Thursday, June 9, 2011

PENTING!-Apa Yang Akan Terjadi Pada Tahun 3000!

Assalamualaikum....

Dalam era ledakan teknologi, tamadun manusia sudah mampu membina empayar mereka sendiri berpaksikan Sains dan Teknologi..Pelbagai kemudahan telah dicipta bagi memudahkan kehidupan masyarakat masa kini.. (wah..tetiba keluar pendahuluan karangan plak)..

Ha, zaman sekarang ni, macam-macam kemudahan ada..Kalau ader komputer, sekarang sdah ada I-Pad...Kalau dulu ader lesung batu, sekarang ada mesin blander..Bukan setakar mesin blander..Ice Blander pun ada..Kalau dulu tak der pil perancang, sekarang dah ada..Kan? huhuhuu...

Tapi, Pernah kah anda membayangkan apa yang akan terjadi pada tahun 3000? Hurm..mesti macam-macam kan? Tadi aku terjumpa satu laman web yang melakar ILUSTRASI tentang apa yang akan terjadi pada tahun 3000..Hahaahahaa..Menarik..Nak tengok? Jom...



wah..tak payah nak penat2 make-up, main cop-cop jerk.senang..




Wah..kita juga boleh main tukar-tukar pelakon guna remote...




Untuk menjaga kesejahteraan alam sekitar, akan ada ahli citcus yang akan membawa mereka-mereka ke mana sahaja...
erk...mesti kesian kat ahli circus tu..



Ada mesin khas untuk lap hingus...
ish..nmpak nah pemalasnya...





Errrr.....yang ni BIAR BETIK?





Wah..masa tidur pun boleh senaman?

Wah..bagi budak-budak sekolah ker, saper2 lah..tak payah nak jalan kaki..Bag galas belakang yang akan bawa kau..Kau plak jadi beg galas..huuhuh..


http://www.jimbenton.com/page25/page28/files/kid3knickbarbeque.gif

Kita jugak boleh bagitau makanan kita untuk MASAK DIRI MEREKA sendiri dengan rela hati..
Biar betik?

http://www.jimbenton.com/page25/page28/files/kid3knickpizza.gif

Kita jugak boleh buat makanan dari pizzaa..
err...sekarang bukan dah ada ker..Tu yang Lady Gigi pakai baju daging tu..
cuma LADY GIGI tak makan daging tu kan?

http://www.jimbenton.com/page25/page28/files/kid3knickfoodzooka.gif

Wah..terbaek lah makcik di atas..

Wah..tu sajer untuk hari ni..Hurm..masa tahun 3000 tu, aku rasa tak mustahil UDARA free yang kita kecapi sekarang pun AKAN BERBAYAR!
Kan..ni semua kerana alam sekitar yang tercemar..

Jadi, bagi mengelakkan perkara itu berlaku, SAMA-SAMA LAH kita menjaga ALAM SEKITAR kita..tak salah kan kalau kita pergi jalan-jalan, terjumpa sampah, kita tolong masukkan dalam tong sampah..
Kenapa? Segan orang panggil kita CLEANER?
Takpew..bukan hina pekerjaan tu..Bahkan suci lagi, sebab HALAL..lepas tu tolong bersihkan alam..Kan?

credit to: JIM BENTON

11 comments:

al_hakim said...

haha..lepas ni takd e cikgu la..robot je yg ajar..=P

Hishyamuddin said...

hahaha...tdo pon blh bersenam ka??

Cik Ladies said...

hahaha.. ayam masuk barbeque sendiri?? aik. lap hingus pun malas? tidur pun nak jalan? --'' pakai make up gune cop paling tak boleh bla sekali.. haha :D

Gen2Merah said...

hahaha. nampak sangat zaman tu zaman pemalas dan tiada ukhuwah silaturrahim sesama manusia.. hehe
salam kunjung mengunjung

cucu umie said...

haha..robot sediakan semua..mantap ah..grenty semua xfree dan berbayar..aduyai,

~NajiLaA~ said...

pergh~~gile la creativ eorg2 ni buat assumption psl wat will happen in the future.sungguh creative.but i wonder,xkn x kiamat lg kn ms tu?skang pn org sebok2 ckp psl nk kiamat tahun 2012.pdhal bkn elok pn nk caye bnda2 karut tu.

lilypelangi said...

makin maju tahun makin hancur dunia . hahaa

SyahmiFikri said...

makin maju dunia.. makin malas manusia! tuh yang perlu kita pikirkannn.. hehehe

b a m b a m ' s said...

yg mekap tuh best!ahhaha..main cop jek!! :D

.:: Zul ::. said...

haha. surfing kat jamban tu x leh blah.

weh,nak mintak tolon bleh? ak x apdet ak punya blog dah. mayb nanti2 kot.

skrg ni ak ngan kawan aku jd admin untuk blog info. ala..yang Jangan Kalot tu..heheh

nak mintak tolon promot blog baru aku tuh bleh? :p

http://jangankalot.co.cc

emieysandra said...

biar betik semua ni, huhu..

exercise smbil tido, menjadik k..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails