Thursday, December 8, 2011

ANTM CYCLE 17 | THE WINNER OF ANTM 17 IS.........

Assalamualaikum......

Wah.. satu dunia menunggu keputusannya.. Siapakah yang memegang takhta ANTM ALL STAR WINNER?
Semuanya terjawab semalam. Apabila ditayangkan pada hari Rabu bersamaan 7. Disember. 2011 pukul 9 malam...

Aku tak tengok.. Yelah kan.. Aku try gak cari link nak tengok secara online, tak jumpa-jumpa pun... Last-last aku menyampah, aku tunggu pagi tadi jerk.. Barulah ada orang post dalam wikipedia dan jugak blog-blog di serata dunia.. Dan ternyata, kebanyakan mereka tak puas hati.. Bila tengok dalam youtube pun, ramai yang DISLIKE daripada yang LIKE..

Bagi mereka yang tak tahu, ANTM 17 ni merupakan ANTM season terbaru di mana pesertanya terdiri daripada model-model yang tewas pada season-season yang lepas.. Dari ANTM 1 sampailah ANTM 16...
So, final kali ni, ada 3 orang iaitu:



        
     ALLISON dari ANTM 12                               LISA dari ANTM 5                                        ANGELEA dari ANTM 14



NAMUN SAYANGNYA,


masa para juri nak menilai peserta-peserta ni, mereka diberitahu bahawa salah seorang daripada model-model di atas terpaksa DISQUALIFIED!!!!!! So, model tersebut ialah ANGELEA... Tak silap aku, dia ni disqualified sebab membocorkan maklumat pasal pertandingan ni kat laman twiiter or FB dia kot.. Ntah lah, aku pun tak faham sangat...

Tapi, menurut apa yang aku tahu, macam tu lah.. kesian kott.. Dah sampai final dah.. Aleh-aleh jadi macam tu plak.. Tapi, bagus jugak... Sebab aku rasa 1 Dunia menyampah ngan dia.. Kalau korang bersembang dengan blogger-blogger dari negara lain pasal ANTM 17 ni, ramai tak suka dengan perangai dia.. Orang menyampah ngan dia dari ANTM 14 lagi.. Huh.. Tapi, bila aku tengok dia nangis, kesian plak.. Hurm..sabar yer...


AND!!!!!!

THE WINNER OF ANTM 17 is
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

LISA D` AMATO from ANTM 5..
umur dia 30 TAHUN!!!!
Kalau kau tengok shot yang dia amik, memang nampak muka dia tua...

Aku sebenarnya memang terfikir gak yang dia ni boleh jadi juara, sebab kebolehan dia yang bermacam-macam dalam ANTM 17 kali ni... Serius dia dah lebih positif sekarang.. Tak macam masa ANTM 5 dulu... 

ANTM 17 kali ni lebih menyeluruh (wah..dah macam pelan pembangunan kerajaan plak....nak menyeluruh )
Sebab apa menyeluruh? Sebab model-model ni bukan sahaja kena pandai posing depan kamera, tapi dicabar dengan pelbagai cabaraan seperti cipta lagu dan lirik sendiri, lepas tu kena nyanyi dan buat VIDEO KLIP!!!!! Ha, kalau nak tengok,boleh search kat youtube ANTM 17 episod 8 kalau tak silap aku...


Paperpown, ramai gak terkilan sebab ALLISON HARVARD kalah... Biarlah Allison tu pendiam ker, tak suka nak campur pergaduhan model-model lain ker, tapi dia tetap humble, comel dan itu membuatkan peminat suka dengan dia.. Masa diumumkan LISA menang, TAYAR BANKS tu sempat lagi berbisik pada ALLISON.. Katanya peminat sayangkan awak.. 

Takpew Allison, lepas ni memang banyak agensi nak amik kamu.. Jangan risau.. huhhuh...
 Ok, aku tinggalkan korang dengan video pengumuman pemenang ANTM 17... Kali ni cara diumukan unik.. Nak tahu kenapa? Tengok lah sendiri yer...



image credit to: ANTM 17


pssssssst: ANTM 17 finale runway kali ni, unik skit.. Siap main terbang-terbang lagi tu..Lepas tu, kena berenang lah..Macam-macam....huuhuh


17 comments:

Gadish Lollipop said...

wahhhh.cikgu fiq pun tngk ANTM jugak yerk.btw,thanks for the information about the winner.Heeee.School holiday ni jarang dok depan tv.asyik online 24hours

NANA NAZIRA.. said...

lisa menang??? muahahahahaa.. pompuan tu wat aku carut2 kat dia je time dia cycle 5.. yg terbaru nie aku x tgk, so x taulaa dia mcmna..

NHMS said...

aku tak tengok pon yg latest....
bz sgt. .. T_T

Anonymous said...

tu la nana.aku pun dah lame sabar ngan lisa dari antm 5,tul2 bitch la perangai die.sebenarnye mase tu antm 17 baru baru ni.dorang ade wat photoshoot tiru gaye michael jackson.lisa dapat gambar terlast sekali tapi tak disingkirkan.tak caye bukak(flickr antm)taip kat google

Anonymous said...

tu la nana.aku pun dah lame sabar ngan lisa dari antm 5,tul2 bitch la perangai die.sebenarnye mase tu antm 17 baru baru ni.dorang ade wat photoshoot tiru gaye michael jackson.lisa dapat gambar terlast sekali tapi tak disingkirkan.tak caye bukak(flickr antm)taip kat google

Cikgu Fikri said...

anonymous,...
betul tu..
msa shot michael jackson tu, best photo milik Laura, lps tu yg ptot kuar plak LISA, tp tak jadi plak dia kuar...
haish..

MiszMaryaNe said...

huh! x suka la lisa menang,
nak allison yg comey tu,
kecewanyerr, uuk3..=(

♥AQiL KaMaRuDiN♥ said...

Angelea disqualified ya? best jgk. dulu saya layan jgk ANTM smpai la musim 14. dan saya x suka jgk sikap dia yg agk meroyan & selalu perasan dia yg the best. saya jgk x suka sgt pemenang ANTM musim ke 14 tu. sbb dia kaki gaduh n mulut pedas gila. saya lg suka yg second place winner tu. dia baik, pendiam, tenang, matang & humble. mungkin sikap dia mcm Allison jgk. saya x tgok la yg contest kali ni cikgu fik. so adakah saya sudah terkeluar topik? harap x. hehe @_@

FarhaNezam said...

argh!! ak nak allison menang! allison comel lagi baik hati.. x puas ati la..

NANA NAZIRA.. said...

setuju ngn aQil.. x suka gler pompuan antm 14 yang menang tu.. pttnye second place pompuan tu yg kne menang.. hikhik..

♥AQiL KaMaRuDiN♥ said...

Nana Nazira : yep yep.. btol tu.. yg second place tu nice btol org nya.

hyz said...

allison cantik....

LydSunshine said...

Alaaa... dah habis ke? Selalu lupa waktu siaran dia. Heheh.. Betul, angelea tu sgt buruk perangai dia. Mcm tak insaf2. Lisa pun dulu masa cycle 5, dia over confident gak.

Shafiq Hashim said...

Lisa Menang Benci Betul..Ko Pun Ikut ANTM Cycle 17 Ya..Sama La..Hahaha...

Kecewa Tengok Allison Kalah..Damn Tyra!

Cikgu Fikri said...

wah...
dah mcm2 pndpt aku dpt pasal ANTM 17 ni..
bgus korang....
amik tahu gak pasal tayar banks tu..
huhhuhhuh :)

Umar Arlee said...

finally habis jugak! lisa won! tapi allison yg best! nasib bukan angelea mng. huhu

Anonymous said...

to nana nazira dan aqil kamaruddin

juara cycle 14 tu nama dia krista hitam..yg second place tu raina dia baik cantik baik sepatutnyer dia lah jadi juara

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails