Tuesday, June 7, 2011

Ala...Umi Pun Nak tengok KL GANGSTER jugak!

Assalamualaikum....

http://wowberita.org/wp-content/uploads/2011/05/poster-filem-kl-gangster-207x300.jpg

Tadi, masa aku tengah syok-syok layan citer nora elena..Sajer..takder kojer..Layan jerk lah citer tu..Tetiba adik aku bersuara:

Khamis ni kau nak tengok wayang tak? Citer aper?

Aku cakap:

Citer aper ntah nama org putih tu.. Dylan Dog kot.. Knp?

Adik aku cakap:

Ha, ko ni..Umi nak tengok citer MOMOK JANGAN PANGGIL AKU lah..

http://www.sinemamalaysia.com.my/filemgambar.php?id=1040

Ha? Terkejut aku..Terus gelak besar-besar masa tu....Terus terkeluar ketawa ponti....Hahahaahhahahaha..
Biar betik mak aku nak tengok citer tu...

Adik aku plak, cadang nak pergi tengok wayang ngan kawan dia.. Citer KL GANGSTER..

Tetiba mak aku plak berpidato:

Ala......kata nak pergi dengan umi..Umi pun nak tengok jugak KL GANGSTER!!!

Terkejut aku sekali lagi!
Betul-betul advance mak aku ni..
Tapi, aku cakap, aku keluar dengan kawan aku Khamis ni..Tengok wayang jugak..

Terus mak aku terkesima..

Ha? Kau biar betik? (nampak noh tipu, mak aku ckp BIAR BETIK!)
Ala..mesti kawan ko nampak umi tengok wayang nanti..Tak jadilah pergi..

Larh..pulak dah mak aku ni..Padahal aku tak confirm lagi ..Tak cakap pun lagi dengan kawan aku tu..

AKu cakap balik:

Umi tengok lah esok..Esok hari Rabu..

Mak aku: Ha? Esok? Kau ni tak cakap awal-awal..Umi tak prepare lagi lah!!!


kerik..kerik..kerik..(semua tengah diam masa ni..)

Pictures of  Jual Cengkerik

TIBA-TIBA!
mak aku bersuara!!!!

Asyik kau jerk tengok wayang! Minggu ni bagi can plak umi tengok wayang! Kau duduk rumah!
Kalau nak keluar, keluar minggu depan! Tak kira!

Ha!!!!

terkejut 300x225 terkejut



Tersentap makssss nok..hahaahaha..Biar betik..
Mak aku menitahkan aku supaya duk umah!
Ha? Apa?
Aku duk umah? Ala...baru rancang nak tengok citer DYLAN DOG..
Nampaknya bila permaisuri dah bersuara..Aku kena diam jerk lah..Duk rumah lah jawabnyer minggu ni.. :(

Dylan Dog Dead of Night movie poster 2



Kepada sesiapa yang dah tengok filem DYLAN DOG tu nanti..Jangan lupa wat review yer..Sedih ni...huhuhhu..

psssssssssst: Ni kalau mak aku baca entry ni, mesti aku kena kejar satu kampung..ahahaha..tasi, adik aku perasan aku wat entry ni..terus aku cover-cover! Jangan bagitau mak aku yer blogger sekalian..huhuhh :)

12 comments:

Cik Ladies said...

ahaha.. mak yang cool! :D
mak cik! niey ada anak mak cik duk cerita pasal makcik kat blog dia.. haha! lawok lawok :P

Cik Lya said...

hak3..
advance2..
jap2..
makcik!!!! ni haa fiq dok cita sal makcik dlm blog ni...
mai cpat... haahahaha,,,:)

Freaky said...

hahhaha sudah. mak x bg tgk wayang mggu ni. haaa.. kl gangster tu nampak best

ZWAN SABRI said...

HAHA.. Sempoila ur mum.. btw, hang tengokla wayang kat tempat laen.. kan ada banyak panggung wayang kt malaysia nii.. HAHA

MySuaraBlog: Jom tonton KONGSI kat sini!!!

ceritasekupang said...

rock betul mak kau...haha...

imah said...

ngehehe.. suruh mak ang tengok preview kat youtube dulu..

maCy said...

haha. serious comel! gi la tgk ngn die ;D

cantekk said...

haha... macik, jom la, sy lom tgk kungfu panda lg ni ;-D

cik mien said...

sporting lah mak ckg fiq...ikutkan aje kata mak....nak wat camne kang kalau mak sumpah jadi kereta tak semene2 je menyesal seumur hidup...hehehe

Munira Muhiyddin said...

MOON : Makcik, Fiq mengumpat macik dalam belog.


MAKCIK : Oh jagalah dia. terima kasih MoonOhBulan sebab bagitahu perihal sebenar. Jom macik blanje tgk KL GANGSTER, bio Fiq jaga umah.

MOON : ok macik ! bye fiq ! HAHA

*hyperbola sgt mak kau pggil aku MOONOHBULAN kan . motifff

amniey91 said...

hebat la umi cikgu fiq ni..:)

cik Am berkunjung lagi yer..:)

emieysandra said...

tgk ng mak, baru comel, ehehe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails