Monday, July 18, 2011

JUVANA | DRAMA BERSIRI JUVANA | EPISOD AKHIR JUVANA | PENCETUS FENOMENA

Assalamualaikum...

Sudah sekian lama aku menunggu saat ini.. Iaitu nak review drama bersiri JUVANA.. hahahahah.. Dah macam nak review filem pulak kan? huhuhhu..

Wah..tadi baru jerk habis episod Drama Bersiri Juvana.. Aku serius suka dengan episod akhir tadi.. memang puas hati.. Pengakhiran yang sangat menarik... Aku memang tak sangka yang Cikgu Ariffin tu baik orangnya.. Cerita tu bijak bermain dengan penonton.. Penonton tu mesti ingat yang Cikgu tu jahat, rupa-rupanya baik...

http://1.bp.blogspot.com/-mOmqn-69HiE/TghxDjdnzLI/AAAAAAAAACA/s05Nd6ujeuQ/s1600/juvana+episod+10.jpg

Yang Cikgu yang putih-putih tu pulak, memang jahat.. Aku tak puas hati dia tampar Cikgu Zakiah.. Haish.. geram... Geramnya.. Geramnya. Warden tu pulak sangat bijak memainkan watak dengan jayanya.. Berjaya membuat aku dan kawan-kawan aku yang lain geram.. Huh...

Watak daim yang macam sengal-sengal ubi tu pulak memang berjaya..hahaahaah.. Cuma aku tak berapa suka dia guna kata ganti nama diri SAYA, AWAK...euwwwwwww.. hehheehe..

Botak pulak semestinya menjadi.. Tapi, part dia nangis masa hujung2 tu cam tak menjadi.. Kena banyak practice lagi.. Wah..suka-suka hati aku jerk judge lakonan orang...

http://1.bp.blogspot.com/-uN8jIxeHwgk/TfT_9DjgOiI/AAAAAAAAAN0/4TYqJ99Fltg/s1600/juvana1.jpg

Pengakhiran cerita pulak memang aku dapat agak.. Aku memang suka bila Daim jadi tenaga pengajar kat situ... Mesti banyak motivation yang dia boleh bagi kat budak-budak tu kan?

Lagi satu, aku suka camera shot yang diambil dalam cerita ni.. Nice.. Cantik.. menaikkan mood penonton.. Ala-ala macam aku pulak yang berlakon dalam cerita tu.. Ternyata memang JUVANA telah mencipta fenomena baru sekarang... Kawan-kawan aku yang aku tak sangka minat pergi ke bilik TV pun, sanggup datang, semata-mata nak menonton JUVANA.. Memang meriah malam tadi..

Ada sorang kawan aku ni pulak, berharap agar CIKGU ZAKIAH dirogol oleh Botak.. Kuang hajar tak? Aku dah tergelak-gelak dah tadi.. Dia boleh pulak menjerit..

Ala..asal tak rogol.. Rogol lah..

Hahaahhahah.. Memang kuang hasam...

Ok, itu sahaja cerita untuk malam ini... Even ramai yang tengok JUVANA tadi, aku still rasa nak review aku suka menonton drama bersiri tu.. Aku berharap agar akan muncul
JUVANA THE MOVIE.. Dalam citer tu pulak, makin banyak konflik yang timbul dan mungkin CIkgu Zakiah pulak jadi macam warden yang jahat tu.. Mesti menarik kan?

Even aku terlepas around 3 episod, aku tetap nak bagi 10/10 markah... :)

8 comments:

Alisya said...

best. nasib ending dia ok. puas hati cikgu raja tu kena tangkap.

Tasha said...

xdak moood nak tgk td..hak2,terlepas..

maisarah sarah said...

juvana mmg terbaekk..sgt best.dan apek mmg kelakar.hehehe..dh la nama diaorg tu pelik2

sOFiAn said...

waa....dah abes cite ni.....cam best....aku ingat ari tu cikgu tu kena rogol....sebab kan dia sorg je pompuan yang selalu ada dalam drama tu....kecuali makcik kafe n anak dia tu ler yang ada time makan jer...hahahahha....

cik mien said...

sedihnye cik mien x dpt tengok sebab ada kelas malam.....rugi sangat2...
balik2 je tengok cerita dah tamat...sedih ouww...

imah said...

imah tengaok time akhir ja.. selalu skip je..

azalia hjsalleh said...

nyesal x tgk ending ;(

Mas said...

kak mas pun puas hati dgn endingnya....
kak mas tengok dari episod pertama tau..
cerita yg menarikkk....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails