan tema cerita ni..nice..

Ha, aku tetap suka cara Shera Ayob baca ayat kursi..Memang betul2 feel.. Terbaik lah.. Ramai pelakon2 baru yang bakatnya boleh dicungkil lagi....

Anyway, aku bagi filem ni 8/10...

Even kawan aku cakap filem tu biasa jerk.. Tapi, bagi aku.. AKu suka cerita tu...Tahniah kepada KRU...

Mungkin pendapat korang berbeza dengan aku.. Jadi, aku cadangkan kau try tengok filem ni..huhuhuh.. :)


picture credit to: SINI

6 comments:

bantalbucuk said...

alamak..nyesal baca pasal toilet tu..takut.. T_T

FiraHasan said...

sheera ayob pengacara tv3 yg comel !

FiraHasan said...

Jemput masuk contest :)

cantekk said...

mls nye nk tgk..

Miela Tahril said...

kawan mila kate biase2 je.xsedap.lagi best khurafat.tapi xpelah.bagus jgk share pendapat.mila yg tak tgk pon ley bygkan skit2 filem ni mcmne. :) tengs

cham's said...

plan nak gi tgk...tapi ter-cancel plak td, esok la eh cam best jerk

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails