Sunday, October 30, 2011

TUTORIAL | CARA-CARA BUAT LUKA PALSU

Assalamualaikum......

AMARAN : 
JANGAN SALAH GUNA TUTORIAL DI BAWAH UNTUK 
TUJUAN YANG SALAH! BERDOSA!!!!

Ha, selalu kalau kita tengok drama seram atau aksi.. Mesti kita rasa ngeri tengok luka-luka dia kan? Kadang-kadang nampak macam real.. Jadi kat sini, aku nak share camner cara-cara orang buat luka palsu untuk digunakan dalam drama atau pementasan teater...Huhuhu...

Bahan-bahan yang diperlukan ialah:

- Dakwat merah
- Cotton buds
-Brush cuci piring
- Pencungkil gigi
- Sejenis gam putih

Cara-caranya plak...


1. Buat area luka guna gam putih tu..


2. Tunggu hingga kering.. Ratakan brush cuci piring tu..


3. Biarkan jadi macam ni...


4. Sapukan dakwat merah untuk membentuk luka berdarah..


5. Ratakan guna cotton buds


6. SIAP!!!! NGERI GILER!!! JADI SEH...

Haish..bahaya seh.. Jangan di salah guna sudah.. Berdosa besar... Kalau nak guna untuk berlakon dalam filer seram or aksi, boleh.. Tapi, kau jangan ngada-ngada plak pergi menyamar jadi pengemis..  Pastu minta simpati.. Tak berkat weh....BERDOSA!!!! INGAT!!! BERDOSA!!!!

Credit to: SINI

10 comments:

mira_nas said...

mak aih.. menjadi kot.. sia nanah lagik...

Fazlinil Irma said...

Err.. memang nampak real.

Penting --> harap pengemis tak baca entry ni. hihii.

rutikeben said...

power2

tapi macam kurap tak macam luka

ekekeke

cikgu ainura said...

wah... real la punyer lukaa...

~Nana BamBam~ said...

kreatif kan sapa punya idea nih..huhu

emieysandra said...

menjadik! waa..leh x buat tnjuk kt budak2 pra..msti akn simpati habis la kt cikgu diorg ni..huhu~

Cik Bambam said...

humangaihhh!! gelikk!!huhu

ain dzaya said...

eeww!!real lah!

cantekk said...

haha, btul2...jgn la pengemis bace entry ni...

ataupun ada yg buat part time mengemis..mmg nk kna sekeh =)

Noraini Ibrahim said...

hohoho ~ nak try niee kekeke!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails