Monday, May 14, 2012

APA PERASAAN KAU KALAU BAJU KAT AMPAIAN DAH KERING, TETIBA ADA ORANG SIMBAH AIR DARI TINGKAT ATAS?

Assalamualaikum...

Aku geram betul lah.. Huh, nasib baik tadi dah habis 1 paper, alhamdulilah, so sekarang boleh citer sumthing kat blog.. kau pernah tak alamai situasi cam aku tulis kat tajuk tu..

"Kau sidai baju. Lepas tu baju kau dah kering, tiba-tiba ada orang simbah air dari aras atas.."

 Pernah tak alami situasi cam tu... Pergh, aritu baru berlaku kat aku..

Masa tengah duduk dalam bilik, aku dengar kawan aku menjerit marahkan budak aras atas sebab air menitik kena baju. Aku pun buat tak tahu jerk lah kan.. Malas nak amik peduli.. Tetiba bila rumate aku bukak pintu, aku tengok air tu selamber jerk menitis kat baju aku.. Rupanya baju aku yang kena air tu..(kau kena bayangkan situasi slow motion camner aku berpaling dari muka pintu, lalu melihat air itu menitis jatuh atas baju aku.. lalu aku berlari-lari anak ke ampaian...)

Terus aku menjerit habis-habisan!!!!

Geram giler.. Tak silap aku diowang kata air basuh lantai bilik!!!! YA ALLAH!!!! Geram sangat!!!Kau bayangkan, dah lah aku beratur punya lama nak basuh baju. Lepas tu turn aku basuh tengah malam.. Gigih aku membasuh, aleh-aleh baju tu basah plak.. Pergh.. nasib baik bukan semua baju aku yang kena...

Agak-agak lah kan kalau nak siram air tu.. Tak kan tak boleh pikir kott orang sidai baju kat bawah, kau boleh pulak main siram air dari atas. Huh!!!

Nasib baiklah EXAM WEEK..   Tak boleh nak geram banyak2, nanti habis lupa apa aku baca.. Sabor jerk lah jawapannya..

8 comments:

Izzati Tatie said...

hahaha..klu sye pun sye geram.mcm nak baleng jer blek bju bsah 2 kat dorg.nseb bek umah sye umah teres ;p

☻UsaGi NaNa☻ said...

peh peh peh!! perasaan itu..memg memg...masak kek pon leh hangit.

zai shazai said...

sabaq na..dlu pon penah terkena ms study kat USM dlu...al-maklumla dok hostel terpaksa kongsi2 ampaian...apa2 pon..nasib kamu baju xkene curik..haih..

cantekk said...

huh,,kolo aku mmg mnyumpah aje lah,,,geram tu, tu la masanye setan masuk lam badan =D sabo je lah k..lpas basuh tu spin/biar air kering skit, then gantung je dlm umh, mlm2 leh psg kipas je bg kering,.,,

Hanif said...

sabar bro..hehehhehe

Hanif said...

Sabar bro..hehehhehehe.
Dugaan tu...

Cik Aied said...

peh..sabar jela fikri.. huhu

ain dzaya said...

sabau cekgu..sabaw

ain pun pernah blaku kat hostel..pastu jadilah kes bals dendam mendendam..sbb tu lepas sidai kain als baju tu dg plastik @ ape2 anything else yg tak serap ain n buat bju kotor..

"Ooo.macam ni rupanya lelaki...gurlish sekalian sila berhati hati!".

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails