Friday, June 10, 2011

Konsert Final AF9 - Kita Sudah Terlambat.

Assalamualaikum


Balik dari Jumaat tadi, aku jengah blog kak QASEH RAIHAN..
Wah..isu tu memang hangat, pasal TAPAK KONSERT FINAL AF9 DIADAKAN DI HADAPAN MASJID BESI!

Biler aku baca, baru aku teringat yang tapak tu berdekatan bahkan SELARI dengan MASJID BESI..



tengok..selari kan? yg bersinar-sinar tu...
credit to: SINI

Cuba kau bayangkan, kalau time2 azan maghrib or Isya`, even konsert tu belum start, muzik-muzik tu dipasang masa azan berkumandang? Ish..sgt bahaya... Silap-silap, orang lagi tertarik nak pergi Konsert daripada pergi masjid...

Betul isu yang diutarakan oleh AdyBudika dan Kak Sunah ini.. Memang bagus pendapat mereka..
Tapi,sebenarnya betul jugak cakap Abg Ben, kita sudah terlambat...
Aku rasa memang pihak Astro, tak kan ubah tapak konsert tu dalam masa terdekat ni..Sebab konsert tu malam esok..

Jadi, sememangnya aku sarankan kita tak payah pergi ke konsert tu..Kita tengok kat rumah jerk..Bak kata abg ben, kita makan cekodok depan tv..Tapi, aku tak nak makan cekodok, aku nak makan chicken chop..Bole? (demand lah plak..)

Aku harap, lepas ni mana pihak yang nak buat konsert kat situ, kaji dulu betul-betul kesesuaian tempat tu... Memang lah luas, sesuai utk konsert..Tapi, ingat... Dekat dengan masjid besi tu..

Mana lagi penting?
Masjid untuk beribadat or konsert untuk hiburan?

15 comments:

Cik Fia said...

ish. pelik~

lulu said...

btol2..mcm pilih jalan ke neraka ke ke syurga?? astagf...

Opah Kentang said...

astro dah takde tempat nak buat konsert kot..sebab tu pilih presient 3 tu. bak kate abg ben.ajak dorang solat ramai-ramai b4 konsert bermula. tol tak??

Opah Kentang said...

astro dah takde tempat nak buat konsert kot..sebab tu pilih presient 3 tu. bak kate abg ben.ajak dorang solat ramai-ramai b4 konsert bermula. tol tak??

qasehraihan said...

caranya..boikot dr pergi sana je la..
sbb tak patut..huhu

diana said...

kesian nya negara islam yang satu ni.

Nurul Mazni said...

memang dah terlambat pun. baru tau yang selari dengan masjid besi. mcm manelah diorang ni plih tempat. baik wat kat stadium jer. huhuhu...

Cik Nyna said...

mereka ingin jadi seperti yahudi .

Norhartinie Adnan said...

nauzubillah. tapi bang, skrang ni ramai umat Nabi Muhammad tak ikut jalan yang benar. nak enjoy di hidup yang dyorg just pinjam ni. hmm. Astaghfirullahalazimm~

waRDah a.k.a QiQi said...

wardah cadangkan, kte semua TAKPAYAH tengok je...

kalo dah diorang wat kat situ jadi isu hangat, walo kite tengok kat tv pon, same jugak bersubahat nya..

ye dak???

ain farahin said...

btul kte opah kentang...ajak solat b'jemaah kalo menang p'tndgn tu dpt keberkatan!!

cantekk said...

ntah la,,mane yg penting...
ce tnye kt pganjur..

*wa saje je nk test lawan2 speaker.. af nye power ke mesjid nye lg power... - si polan

cucu umie said...

kenapalah astro tak pilih tmt dgn teliti..tak boleh abaikan perkara2 mcm tu.aduyai..astro2

kiwi said...

eh sukati je nak buat dekat masjid. nape diorang tak pilih dekat2 tokong/kuil/gereja je

Piah Becok said...

ala... toksah tengok pun konset tu... tak dapat duit pun. deme je yang kaye rakyat pun sibuk undi. kot imam muda ke tadarus ke... wajib la teruja tengok siap berebut beli tiket.




kan?

jom bace Segmen Fahmi: SAYA.SAYANG.AWAK

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails