Sunday, August 14, 2011

SUNGGUH TRAGIS - KISAH KAWAN AKU DENGAN KOMUTER

Assalamualaikum..

Pergh..bila dpt bukak blog ni, akui rasa sangat gembira.. Mana taknya, beruk aku kembali mengganas.. (BROADBAND).. Tak dapat nak bukak blog masa kat kampung aritu.. sob..sob..sob.. (feeling2 sedih...).. Tapi, balik kampung tetap menyeronokkan.. Masa dalam bas, aku dah siap2 pasang lagu rasa, Sanisah Huri lah, Noorkumalasari lah, Tok Ti lah, DJ Dave lah, cuma lagu Sudirman yang Dari Jauh Ku pOhon Maaf tu jerk, aku belum sanggup lagi nak pasang.. Sedih woo.. Kang tak pasal2 aku feeling2 sedih dalam bas..hahahhah..

http://www.penang-vacations.com/images/KTMKomuter.jpg

Ok, ha, sebenarnya tadi kawan aku duk bercerita pasal aku tentang perjalanan balik ke rumah abang dia kat GOMBAK yang sungguhn tragis dan menyentuh perasaan.. Nak tahu?

Cam ni, minggu ni katanya nak balik ke rumah abangnya kat GOMBAK.. konon nak beli baju raya kott.. Ntah lah.. Tapi, dia bergerak balik malam, sebab nak berbuka dulu kat maktab kot.. Lagi satu, mungkin dia pikir perjalanan waktu malam sebenarnya lancar dan tidak sesak.. Maklumlah, kalau bersesak-sesakan waktu siang dlm bulan Ramadan ni, silap-silap beli air TWISTER OREN, lepas tu bawak masuk tandas awam.. Apa kes kan?

Ha, tapi sebenarnya, jangkaan dia palse dan terbabas semata-mata sebab.......komjuter DELAY around 2 jam.. Kau bayangkan.. Masa kat UKM tu, dia terlepas 2 kali train kot sebab memang penuh... Lepas tu, bila dia dapat naik pulak, ttiba kat SERDANG stuck selama 2 JAM OK!!!! 2 JAM!!!! Kau giler!!!!

Masa tu tengok jam, dah pukul 11 malam.. Maka, kawan aku membatalkan niatnya untuk meneruskan perjalanan ke KL SENTRAL dan nekad untuk turun kat SERDANG gak.. Aku ingatkan, dia turun kat Serdang, nak patah balik ke maktab, aleh-aleh kau tahu, dia sanggup naik TEKSI ke KL SENTRAL!!!!!

http://1.bp.blogspot.com/_GHJLhgJaF40/TSIDJZ6PRXI/AAAAAAAAATw/9qcHicMillo/S350/2026.jpg

Agaknya lebih kurang camni kottttt teksi tu...


Teksinya tu pulak, tak menahan, tak main teksi2 biasa, nak naik yang EKSEKUTIF punya..Katanya CHEVLORATE jenis MPV.. padahal, sebelah teksi eksekutif tu ada teksi PROTON SAGA.. Last-last kau tahu, berapa kena cas????

RM 70!!!!!!!

http://4.bp.blogspot.com/_CMzEwIhrbjg/SyevVOYmu9I/AAAAAAAAAEE/Yy7bLRppXHY/s320/money-fly.jpg

Ok fine!!!!!
Terbang duit dia weh.. Serius rugi.. Patut naik jerk teksi SAGA tu, silap2 separuh harga jerk kan? huhhuuhuhuh.. Tapi, takpewlah, yang penting dia selamat sampai ke GOMBAK around pukul 12.30 pagi!!!!! huhuhuhuh...


8 comments:

~Nana 귀여운~ said...

kesian nyer kat kawan awak, habis mcm 2 je duit RM 70 ringgit tu..ish3

: husna : said...

mak aihh..mahalnya! 70 hinggit sekali naik...tskk T___T

imah said...

Ketapi nih xboleh di percayai..

cik aied said...

mak aih..siapalah yg kurang bernasib baik itu?huhu

kiwi said...

haila, mutu perkhidmatan ktm sekarang makin lama makin jatuh.

NANA NAZIRA.. said...

macam aku tau jerrrrrrrrr sape kawan ko tu..

AMMAR YASIR said...

Bhahaha..aku dah pernah kena. Dari KL Sentral sampai UPM. Teksi biasa RM40 der..mahal gila.... dah serik dah... xnak naik dah lain kali..huhuhuuhu

rubi @ cawan2 said...

teksi kat serdang tu memang cam lahanat sikit harganya. kaya member nampak? huahuauha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails