Wednesday, November 2, 2011

KEK PERKAHWINAN TERMAHAL DI DUNIA

Assalamualaikum.....

Wah..dah nak hujung tahun 2011 dah ni.. Pasti cuti sekolah nanti ramai yang akan langsungkan perkahwinan kan? Masa tu, mesti kita jumpa pelbagai jenis juadah dan juga kek perkahwinan yang sedap-sedap kan? Ha, waktu ni lah, mak-mak pengantin sibuk nak tempah kek bertingkat-tingkat macam Menara KLCC kan? Macam dia plak yang nak kahwin...huhuhuuh.. Biasalah tu..

Ha, pernah tak korang  fikir tentang KEK PERKAHWINAN termahal di dunia? Sebenarnya ada tau... Aku baca maklumat pasal kek tu tadi pun, memang mengejutkan aku..  Nak tengok? Jom....


most expensive wedding cake 3 The Most Expensive Wedding Cakes in the World

DIAMOND WEDDING CAKE

Kek ini telah dibuat oleh DALLAS BAKERY, CAKES DELICIOUS, DALLAS GOLD dan SILVER EXCHANGE secara usaha sama untuk menghasilkan kek perkahwinan yang dihiasi dengan taburan `silver dust aising` dan 1200 karat berlian. Menjadikan jumlahnya bernilai.........
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

               $1.3 MILLION DOLLARS



Kalau nak beli slice, boleh jerk.. Kek ini mampu menampung sebanyak 320 slice dengan harga $3,125 DOLAR  sebanyak 1 slice SAHAJA!!!! Pergh..agak-agaknya slice dia tu, besar macam mana ek?

Tidak seperti  kek perkahwinan yang lain, kek perkahwinan berlian ini dibawa dengan menggunakan kenderaan perisai dengan pengawal keselamatan penuh berjaga-jaga.
Dallas Bakeri mempamerkan kek perkahwinan Diamond ni buat pertama kalinya di dewan Pameran Pengantin Dallas.

credit to: SINI

Pergh... kau rasa agak-agak kalau ada kat rumah kau, kau sanggup tak nak makan kek tu.. Mesti rasa macam sayang kan? Dengan bertatahkan berlian lagi tu.. Huhuhu.. Selalunya kek mahal macam tu, untuk perkahwinan diraja, orang ternama dan selebriti Hollywood... Hurm.. Kat Malaysia agaknya ada tak? 

pssssst: Tapi, bagi aku, aku tetap suka SECRET RECIPE :)


6 comments:

AfiQ said...

heeek??!!! mahal nak mampossss!!!! waaaaaa... memang tak makan la kek tuuu.. hahahaah

rutikeben said...

sedap tak nih ekekekek

Awan Biru said...

Mak ai, mahalnya. Siap ada silver dust lagi. Tapi, kalau kek kahwin memahal then cerai juga, macam mana?

~ Cik Azz ~ said...

Tak suka kek tu.... Suka diamond dia je... hehehe...

Kalau la diamond tu jatuh, berebut2 orang mengutipnya... haha...

Agak2nya jatuh tak diamond tu ehh...

cikgu ainura said...

berlian tu bleh makan sekali ke ek? hahaha

emieysandra said...

haish..syg nk mkn nih. btw, kek tu cantik!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails