Thursday, July 28, 2011

FILEM CAPTAIN AMERICA - CERITA MENARIK, TAPI PENGAKHIRANNYA.......

Assalamualaikum...

Hari ni aku menonton filem CAPTAIN AMERICA bersama dengan kawan2 aku.. Kali ni aku tak tengok dekat Alamanda, tapi aku tengok dekat The Mines.. Kalau kau nak tahu, inilah kali pertama aku pergi THE MINES.. Sebelum ni aku tak pernah pergi langsung weh.. Kawan2 aku kalau tahu, mesti mereka tergelak.. Sangatlah kurang hasam...

http://img1.ranker.com/list_img/48916/347313/full/captain-america-movie-quotes.jpg?version=1311187513000

Berbalik kepada tajuk, filem CAPTAIN AMERICA merupakan sebuah cerita yang sangat menarik... Serius weh.. Aku memang teruja.. Lepas tu, unsur-unsur lawak turut diselitkan sampai membuatkan aku tergelak-gelak sekuat hati kat dalam panggung.. hahahaha...

Aksi-aksi yang dipamerkan memang terbaek.. Jalan cerita memang menarik.. Serius... Aku memang teruja tengok filem ni... Filem ni juga memberi penekanan tentang tema YAKIN DENGAN DIRI SENDIRI dan TIDAK MUDAH PUTUS ASA... (dah macam menjawab soalan komsas lah pulak...)

Keyakinan seorang lelaki yang berbadan kecil dan tampak tidak gagah sangat bagus..

http://kentonmagazine.com/wp-content/uploads/2011/07/Captain-America-movie-17-600x375.jpg

Tapi, selepas sesuatu berlaku kepadanya, maka dia menjadi seperti ini....

http://www.homorazzi.com/wp-content/uploads/2011/07/captain-america-movie-review-shirtless.jpg

Kaum2 Hawa dan Gay jangan nak pandang badan dia lama sangat yer...

Sepanjang cerita, dari mula, sampailah dah nak habis, kau akan rasa teruja dengan filem ni.. Kau rasa nak melonjak-lonjak jerk dalam panggung.. TAPI!!!!!!!!!!

SAYANGNYA......... Pengakhirannya sangatlah membuatkan kau geram.. Tak tahu lah nak cakap macam maner weh.. Walaupun, pengakhirannya sangatlah luar biasa dan menyimpang dari tanggapan penonton, tpai kelainan itu membuatkan aku tak puas hati.. Sampai sekarang aku tertanya-tanya perihal perempuan tu.. Siapa perempuan tu? Ha. itu kau kena tengok sendiri yer... huhuhhu..

Mula-mula masa tengok filem ni, aku nak bagi 11/ 10, sebab memang menarik.. Tapi, oleh kerana pengakhirannya hampeh, aku bagi 9/10 SAHAJA!!!!!

Dan diCOP sebagai MESTI TENGOK!!!!!!! :)

8 comments:

AfiekJibril said...

harap2 bestlah kalo tgk nanti..tak mcm green lantern..hampeh je kan..

**YaNa YassiN** said...

mmg nak sangat tgk filem nie,.. bila dah tahu ending cam ginie, tetap nak tgk jugak,.. hihihihi

EkaBukanMakcikKau said...

nape letak gambar tak pakai baju . mak aku lalu belakang muka selenge je pandang aku . bahhaahhhaa

♥GAdiSMeRaHJaMbU♥ said...

perghhhh
body die. mantop! :D

nak tengok jugakkk. tapi takde sape nak bawak =.="

Ezay Hadry said...

cam best je..weekend ni nak tengok lah

Gen2Merah said...

saya pun lum tengok2 lagi filem ni.. hehehe

anyway selamat berpuasa juga ya buat cikgu Fiq.. moga ramadhan ini akan menambahkan amal dan ibadah kita.. selamat berpuasa.

Ikhlas ~Gen2Merah~

diba said...

siyes xpnah g mines..cm lawak gk la dik..besh kn wyng mines..bru renovate thun lpas..hee

cantekk said...

ala..da ckp ending dia tak best, mls la nk tgk...

=)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails