Friday, January 27, 2012

PROJEK FILEM PENDEK !!!!

Assalamualaikum........
Align Center

Ada sesiapa yang pernah buat projek filem pendek????

Sekarang ni, even masih dalam waktu yang belum lagi sibuk, tapi aku telah mula rasakan kesibukan itu.. Sebab apa? Sebab memikirkan idea untuk FILEM PENDEK yang perlu disiapkan sebelum bulan APRIL.. Wah, mesti korang kata, ALA, LAMA LAGI TU... yer.. memang lah lama, tapi aku tak suka wat keje last minit, nanti cam hampeh....

sumber gambar

sekadar gambar hiasan jerk...

Maka sekarang aku ngan team aku iaitu BOLA BOLA BULAT dan FADZLI KHAMIS sedang mencuba menghasilkan idea baru untuk filem pendek tersebut.. Oh yer, mesti ada yang terfikir kan.. Aku ni kan study kat IPG, bukan study kat ASWARA... Kenapa plak kena buat filem pendek?

Sebenarnya, ni merupakan salah satu projek ataupun KERJA KURSUS BERASASKAN ILMU (KKBI) subjek elektif aku iaitu PENDIDIKAN SIVIK DAN KEWARGANEGARAAN.. Kami kena buat satu filem pendek, berkenaan tema yang terkandung dalam HURAIAN SUKATAN PELAJARAN P.SIVIK iaitu:

- Sayangi diri

- Sayangi keluarga

- Hidup bersama di sekolah dan masyarakat

- Kenali Budaya Malaysia

- Malaysia Negaraku

- SediaHadapi Cabaran

Argh........agak risau gak... Tapi takpew, aku kena cuba buat yang terbaik.. Nampaknya rasa cam aku kena mintak tolong kat kawan aku yang sedang belajar di UITM dalam cos SENI LAKON ni... Aku cadang nak pilih tema SAYANGI DIRI tu.. cam best jerk... huhhuhuh...

Korang doakan aku dan kumpulan aku dapat buat yang terbaik yer..... Amin.. :)

pssst: Tajuk, tema, plot dan sinopsis aku dah siapkan dah.. Tak tahu sama ada lect terima ke tak... hurm.......

2 comments:

Cik Aied said...

fikri..cemerlang ko dah siapkan plot2 sume..nanti cte la kt ktorg k.. pastu kte bole proceed ke next step pulak.. btw..thanks fikri :)

Cikgu Fikri said...

WELCOME..
takder hal lah...
mmg tugas aku pun.. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails