Monday, May 30, 2011

Orang Punya Susu, Aku Dapat Nama!

Assalamualaikum..

milk carton

Bila aku teringat benda ni, aku mesti nak tergelak.. Tak tahu kenapa....So, aku rasa disebabkan aku rasa kelakar dengan peristiwa tu, aku pun nak jugak berkongsi dengan kamu semua...

Ceritanya begini....

Taktala orang sedang berseronok di rumah, aku dan kawan-kawan aku masih lagi berada di maktab.. Bukan sebab sesaja.. Tapi atas tugas kerja.. Kami bertiga, Aku, Zuhair dan Abang Azman menjadi pengacara dan DJ di persandingan anak ketua jabatan Hal Ehwal Pelajar kat maktab aku..

Nak dijadikan cerita, kat situ, kami juga diminta untuk menyanyi.. Aku pulak masa tu segan.. Mana, tak nyer, dimintanya aku ni menyanyi lagu SEDETIK LEBIH..Kau giler!!!!
Dah lah lagu tu agak mencabar..pastu nk nyanyi kat rumah orang kahwin.. Segan kottt.. Kalau terkucil, serius malu..

So, tugas menyanyi diberikan kepada kawan aku iaitu ZUHAIR RAZAK... ha, dia pun menggedik lah menyanyi lagu TERIMA KASIH CINTA by AFGAN... masa dia menyanyi, aku dapat tengok, ada jugak yang terdiam biler dengar suara dia.... Wah, mesti mereka terkejut kotttttt.. Ker mereka rasa menjengkelkan? itu aku tak pasti...hahaahaah..

Apa yang menjadi isu di sini ialah orang ingatkan yang menyanyi tu AKU.. bukannya dia.. Sebab aper? Sebab kawan aku ni feeling-feeling ratu.. Menyanyi, tapi pandang kitorang yang berada di belakang dia.. Bukannya nak pandang penonton.... Aku pulak, sambil dia menyanyi, sambil tu aku pandang penonton.. Tengok reaksi muka penonton... Badan aku pulak, lebih kurang macam dia...

Maka, ada sorang lecturer ni datang jumpa aku.. Dari juah dah menyapa..

FIKRI!!!! SEDAPNYER SUARA AWAK NYANYI TADI...

Aku sekadar diam jerk lah..hahaahaah..padahal bukan aku yang menyanyi..
So, kawan aku ni tak puas hati, dia boleh mesej lecturer tu guna phone aku secara senyap..
Lebih kurang macam ni mesej dia...


SALAM..MAAF PUAN, SEBENARNYA YANG MENYANYI TADI TU ZUHAIR..BUKAN SAYA.. SUARA DIA MEMANG SEDAP..SAYA PUN TAK SETANDING DIA..HEHE

Kurang asam tak?
Aku rasa nak mencarut pun ada..nak gelak pun ada.. hahaaaha...

8 comments:

ShafiqHashim said...

Hahaha...
Lepas Nie Guna Susu Mahal Sikit..

cucu umie said...

hahah..relax sat.. mybe dia nak ckp dia pon boleh juga jadi penyanyi mcm hang,..kuikui

Budak Botak said...

ha3, macam2...

Entry terbaru -> Apa Manusia pada Tahun 1910 Fikirkan Akan Terjadi Pada Tahun 2000?... (",)

Opah Kentang said...

ha ha ha..mungkin lec tu perasan ko kot yang nyanyi..sebab ko pandang hadapan..kui kui kui

cantekk said...

hahahaha ;-D aku pon tgelak neh...

dua2 sengal

cik aied said...

hahahaha..siot je zuhair! lecturer mana yg puji tu weh?

Munira Muhiyddin said...

BHAHAHAHAAHAHAHAHAHHAHAHAHAHA

gigih gile kawan ko siap mesej lecturer nak menegakkan keadilan :DD

sumpah kelako !

RaZZUhAiR said...

of couse aku akan menegakkan kebenaran!!! sentap aku bile lecturer puji org yang tidak sepatutnya.. dah tu, tak nak ngaku plak bukan suare die.. mmg siot!!! hahahah..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails