Friday, September 14, 2012

PERTANDINGAN MELUKIS POSTER PBSM IPG KPI

Assalamualaikum..

Wah... maaf sebab lama tak update.. aku baru jerk balik dari PERKHEMAHAN UNIT BERUNIFORM di IMPIANAN COUNTRY RESORT HULU LANGAT SELANGOR... Ha, hajat hati nak update skali pasal perkhemahan tu, tapi memandangkan kawan aku belum transfer gambar lagi, so tak dapat nak update pasal citer tu..

So, arini aku nak citer pasal salah satu acara tahunan PBSM setiap kali CAMPING iaitu PERTANDINGAN MELUKIS POSTER... Selain daripada aktiviti pertolongan cemas, balutan, usungan, masakan rimba, kembara dan sebagainya, PBSM jugak menganjurkan pertandingan melukis poster..  Aku bila dengar pertandingan macam ni, memang aku suka... Seronok sangat..

Pertandingan ni dilakukan mengikut kumpulan.. Tema yang diberi adalah:

KESEJAGATAN..
(Kesejagatan merupakan salah satu prinsip dalam PBSM yang membawa maksud peranan PBSM sebagai pergerakan antarabangsa yang memberi bantuan tanpa mengira bangsa, kaum atau agama)

So, ni antara gambar yang sempat aku amik...

Salah satu perkara yang aku suka tentang grup aku, kami sangat bekerjasama.. Semua rajin dan pandai mewarna.. Tengok mereka tu.. Gigih!!!!

 Sempat lagi nak bergambar.. kawan aku yang baju merah tu tekun mewarna...



Maka, kini sampailah masa yang ditunggu-tunggu.. Keputusan Pertandingan Melukis Poster PBSM, tempat kelima:


 Aku mula-mula ingatkan kumpulan ni juara.. Kalu kau tengok life memang cantik... Ton warna untuk setiap situasi bencana memang menjadi.. Macam guna software ADOBE PHOTOSHOP plak.. huhuhu...
Tapi, juri kata lukisan ni tak melambangkan kesejagatan, tapi kemanusiaan... Tema poster adalah kesejagatan..

Tempat keempat:

 Cer tengok logo poster tu.. cantik kan? Masa melukis logo, kumpulan ni terbaik tau...

Tempat ketiga:


 Xder gambar.. lupa nak amik.. AKu suka idea poster tempat ketiga tu..


 Naib Johan:

  ni belum siap lagi ni.. background dia warna kuning pekat.. sangat menyerlah warnanya bila dah siap....

dan JOHAN disandang oleh :


 Kumpulan aku!!!!! 
Alhamdulilah.. Aku ingatkan kumpulan yang dapat tempat kelima tadi menang.. Lukisan dia cantik.. Paperpown, tahniah dan syabas diucapkan buat semua peserta dan juga ahli grup aku.. Tahniah!!!!! korang memang terbaik!


psssssst: Lepas jerk pertandingan melukis poster ni, aku semakin faham apa itu yang dinamakan prinsip kesejagatan dalam PBSM.. bagus pertandingan ni.. Aku sokong!!!!! :)

4 comments:

emieysandra said...

berseni nyer fiq!! bagus2..hee :D

BeritaKini said...

Assalamualaikum/Salam Sejahtera, Blogwalking.

BERKUALITI TINGGI!
TERBUKTI BERKESAN!
INTERAKTIF!
Klik sini untuk mengetahui cara menjimatkan perbelanjaan pendidikan tambahan selepas waktu sekolah

Alat Bantu Belajar Terbaik Selepas Waktu Sekolah Sekolah

wani said...

mcm mana gp3 pnya gambar tade ni...tak puas ht btol ak..hoho

Putri Cahaya / Putri NAJ said...

haha..nasib baik kau x mngumpat kump aku kn..even dpt no 5 pun, tp puas hati..x sgka dpt hasilkan poster buat kali prtama..sob3..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails