Thursday, June 9, 2011

Filem Dylon Dog Dead Of Night!- Cemerlang!

Assalamualaikum...

http://www.yoportal.com/wp/wp-content/uploads/HLIC/bebba5aacf7bdc2748b1ecf77430e9ba.jpg

Sebelum tu aku nak ucapkan kepada UMMI saya sebab benarkan aku hang out ngan kawan aku.. Huhuhu..Thanks mom!....

Masa kat Jusco Bandar Melaka tadi..pergh..ramai giler budak sekolah..nak pengsan aku tengok..Sesak jugak.. Rasa nak tepis jerk mereka semua..Menghalang aku jalan! Tapi tak pewlah, oleh kerana mereka masih budak-budak, maka aku biarkan..(errr..budak ker?)

Baiklah murid-murid, tanpa mencarut dan mengarut dengan lebih lama lagi, buka buku teks PENGAJIAN MOVIE.. bab 6 iaitu DYLoN DOG-DEAD OF NIGHT!

Hahahaahaha..bagi aku cerita ni memang cemerlang..tapi, sayangnya sebab aku dah expect cerita ni hebat masa kat rumah lagi.. Last-last, masa aku tengok, filem ni tak der unsur WOW yang mampu aku kagumkan.. Lebih kurang cam cerita penyiasat hantu DRESHDEN yang aku pernah tengok kat TV2 dulu..

Elemen-elemen jawapan kepada persoalan pun kurang ditonjolkan kepada penonton, sebab penonton akan tahu awal jawapannya, cuma watak utama iaitu DYLAN jerk yang belum tahu lagi jawapan tu..Ala, cam citer Nora Elena, kan kita dah tahu si Yvonne tu jahat, tapi si SETH tu masih tak tahu lagi..lebih kurang cam tu lah..(tetiba plak..)

Tapi, jangan risau..Cerita ni still lagi boleh dilabel CEMERLANG sebab sepanjang cerita, penonton tak akan boring... Sebab cerita ni tak bergerak terlalu lembab.. Seronok..Ada unsur-unsur lawak yang membuatkan aku gelak kuat-kuat sampai orang lain pandang aku..hahahahaa..peduli haper aku..

Dan yang paling penting, BANYAK SCENE yang akan buat kau terkejut.. Contohnya masa pontianak datang menyerang.. Memang sah-sah aku mencarut!!! hahaahahah...

http://www.chartmovieinfo.com/wp-content/uploads/2011/03/dylan-dog-dead-of-night-poster-1.jpg

Semua beria-beria nak dapatkan benda alah yang mayat tu pegang, semata-mata nak hidupkan makhluk dibawah ni:!!!!

|
|
|
|

http://www.thebuzzmedia.com/wp-content/uploads/2011/04/dylan-dog-dead-of-night-movie-image-01-424x600.jpg

Aku suka tengok geng-geng hantu dalam cerita tu.. Aku rasakan cam aku tengok citer mafia plak..Sebab, ada geng hantu yang nak menguasai dunia cam geng Pontianak dan ada geng yang pasif jerk cam ZOMBIE..hahahaha..

DAN..YANG PALING BEST! penonton aku rasa TERGELAK dengan kedai BODY SHOP yang diwujudkan di dalam cerita ni.. Nak tahu sebab aper? Tengoklah sendiri..huhuhuh..

Ada jugak part-part dalam cerita ni, yang penamatan watak dia cam menimbulkan tanda tanya pada penonton.. Contohnya..erm..takpew lah..Kau tengoklah sendiri.. Tak mahu cakap..

Tapi, jangan risau, CERITA ni still lagi memuaskan hati aku dan aku merasakan tiket aku BERBALOI tengok cerita ni.. (ala...RM6, guna stident card jerk pun..huhuhh)

Paperpown, aku bagi filem ni 9/10!!!!

DiCOP sebagai HARUS TONTON!!! :)

6 comments:

Gen2Merah said...

wahaha.. macam best jak penerangan cerita ni.. tak sabar nak tengok gak.. hehe.. salam blogwalking cikgu

mia.azlin said...

dgr u cter je pun da best ! ahah

qasehraihan said...

kena terjah ni cikgu fiq...

skolah dh nk bukak..tidakkkk!!!!huhu

http://qasehraihan.blogspot.com/2011/06/boikot-je-la-konsert-final-af-tu.html

luluscya said...

wah bukan binatang nk d hidupkan tu setan bernama lucifer ke??? huhuhuhu ermmmmm iblis yang ketua segala setan :p hehehehe apa2 pun cm best je cite ni. bole la tgk esok.. :)

emieysandra said...

yeay! suke bab 6..ehehe

kne tgk ni, tp xde wyang lak kt klntan

cantekk said...

oke,,

*nk tggu org haplod kt intenet ;-D hihi,,,xdan la nk tgk sume citer

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails