Sunday, May 1, 2011

Kenapa Bila Nak Solat, Aku Mesti Rasa Nak Kentut?

Assalamualaikum....



Aku sebenarnya, dah lama fikirkan pasal benda ni.. Aku rasa sejak dari tahun lepas.. Aku ingatkan, aku sorang jerk ada rasa macam ni, rupanya kawan-kawan aku pun ada jugak.. Aku sering tertanya-tanya tentang kedatangan SANG KENTUT?

Kenapa bila aku nak solat, aku mesti rasa nak kentut?

Serius..
Kawan-kawan aku tahulah keadaan aku macam maner kalau dah angkat wudhu..
Kadang-kadang sampai 5 KALI aku terpaksa amik wudhu balik semata-mata kerana aku terkentut...
Mereka yang nampak, mesti akan gelak.. Kuang asam kan?

Kadang-kadang bila berjemaah, aku boleh plak TERKENTUT time-time macam tu.. Hurm.. Terpaksa jadi makmum berikutnya..

Kadang-kadang, bila tengah solat sendiri pun aku akan rasa nak kentut.. Kadang-kadang dah rakat KETIGA or KEEMPAT, aku boleh TERKENTUT plak.. Dalam TAHIYAT AKHIR plak tu.. ARGH!!!!

Tapi, kalau aku berasa yakin yang kentut aku tu hanya ILUSI atau MAINAN SYAITAN yang nak buat aku WAS-WAS, aku akan teruskan solat aku..

Tapi, gak menghairankan aku, bila aku sedang lakukan aktiviti harian, sebelum solat, tak der pulak aku rasa nak kentut.. Masa nak solat plak kentut tu datang.. haish..

Tapi sebenarnya, aku tetap rasa bersyukur kerana nikmat untuk mengeluarkan angin itu ada pada aku.. Alhamdulilah..Bagaimana dengan mereka yang tak boleh kentut? Mesti rasa tak selesa kan?

Cuma..cuma.. kalau kentut terlalu kerap pada waktu solat tu yang merisaukan aku..Hurm..

Agak-agak saper tahu camner cara nak atasi masalah kentut dalam solat ni?

17 comments:

MiSzy DiaN said...

erk..
first time dgr masalah mcm ni..
maybe ko bley refer kt farmasi kot..

Hanim Mahali said...

Sapu minyak angin sebelum nak p menunaikan solat. boleh kentut puas-puas sebelum solat... hee... idea tak bernas n tak patut diikut.

MiSzy DiaN said...

fiq..
adiah aku yg dlu tu mana?
masi ada kaa? ko pakai? huhuhuhu..

Rozuan Ismail said...

dugaan syaitan le tuh

Ini Kisah Tia said...

bahaya jugak kalau macam ni . camne ek . tak pernah dengar kes macam ni .. pes time . hehe

Ini Kisah Tia said...

bahaya jugak kalau macam ni . camne ek . tak pernah dengar kes macam ni .. pes time . hehe

MiSzy DiaN said...

fiq..
pian yg kasi abis biskut tu.. hehe..
1st time mkn, aku suka bau dia..wangi.. hehhee..


ehh napa ko nda pkai?
pkai arr.. aku suka bau perfume tu sbb aku pn pakai.. hahahaa..
lntak laa perfume lelaki, yg pnting aku suka pkai..

Cik Nab said...

hahaha..mcm nie pown ade..kcian nye..sbr jela..

emieysandra said...

haha..kelakar la fiq ni, cmni.bila dah ambik air smbhyang, fikir nk solat je..fikir nk khusyuk je, jgn dok pk gangguan2 & angin2 len tu..ehehe

dayang said...

maybe time nak rukuk tu perut tertekan kot..tu yg rasa nak kentut..eh, pandai2 lak sy bg hipotesis kan..hahaha

nurain said...

same weh.tensyen kot!

.:: Zul ::. said...

haha.comel gila tajuk entry ni..

MiSzy DiaN said...

fiq..

MiSzy DiaN said...

ehhh baru perasan..
ko guna comment moderation sudaaa.. hehehheeeee..
gud :)

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

ahahaha...asl nk solat jek nk kentot, iman tak kuat la tuuu :p


Cik Bunga bukak langkah neyh, jage2 haaa... adehh, dehhh

cik aied said...

fikri..aku pun sama tau...time2 ade wuduk la nk kentut..time x de wuduk taknak pulak kentut... haihhh.. =__=

Anonymous said...

betul saya pun sama haiz

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails