Monday, July 25, 2011

LUKISAN UNIK | PENSEL VS KAMERA.

Assalamualaikum....

Pernahkah anda melihat lukisanyang pelik lagi unik? Apa yang uniknya? Ha, lukisan ni semua, dilukis seakan-akan bersambung dengan sunia realiti... That means macam ada satu gambat pemandangan, tapi ditengah-tengah tu ada lukisan.. Ha, unik kan?

Semua lukisan ni dilukis oleh Ben Heine... Bukan Ben Ashaari ok..huhuhhu...

http://3.bp.blogspot.com/-m_WXu8ycOOU/Tf1pCnFNWoI/AAAAAAAABnA/bsTX2j-27Ro/s1600/Ben%2BHeine%2Bhimself.jpg

Ben Heine adalah seorang ilustrator, karikatur, pelukis dan juru foto yang telah menciptakan karya indah ini. Seniman ini lahir di Abidjan, Pantai Gading dan merupakan warganegara Norwegia. Karya ini berjudul "Menggambar Vs Fotografi" atau "Imajinasi Vs Realiti". Beberapa karya di bawah ini menjadi sebuah tanda tanya seperti gambar tentang g mata satu, papan catur, kucing bermata empat, tangga ke langit, ruangan kubus kotak catur, tower gedung, dan sebagainya.

Ok, tanpa berlengah lagi, jom kita tengok gambar-gambarnya...






Aku rasa, aku paling suka gambar kat atas ni... Nmpak smart..Cam betul2 pompuan tu lukis...





Gambar yang kat atas ni pun, comel...

Align Center



Aku rasa cam kelakar pulak biler tgk lukisan tu jadi cam tu....





















http://thewondrous.com/wp-content/uploads/2010/06/4557184853_bd070613bb_b.jpg


Ha, ok tu jerk... Sebenarnya, banyak lagi.. tapi, aku dah cut sebab cm pening aku ras abiler tgk banyak2... Untuk maklumat lanjut boleh melayari laman web pelukisnya sendiri. Anyway, credit to Ben Heine...
credit to:

9 comments:

zarulfarhana said...

menarik la...

Mas said...

perhhhh....memang kretifffff...
suka kak mas tengokkk....

Aimifiqa said...

hihi. nice one. suke tgk :)

imah said...

smart2.. ^^

cucu umie said...

seriously awesome ah..smart kot..

Citarasa Rinduan said...

ya ampun...dia mmg kreatif..............

tak sangka ya,,,
yang jadi lebih cun sbb dia punya kertas ala2 dikoyakkan...

nutral kan>

cik chopu said...

serius unik gila.

b a m b a m ' s said...

cantik n kreatif..!! :P

Lea IsNaw! said...

wah kreatip..
tapi ini lukisan or photo manipulation je?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails