Friday, November 25, 2011

AKU NAMPAK MACAM GANGSTER KER?

Assalamualaikum.....

Haish..aku tak tahu lah nak citer benda ni dekat korang ke tak.. Tapi, takpewlah.. sajer nak berkongsi cerita.. Walaupun nampak simple, tapi aku pasti tersenyum kalau ingat balik.. Masa aku taip entry ni pun, bibir aku dah tersenyum-senyum sampai ke telinga..hahaaahah..hiperbola sangat sampai ke telinga..

Tadi, anak pak lang aku yang kecik.. Namanya Aiman.. Berumur 7 tahun.... Tahun depan akan ke darjah dua... Masa aku tengah duduk-duduk kat depan TV, sambil tonton MUZIK-MUZIK 26 SEPARUH AKHIR, dia datang duk sebelah aku..

COMEL SANGAT!!!!!!
SERIUS COMEL!!!!

Aku tak sempat nak amik gambar dia.. leka layan dia tadi.. Haahhhah.. Aku rasa dia dah lama perhatikan aku.. Daripada aku raya rumah paklang aku raya aritu, sampai lah tadi..
(hahahaha... perasan giler aku..)..


So, alang-alang dia kat sebelah aku.. Macam-macam aku tanya...

Subjek apa yang Aiman minat kat sekolah?

BM..SAINS...

Yang tak minat plak?

MATEMATIK.. BAHASA ARAB...

Kalau kat sekolah selalu makan apa kat kantin?

NASI AYAM.. Kat kantin tu, ada NASI AYAM BESAR dengan NASI AYAM KECIK.. Kalau nasi ayam besar, ayam dia besaaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrr sangat..
(dalam hati aku cakap, mesti makcik kantin sekolah ko pelik.nasi ayam siap ada saiz plak..kau hengat baju?)

Pergi sekolah best tak?

Best!!!! Tapi, pergi sekolah agama best dia sikit jerk... (boleh plak macam tu..tapi, aku pun cam tu gak dulu..huhuhuu...mungkin sebab suasana berbeza...)

Cikgu apa yang Aiman sayang kat sekolah?

Cikgu BM..Namanya CIKGU SAODAH... (aku terus terbayangkan cikgu tu pakai tudung ala-ala macam zaman dulu..jahat giler aku..huhuhuh)

Lepas tu macam-macam lah aku tanya dia.. Tiba plak giliran dia tanya aku...

Abang tingkatan berapa?

(OH TIDAK!!!! aku ni macam budak sekolah menengah ker...Adekah aku ni awet muda..hahaaha..Over giler..Tapi, aku still tahan gelak dan menjawab dengan yakin..)

Eh tak.. Abang dah habis sekolah dah.. Sekarang belajar kat universiti.. (kalau aku sebut IPG, budak tu tak faham aku rasa...)

Lepas tu, aku buat muka COMEL aku kat dia... Lebih kurang macam ni...




ni muka aku masa zaman muda-muda dulu...telah diedit menjadi secomel ni..uhuhh 

Then, dia buat muka comel dia plak..Tetiba dia tanya..

Abang kat kolej tu jadi GANGSTER ker?




adakah dia membayangkan aku gangster seperti ini? OH TIDAK!!!!!


Ha..part ni memang aku tak tahan gelak....Aku terus gelak..ahhahahahaha.. Biar betul? Dia ingat aku gangster? Bukan kah muka aku ni suci lagi menyucikan.. Kan NANA? kan AIDA? huhuhhu..

Lepas tu aku tak berapa ingat apa aku jawab kat dia.. Rasanya aku tinggalkan dia dengan seribu tanda tanya kotttttttt..huhuhhuh..

Anyway, seronok berbual dengan budak kecik cam tu...  Aku sengaja tak nak bagi tahu dia yang aku ni insyaAllah bakal guru.. Biar ala-ala suprise sikit.. Macam POWER RANGERS yang sembunyikan IDENTITI....


aku cop power rangers biru.. sebab aku suka warna biru...kau pulak power rangers ape?

OK.. tu jerk untuk malam ni.. :)

7 comments:

Sang Pemerhati said...

nak terguling-guling laa baca post ni..poooodaaah, muka macam tu jadi gangster ke cikgu ? hahahaha.. XD

NANA NAZIRA.. said...

aiyeeeeeeee.. muka ko gangster???? mcm .................. adalaaa.. hakhakhak..

Cik Aied said...

gangster la sgttt..hahaha..
weh..aku nak power rangers biru la! jgn curi! ko pegi amek warna pink! hahaha

~Nana BamBam~ said...

hahahaha..adoyai...

eh power rangers..nakkk :P

emieysandra said...

suke power rangers! ehehe..fiq, akak xleh nk komen post fiq sal kanibal tu sb bile akak nampak je tulang-tulang manusia cmtu akak trus ttup. huhu, jnis penakut sket tgk gmbar2 ngeri cmtu, nak pulak time tu kul3,4 pagi daa =.='

cantekk said...

wakakaka =D
tak tahan la, wolopon mcm entry masuk bakol..tp somelll

Cik Tuya said...

hahaha! lawak! gmbr gangster tu yg tak tahan....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails