Tuesday, May 10, 2011

KAU TAK RASA BAHANG KER?

Assalamualaikum...


http://2.bp.blogspot.com/_Kq0IHTv-B7E/TE-5Z-eBccI/AAAAAAAACNE/qDT671JTgV0/s1600/_44003643_germany_afp416.jpg


Aper khabar semua? Sihat tak? Aku pulak terbatuk-batuk sikit..selesema pun ada.. Mak aku cakap, mungkin sebab, cuaca panas.. Aku ni pun satu, degil jugak.. Dah tahu selesema, minum TEH AIS.. Boleh?


http://3.bp.blogspot.com/_0KQ0ZDsDv7s/TJYKTYXhGZI/AAAAAAAAB_w/pqUL9KaSo7I/s1600/IMG_7536.JPG

Cuba kau bayangkan, teh ais yang manis, ditambah dengan rasa lemak yang cukup, mengalir dalam mulut kau..Pergh..memang membasahkan tekak!



Ha, sebut pasal panas.. Kau tak rasa ker yang cuaca sekarang ni panas?
Pergh..bahangnyer kian terasa weh...
Serius..
Bila malam-malam, kepanasan pun jelas terasa..
Even aku dah bukak kipas tu sekuat-kuatnyer, tapi bahang tu memang ada..
Macam semalam, aku kemainlah feeling-feeling nak tidur pukul 1.. Aleh-aleh, aku rasa aku tidur lambat sebab badan aku berpeluh-peluh..
Pergh..memang terbaek lah.. panas!!!!!

Tadi kawan aku ada cakap, dia baca dalam surat khabar, insyaAllah suhu panas akan turun pada minggu hadapan.. Kalau macam tu, Alhamdulilah lah..

Tapi ingat, kepanasan di dunia tak sama macam kepanasan di akhirat... Kan? Walaupun aku tahu, nasihat ni macam KLISE atau dah biasa org cakap, tapi maknanyer besar kalau kita hayati betul2.. Kan? Jadi, renung-renungkan.. :)

picture credit to: SINI

11 comments:

storyfromme said...

cuaca sekarang memang panas gile babeng la.pasang aircond pon panas lagi.

cik chopu said...

panas sekarang luarbiasa betul. mandi pun rasa suam suam

MiSzy DiaN said...

aku suka Teh C Special.. hehe..

fiq..
ada nama ko d sni..

http://miszydian.blogspot.com/2011/05/oh-blogger-sabah-nda-atau-tidak-sama.html

MiSzy DiaN said...

fiq..
buat twitter baaa..
ada ku maw gtaw ko nie.. huhu

MiSzy DiaN said...

eh twitter best laa.. sign up laa bhaa.. ko kn teda fb huhuhu

ZWAN SABRI said...

tula pasai.. memang lani panas sangat2.. tengah2 malam pown dok panas lagi.. HUHU

MySuaraBlog: Hormon Testosteron Penting Untuk Lelaki

MiSzy DiaN said...

best? takda arr cma nak memudahkan berinteraksi dgn ko since klu on9 blog ni nda tentu masa kan.. tu jak laaa..

emieysandra said...

mmg terasa bahang sgt kt Melaka ni~

diba said...

dik..lau rjin g swimming;)

Hanim Mahali said...

panas sangat kan sekarang ni...? sampai rasa nak mandi setiap jam jerk...huhuhu...hari hari pun kena basuh banyak baju...sebab banyak kali mandi...

cik aied said...

peh..teh ais tu telah menggoda aku! haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails