Thursday, June 16, 2011

FILEM GREEN LANTERN - SERIUS BEST GILER!


Assalamualaikum

http://www.movieever.com/wp-content/uploads/2011/06/green-lantern-movie-poster.jpg

Alhamdulilah... Arini dapat jugak aku marathon dua movie.. Pukul 12.10 tgk citer GREEN LANTERN, pukul 3 ptg, tgk filem seram Thailand yang banyak kali buat aku menjerit iaitu LADDA LAND...

Tapi, sekarang aku nak review pasal GREEN LANTERN!
Pertama sekali, aku keluar panggung jerk, aku cakap ngan kawan aku..

PERGH..GREEN LANTERN SERIUS BEST!

Memang betul best.. AKu cukup suka.. Aksi-aksi yang ditampilkan, bagi aku memang terbaek.. Banyak scene-scene yang menarik dan ada jugak yang kelakar... Perjalanan cerita dari mula, sampailah habis tak membosankan.. Even ada part-part cinta yang kawan aku cakap agak kosong, tapi aku rasa itu satu selingan yang cukup membuat filem tu tampak lebih indah.. Tak der lah terlalu fokus pada aksi semata...

Wah..,masa part dia mula dapat CINCIN AJAIB tu, memang terbaek.. Dia cam org bodoh plak kan.. Nak bawak makhluk asing yang bagi cincin tu pergi hospital..hahaahah..

Green Lantern

masa dia mula-mula dapat cincin

Sebenarnya, dia sangat beruntung kerana merupakan MANUSIA PERTAMA yang menerima cincin tersebut.. Sebelum ni, pihak yang namanya GUARDIAN tidak memilih manusia, kerana merasakan manusia merupakan bangsa yang primitif dan lemah..

Green Lantern

pakcik ni yang selalu perkecilkan dia... sengal!


Dia asik diejek dan diperlekehkan jerk kat kawasan GREEN LANTERN CORPS tu...Kononya dia lemah dan penakut...so, dia rasa kesal dan berhasarat tak nak lagi jadi sebahagian dari pasukan tu...

Namun, sepanjang dia mendapat kuasa dari cincin tu, dia berjaya keluar dari ketakutan yang dia rasai selama ni..Ketakutan aper tu? Ha, itu korang kena tengok sendiri...

Even ada part-part yang agak boring sket macam masa dia berbual dengan HEROIN citer tu, tapi still lagi tak membantutkan citer tu.. Cuma, agak KLISE dari segi MAKHLUK JAHAT..kenapa pulak?

Green Lantern

makhluk jahat yang sangatlah sengal..


Sebab cara makhluk jahat menerima kekuatan adalah melalui KETAKUTAN itu sebenarnya aku rsa merupakan idea lama... Tapi, don`t worry..Still lagi BEST!

Aku paling suka tengok kuasa yang boleh dikeluarkan oleh cincin tu.. Iaitu melalui IMAGINASI..contohnya, kau tengah bayangkan KEK SECRET RECIPE yang banyak, maka akan ada banyaklah kek tu yang ko boleh cipta..Tapi, semuanya berwarna HIJAU sahaja! huhuhuh...

Lagi 1, masa cara dia hapuskan raksasa jahat tu.. Memang betul-betul tindakan nekad.. Adakah dia akan terkorban? Ha, nak tahu aper dia buat? Itu korang kena tengok sendiri..

Anyway, filem ni aku bagi 10/10 markah..
dan diCOP sebagai WAJIB TENGOK! :)

psssssst: Kawan aku mula2 bagi 7/10, last-last tukar, bagi 9 setengah /10 :)


picture credit to: SINI

10 comments:

Safiah Ibrahim said...

best kan GL..

Fia tengok semalam.. dapat tiket wayang dari nuffy.. :)

10/10 jugak.. :)

intan permata said...

ko mmg suka bagi aku jeles taw ! menciiii hehe

cik aied said...

amboi kau...sakan tgk muvie..sampai 2 movie 1 hari..huhu

emieysandra said...

jeles, fiq asyik tgk wyang je! k bai ;p

cucu umie said...

pergh..dua movie kot..ayie nie xtgok2 lg..cuma tgok super8 jer mase tu..hohoh

ShakRoil said...

tgk gambar pun sudah best!

blogtube said...

dah p tengok td.. serius 'BEST GILA KENTANG GORENG' rugi kalu x p tengok... hahahahahaa

ronda ronda bersama cikgu fiq@myobw...

apik pehe said...

wow..10/10 tu..hehehe..bayak dah filem tunggu giliran nk tengok ni..naseb bek duit da abes

Aishiteru ZhaFiza said...

mmg tbaik ar....bbaloi tgk cite ni...hehehe...

dayang said...

wah! kalau cikgu fiq dah kata best terbaik sy pon nak tengok la...in 3D baru mantop! tp mask dia mcm Green Hornet punyelah..hahaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails