Wednesday, November 23, 2011

GAMBAR | BAGAIMANA RUPA KARTUN YANG KITA MINATI BILA SUDAH TUA?

Assalamualaikum.....

Pasti zaman kanak-kanak korang dipenuhi dengna dunia kartun  kan? Huhuhu.. Ala jangan nak tipulah... Pagi-pagi mesti dah terpacak depan TV..  Kalau macam aku dulu... Pukul 9.00 pagi Sabtu aku dah terpacak nak tengok Chibi Maruku Chan, Dragon Ball dan macam-macam lah.. Huhuhu.. Mesti korang pun ada jugak wat cam tu kan? huhuhu..

Tapi, pernah tak korang bayangkan, bagaimana rupa kartun-kartun yang korang minat tu, bila sudah beranjak ke usia tua? Huhuhu.. Di bawah ni, ada beberapa watak kartun yang digambarkan ketika mereka tua.. Tak banyak pun.. Sikit jerk.. Jom  tengok..

1. TWEETY..

Ha, korang mesti kenal kartun burung kuning ni kan? Comel sangat masa muda dulu.. Sangat bijak untuk mengelakkan diri dari dimakan kucing atau anjing..huhuuhh...




2. BARBIE

Ha, semestinya ramai yang suka dengan anak patung barbie ni kan? Tak pun selalu jerk terpacak depan TV waktu cuti sekolah.. Nak tengok kartun barbie kat TV3.. Barbie as Rapunzel lah, cam-cam lah...


3. Hulk

Kartun atau watak movei berwarna hijau yang kuat..huhuhu..


4. Superman

Yeah..kartun ni pun ramai yang suka..Terutama movie nya..huhuh.. Sampai ada orang buat teka-teki yang agak sengal-sengal ubi...

Banyak-banyak orang, orang apa paling bodoh?
Jawapan : Superman..Sebab dia pakai seluar dalam kat luar..

Hahahaah.. MOTIF?


5. Spiderman

Ha..aku suka tengok movie dia.. Dari siri pertama sampai yang ketiga.. Mantap!!!



6. Batman and Robin

Kartun ni pun telah dijadikan sebagai MOVIE... Ramai gak yang suka dengan kartun Lelaki Kelawar ni.. Kalau versi Malaysia plak KELUANG MAN..

Dia..bagai seorang pahlawan, menjadi pembela pada yang tiada upaya.. 
Dengan ketangkasan, pantas pergerakannya..Keluang man..keluang man..keluang man...
(eh, ternyanyi lagu keluang man plak..huhuhuh..)


credit to: SINI

5 comments:

cantekk said...

hahaha,,,alahai huduh nye...
tp tweety ttp comel kt molot dia tu =D

idealistik kirana said...

hahahah..lawak lah..tp cartoon fav saye takdelah...mne mickey mouse???

Alin Marlini said...

kekekekeke...upin ipin takdak?

qasehraihan said...

kakakakaka...lucuuu..haha
superman tua tu boleh terbang lagi ke tu ek?hahah


selamat bercuti cikgu..

Emmet said...

haha, lawak2... nice post oh... blog ni pun lawa.. :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails